Tags

, , , ,

In 2015 zag ik de hele korte documentaire “Junk Mail” over Mary, een oude mevrouw die om haar dagen door te komen reclamefolders verzamelt en in stukjes scheurt. Alles om de eenzaamheid te verdrijven en maar te voorkomen dat ze gek zou worden.

De mini docu, hoe kort ook, raakte me diep. Verbinding voelen met andere mensen is zo belangrijk en er is soms helemaal niet zoveel voor nodig om dat toch te ervaren.

Eenzaamheid onder ouderen is iets waar het Oranje Fonds zich actief tegen inzet door projecten op dat gebied te ondersteunen. Maar ook door concrete acties in te zetten. Op dit moment loopt daarvoor de actie ‘Veel Liefs’. Met enige regelmaat verschijnt er een filmpje met een oproep van iemand die je vervolgens een kaartje kunt sturen en later een verslag van hoe de kaartjes zijn ontvangen. Zo werd de 80-jarige Wim uit IJsselstein verrast met maar liefst 2000 kaartjes!

Op dit moment staat er een oproep online om de 84-jarige Maaike een kaartje te sturen. Bekijk hier het filmpje:

Wil jij Maaike een kaartje sturen? Dan kan dat naar dit adres:
Veel liefs aan Maaike
Postbus 2111
1200 CC Hilversum

Wil je structureler kaartjes sturen naar ouderen? Je kunt je via Project Postmaatje opgeven om post te sturen naar ouderen (of je inzetten om het project meer bekendheid te geven, want de doelgroep (die niet veel online is) bereiken blijft een uitdaging!). Ook kun je via Oma Post een opa of oma adopteren om post naar te sturen! Meer doen? Wordt maatje! Of steun het Oranje Fonds als donateur.

Als ik mezelf voor me zie als oud dametje, dan hoop ik altijd maar dat ik nog altijd veel post mag ontvangen (en versturen!). Ga ik nu eerst een kaartje versturen aan Maaike.

Liefs,
Kim