Tags

, , , , , , , , ,

Grappig, ik keek wanneer de laatste nieuwtjes blog online is gekomen en dat is exact een jaar geleden! Eerlijk waar, zo heb ik het niet uitgekiend. Vandaag wilde ik wat kleine dingetjes met jullie delen die op zichzelf geen hele blog vullen, maar wel heel leuk zijn om even over de aandacht te brengen. Niet alles is echt “nieuws”, maar wél nieuw genoemd op ons blog dus dan mag het, toch?

Postfabriek in speelfilm Het Leven is Vurukkuluk

Wat zeg je? Of wij bij de Postfabriek nou ook al aan het acteren zijn geslagen? Nee joh, natuurlijk niet. Maar, we komen wel degelijk voor in de nieuwe speelfilm Het Leven is Vurukkuluk, naar de gelijknamige roman van Remco Campert. Of ja, goed, niet wijzelf hoor.. Maar wél de typemachines van Ruchama! Zie je Geza Weisz typen in de trailer hieronder? Dat is op Ruchama’s groene Remington! Dat is toch super! Is het tóch handig, zo’n hele verzameling met typemachines.

De film is vanaf vandaag te zien in de bioscoop! Het is een film over liefde en verlangen, die de liefdesverhalen vertelt van meerdere duo’s. Een echte feelgood film, zo onderweg naar de lente. En vól met van dat heerlijke takketakketakPLING!

Schrijf een kaartje aan een vluchteling

Vluchtelingenwerk voert weer campagne om te laten weten dat je een kaartje kunt sturen aan een vluchteling. Je kunt op de site van Vluchtelingenwerk een formulier invullen en krijgt vervolgens een warm hart – kaartje toegestuurd, dit kaartje kun je dan schrijven en terugsturen naar Vluchtelingenwerk. Zij zorgen dat het terecht komt bij een vluchteling in een asielzoekerscentrum in Nederland. Kleine moeite voor een klein gebaar. Onderstaand filmpje is nog van de feestdagen-tijd, maar geeft toch een idee.

Een documentaire over typemachines

Al een héle tijd geleden (de film is uit 2016) tipte lezer Rachel ons over een documentaire gewijd aan de typemachine: California Typewriter. Natuurlijk wilden we jullie deze niet onthouden. Helaas heb ik nog geen plek gevonden waar wij hem in Nederland online kunnen bekijken, dus mocht iemand hem tegenkomen dan horen wij het heel graag natuurlijk! Maar alleen de trailer en de website zijn ook al heel erg de moeite waard om te bekijken.

Boek over brushlettering van Carla Kamphuis

Hij is al even uit, maar we wilden hem toch graag nog even noemen. Het boek Kleur! Brushlettering voor Iedereen van Carla Kamphuis. Zelf heb ik al eens met oefenschriften gewerkt van Carla en ben ik ontzettend fan van de laagdrempeligheid van haar materiaal en de super duidelijke uitleg! Het boek kost €14,99 en is onder andere te bestellen via haar eigen website. Ook te krijgen in combinatie met een handig oefenschrift voor €21,98!

Kleur! Brushlettering voor iedereen - Carla Kamphuis

Kleur! Brushlettering voor iedereen – Carla Kamphuis

Postfabriek op Instagram

Een leuk laatste nieuwtje is dat we sinds kort een eigen Instagram-account hebben voor de Postfabriek! Wil je dus op de hoogte blijven van alle laatste blogs, nieuwtjes en post-activiteiten die wij zelf uitvoeren, kom ons gezellig volgen!

Postfabriek op Instagram

Postfabriek op Instagram

Daarnaast zullen we ook weer wat actiever worden op Twitter en vind je ons nog altijd op Facebook en Pinterest. Wil je ons iets vragen, iets vertellen of iets laten zien? Schroom dan vooral niet om via één van deze kanalen contact op te nemen, we reageren altijd!

Heb jij bijvoorbeeld een leuk nieuwtje op postgebied? Een nieuw product op de markt, een boek, film of podcast over post, een postproject of iets waarvan jij denkt dat onze lezers het willen weten dan horen we het graag. Geen fan van social media? Je mag ons ook gewoon mailen op postfabriek@gmail.com

Liefs,
Kim