Tags

, , , , ,

Boekje en kaart van Zinvol.nu

Boekje en kaarten van Zinvol.nu

De brieven die Kim en ik aan elkaar schrijven gaan vooral over onze belevingswereld. We zetten ons gevoel om in woorden en proberen zo het ongrijpbare grijpbaar te maken. Dat geeft ons inzicht en overzicht. Door gebeurtenissen te beschrijven, bekijken we de situatie even vanuit een ander perspectief. We kijken er nog eens naar als toeschouwer en beschrijven wat we zagen, maar we beschrijven ook wat het met ons deed. Omdat je gevoel niet kan zien, zoeken we naar herkenbare voorbeelden om het zichtbaar te maken. Zo beschrijven we het leven vaak als een spel. We gebruiken termen als levels behalen, de nieuwste versie downloaden en een paar vakjes teruggaan of juist overslaan.

Want wat nou… als we hier maar met een spel bezig zijn? Waarin ieder poppetje gewoon helemaal klopt? Als je niet hoeft te haasten om bij de finish te komen, maar het gewoon kunt overlaten aan de dobbelstenen?
Als je de koude put nodig hebt om echte warmte te ervaren, de gevangenis om werkelijke vrijheid te beleven en het kerkhof, om het leven in al je aderen te voelen stromen?

Het citaat hierboven komt uit ‘Het spel dat leven heet’ van Janneke Hartveld en is voor ons zó herkenbaar. In haar boek beschrijft Janneke het leven als een (bord)spel waar jijzelf de hoofdrol in speelt. Voor dat spel heb je geen opleiding, geen regels, geen strijd en geen cursussen nodig. Alleen maar nieuwsgierigheid, vertrouwen én overgave: ‘Laat je leiden door de dobbelstenen en vertrouw erop dat je op dit moment precies het juiste aantal ogen gooit.’

Zinvol

Janneke verdiept zich al vanaf heel jong in de zin van het leven. Na veel verschillende zijwegen belopen te hebben op allerlei gebieden, richt ze zich nu samen met Marco van Staalduinen op het bedenken en creëren van teksten, geïnspireerd door de mooiste opleiding die er bestaat: het leven zelf. Met de teksten hopen ze op een subtiele manier van hart tot hart te raken. En mensen even laten stilstaan en realiseren dat het leven iets moois is waarin zowel licht als donker onmiskenbare krachten zijn. Misschien ben je de mooie teksten al weleens tegengekomen. Op deze kaarten bijvoorbeeld!

Naast de kaarten creëren Marco en Janneke ook andere producten met teksten. Allemaal in de herkenbare, pure stijl die we kennen van Zinvol. Bijvoorbeeld dit boek: Het spel dat leven heet. Het boek geeft je handvatten om de focus van buiten naar binnen te leggen. Het is een manier van kijken die Kim en ik in onze brieven leerden en als zeer waardevol beschouwen. Ben jij ook benieuwd hoe je dat doet?

We mogen het boek samen met 5 kaarten aan één van onze lezers geven!

Hoe maak je kans?

  • Laat in een reactie op dit blog weten dat je meedoet aan de winactie en beantwoord de volgende vraag: Wat is jouw meest Zinvolle levensles?
  • Laat een geldig mailadres achter bij je reactie (alleen voor ons zichtbaar), zodat wij contact met je kunnen opnemen als jij de gelukkige winnaar bent!
  • Doe dit vóór 3 januari 18:00 uur.

Edit: de winactie is inmiddels gesloten. De prijs is gewonnen door Lies!

Met dit boekje geef je een prachtig cadeau. Wil je het aan jezelf of een dierbaar iemand geven? Je kan het ook bestellen! Als je het in december via deze link bestelt, krijg je er vijf gratis kaarten bij!

Lieve groetjes,

Nienke