Tags

, , , , ,

Vaste prik in het begin van onze Adventskalender is natuurlijk dit logje met postzegeltips. Dit jaar heb je keuze uit twee soorten decemberzegels, is er weer een kortingscode voor persoonlijke postzegels en verdwijnen er ook postzegels uit het assortiment om ruimte te maken voor de nieuwe uigiften.

PostNL Decemberzegels

Ze zijn inmiddels meer vertrouwend dan goedkoop zoals ze ooit bedoeld waren. Vandaag de dag betaal je €14,95 voor een velletje van 20 Decemberzegels. Nog maar een klein verschil met de reguliere prijs van €0.78 per postzegel. Je koopt je Decemberzegels bij Supermarkten, Kruidvat, Postkantoren en online.

decemberzegels 2017

PostNL Decemberzegels 2017

Hieronder een lijstje met een aantal handige tips over de Decemberzegels en het gebruik daarvan!

  • De decemberzegels van 2010 t/m 2017 zijn tot 7 januari geldig op een poststuk tot 50 gram. Je kan er dus ook voor kiezen om via internet oudere decemberzegels te kopen als je deze mooier vindt!
  • Na 7 januari zijn al deze Decemberzegel nog bruikbaar als je bijplakt tot het nieuwe tarief van €0,83 tot 20 gram.
  • Post uit de daarvoor bedoelde kerstpostzakken in postkantoren wordt sneller bezorgd dan post uit de buitenbrievenbussen.

Sand kerstpostzegels

Nieuw op de postmarkt is de Decemberzegel van postbezorger Sandd. Hier lees je meer over de nieuwe Sandd postzegels en onze ervaring. Bij Sandd postpunten of de meeste Blokkers kan je de Decemberzegels kopen voor een tientje voor een vel van 20 stuks. Dat scheelt aannemelijk met de PostNL postzegels. Ook deze postzegels zijn geldig t/m 8 januari en gelden op poststukken tot 50 gram. Waar je wel op moet letten is dat je de post met deze zegels gefrankeerd alleen bij de postpunten en blokker in kan leveren!

Sandd kerstzegels

de Sandd kerstzegels

Laatste kans  op Uitgiften 2016

Elk jaar brengt PostNL mooie postzegels uit dat ze aan het eind van het jaar weer ruimte maken voor nieuwe uitgiften. Dit betekent dat de oudere uitgiften uit het assortiment gaan. Benieuwd welke postzegels allemaal uit het assortiment gaan, kijk dan hier (op bladzijde 26, 28 én 29) op de klikbare bladzijdes van hierboven, als je op de postzegels klikt ga je gelijk naar de webwinkel. O.a. de prachtige reeks vogelpostzegels gaan uit het assortiment bij PostNL maar ook de fijne kinderpostzegels van 2016.

FQSTAMPS EN SPECIALSALE

Waar Collect Club de oude uitgiften uit het assortiment gooit, nemen FQStamps en SpecialSale  ze juist graag in hun assortiment. Veel van de oude uitgiften kan je gelukkig nog bij hen kopen!

KORTINGSCODE PERSOONLIJKE POSTZEGELS

Het duurde even voor hij er weer was maar we hebben hem gevonden hoor: kortingscode op Persoonlijke Postzegels! Het is duidelijk dat de échte korting helaas verleden tijd is en we het moetenndoen met de kleine korting van 50% op de servicekosten. Dit maakt een velletje persoonlijke postzegels geen €10,45 maar €9,12. Gebruik de code ‘PPZcollect2017‘ tot 15 December om iets voordeliger je persoonlijke zegels te maken. Hieronder zie je de postzegels die ik zelf heb gemaakt met deze kortingscode.

persoonlijke postzege;s

Persoonlijke postzegels

PRIJSVERHOGING PER 2018

Helaas is ook dit jaar de prijsverhoging onvermijdeljjk en gaan we 1 januari 2018 €0,83 voor een postzegel binnen Nederland betalen. Dat is een prijs waar je best van schrikt als je graag en veel post stuurt… Om de pijn iets te verzachten hebben we de tip om voor 31 december 2017 nog wat postzegels in te slaan. Tot deze tijd betaal je namelijk nog €0,78 per postzegel en deze postzegels blijven geldig! Voor een internationale postzegel gaan we € betalen.

VOORPROEFJE POSTZEGELS 2018

Om iets gezelliger af te sluiten dan met de prijsverhoging laten we je vast wat postzegels zien die op de planning staan voor 2018. Net als in 2017 komt er ook in 2017 weer een prachtige seizoenenreeks postzegel uit met als thema “Beleef de Natuur”. Op 2 januari komt het eerste vel met reptielen en amfibieën uit, die hier is te bestellen. In plaats van losse velletjes te kopen kan je ook kiezen voor een abonnement. Dan krijg je automatisch de andere drie vellen ook thuis gestuurd en krijg je er een mooie verzamelmap bij. Die natuurlijk ook is te verknippen 😉  Zie je hoe prachtig de rest van de reeks is!?

Beleef de Natuur postzegels

Verzamelmap voor de reeks ‘Beleef de natuur” postzegels

Hoewel ik erg van de kleurrijke postzegels ben mis ik soms een simpele zwart/wit postzegels die mooi bij een poststuk past. Op 29 januari 2018 brengt PostNL drie nieuwe postzegelvellen uit in de serie Mooi Nederland, over de stadspoorten van Vianen, Bergen op Zoom en Hattem. De serie Mooi Nederland besteedt sinds 2005 aandacht aan lokale geschiedenis, culturele rijkdom en landschappelijke schoonheid. Mooie kleine zegeltjes op een vel van vijf van elke keer een andere plaats. Dit keer zijn het getekende illustraties, mooi! Je kan ze hier bestellen voor €4,15

Benieuwd naar de uitgiften van de rest van het jaar? Hier zie je ze op een overzichtje staan. Ik verheug me enorm op de rest van de Beleef de Natuur reeks maar ook naar de verjaardagspostzegels. hoe zouden die er uit zien?

Liefs, Ruchama