Tags

, , , , ,

De puike postbode of: Briefgeheimpjes, een boek van Janet & Allan Ahlberg

De puike postbode of: Briefgeheimpjes, een boek van Janet & Allan Ahlberg

De puike postbode is een prachtig prentenboek over een postbode die post brengt bij bekende sprookjesfiguren. In het grappige boekje zitten enveloppen waar je de voor deze sprookjesfiguren bestemde post echt uit kunt halen!

De puike postbode

Ik hou zo van post dat mijn hart zelfs sneller gaat kloppen als ik er iets over hoor, zie of lees. Om die reden verzamel ik ook boeken over post. Van boeken over de geschiedenis van post tot briefwisselingen tussen allerlei mensen en van verhalen over postbodes tot prentenboeken. In kringloopwinkels ga ik er altijd naar op zoek. Een paar weken geleden vond ik een juweeltje: De puike postbode! Voor slechts € 0.95!

In het boekje zitten echte enveloppen waar je kaarten of brieven uit kan halen!

Met echte enveloppen waar je kaarten of brieven uit kan halen!

In dit originele prentenboek lees je over een postbode die op zijn route post brengt bij de wolf uit Roodkapje, de heks uit Hans en Grietje, de pas met haar prins gehuwde Assepoester en de jarige Goudhaartje. Het verhaal is in rijmvorm en met veel humor geschreven. Elke brief die de puike postbode bezorgt, kan je bekijken. Er zitten ‘echte’ enveloppen in waar je de inhoud uit kan halen.

Zo krijgt Goudhaartje een verjaardagskaart met een briefje van vijf gulden erin.

Zo krijgt Goudhaartje een verjaardagskaart met een briefje van vijf gulden erbij.

Assepoester krijgt een boekje over haar recente huwelijk toegestuurd door Piet Profiteur van Piet Profiteurs Pers om haar om goedkeuring te vragen.

Assepoester krijgt een boekje over haar recente huwelijk toegestuurd door Piet Profiteur van Piet Profiteurs Pers.

Het boekje is weer een verhaal op zich.

En dat boekje over Assepoester is weer een verhaal op zich.

De grote boze wolf krijgt een brief van een advocatenbureau omdat hij grootmoeders huisje heeft gekraakt en ook nog zonder toestemming haar kleren draagt.

En mijn favoriet: De grote boze wolf krijgt een brief van een advocatenbureau omdat hij grootmoeders huisje heeft gekraakt en ook nog zonder toestemming haar kleren draagt.

Een geweldig leuk boekje voor een postliefhebber als ik. Maar ook nog eens erg leuk om uit voor te lezen.

Verkooppunt

De puike postbode is al ruim dertig jaar oud en ook in een jubileumuitvoering verschenen. Maar op dit moment niet meer leverbaar. Wil je het boekje met de brieven graag zelf bewonderen? Hou je ogen dan goed open in kringloopwinkels, op rommelmarkten of zoek online via bijvoorbeeld Marktplaats en Boekwinkeltjes.nl.

Meer boeken over post

Door reacties onder mijn blog over het opbergen van postspullen ontstond het idee om samen een lijst met boeken over post op te stellen:

(Edit: Aangevuld op 28 juni 2018)

(Edit: Aangevuld op 27 juli 2018)

Als je op de gekleurde tekst klikt, kan je meer lezen over een boek of de auteur. Er zaten voor mij ook een aantal onbekende titels tussen. Die heb ik meteen op mijn verlanglijstje geschreven. Geweldig leuk dat we elkaar zo kunnen inspireren! Heb jij aanvulling? Laat dan een reactie achter onder dit blog of stuur ons een mailtje! In een volgend blog over post in boeken, zal ik een ander boek uit mijn verzameling met jullie delen.

Lieve groetjes,

Nienke