Tags

, , , , ,

Project Me 2019

Kaft van mijn Project Me 2019 boekje

Anderhalf jaar geleden ben ik verknocht geraakt aan journalen. Waar post altijd mijn ding was en ik moeite had met in een boekje met vast formaat te werken werd ik op het eerste Stationery Café zo geïnspireerd dat een jaar dagelijks journalen volgde. Daarnaast heb ik in 2018 meegedaan met het project ‘Alphabet of me’ van Café Analog waarbij je elke twee weken van het jaar een letter uit het alfabet als inspiratie gebruikte. Hoewel ik bij de W ben gestrand heb ik de rest met heel veel plezier gemaakt! Benieuwd naar mijn pagina’s? Kijk dan eens hier.

Toen Désiree Project Me 2019′ aankondigde wist ik gelijk dat ik mee wilde doen. Benieuwd wat Project Me 2019 inhoudt? Dit vertelt zij er over: “Een jaar lang creatief bezig zijn met analoge materialen in een planner, notebook of journal. Journalen aan de hand van 12 maandelijkse ‘prompts’. Prompts zijn inspiraties, hints, opdrachtjes, thema’s die wij zullen aanleveren in elke laatste week voor de nieuwe maand.  Over zo’n Prompt kun je zoveel journalen als je wilt, 1 x of de hele week of maand, dat is helemaal aan jou. In dit hele verhaal geldt trouwens: alles mag en kan! Daarnaast zijn er 4 seizoens opdrachten, die je kunt uitsmeren over een paar maanden steeds.”

Het idee dat het ‘maar’ 16 opdrachten zijn is het voor velen al makkelijker om mee te doen. Daarnaast is het enorm leuk om te zien wat iedereen met een zelfde opdracht of thema maakt. Zoveel stijlen! Ik heb al eerder over journalen geblogd, dat kan je hier en hier terug lezen.

2019

Mijn woord voor 2019

De eerste opdracht!

Om te beginnen met ‘Project Me 2019’ heb je natuurlijk een boekje/journal nodig, Ik heb zelf een losse insert (boekje) in een leren cover maar je kan natuurlijk ook een mooi notitieboek kiezen. Daarnaast kan je alles gebruiken wat jij fijn vindt aan tape, plaatjes, stickers, stempels etc. Sinds een klein jaar heb ik een mooi ladekastje op mijn bureau staan. De lades vul ik met plaatjes in het thema van dat seizoen. Daarnaast heb ik sinds de herfst nog een ander kistje op tafel staan en daar leg ik tape, stickers, postzegels etc. in dat thema in. Naast dat het inspirerend is om de spulletjes zo om je heen te hebben liggen is het alleen al leuk om de kastjes eens in de zoveel tijd te veranderen en opnieuw in te richten!

winter thema

Kastjes op mijn bureau in winter thema

Jouw woord voor 2019!

De eerste opdracht van Project Me is het kiezen van een woord wat als een rode draad door jouw 2019 zal gaan lopen. Is er iets wat je wil bereiken, waar je aan wil werken of jezelf een wil blijven herinneren? Ik ben zelf voor het woord ‘kern‘ gegaan. In 2019 wil ik meer terug naar de kern of juist bij de kern blijven! Mijn hart blijven volgen, minder spullen kopen en juist meer gebruiken wat ik al heb. Doen waar ik blij van word en keuzes maken waar ik achter sta.

Maak de eerste pagina van Project Me 2019 met ‘2019’ en jouw woord er op! Ik ga meestal door mijn spulletjes en kies dan een plaatje waar ik blij van word. Uiteindelijk ben ik zelfs aan het borduren gegaan en heb de sticker van het meisje bij de brievenbus gebruikt wat ik al maanden steeds pak maar niet gebruik.

Désiree zelf is voor het woord ‘focus’ gegaan, ook een mooie!

woord

Kern is mijn woord

Focus van Désiree

Check in

Naast de 16 ‘prompts’ die over het jaar verdeeld online zullen worden gezet, heb je ook de mogelijkheid om maandelijks een ‘check in’ te doen. Naast creatief journalen kan het ook heel fijn zijn wat diepgaander bezig te zijn! Bij de check in, maak je op de 1e van de maand (maar mag natuurlijk ook een andere dag, wanneer jou dit beter uitkomt) een spread over hoe jij je op dat moment, op verschillende vlakken voelt. Als leidraad kan je de volgende vragen beantwoorden:

Vraag jezelf de volgende dingen (alle of sommige) af en geef ze sterren (1 tot 5) of schrijf de antwoorden op:

1. Hoe gaat het met mij wat betreft:

  • Lichamelijk
  • Emotioneel
  • Mentaal
  • Werk / Job  / Carrière
  • Relationeel
  • Familie
  • Energie level
  • Social Media
  • Creativiteit
  • Stress

2. Waar ben ik dankbaar voor?

3. Waar wil ik aan werken (hoe gaat het met je WOORD ?)

Voor mij was het de eerste keer dat ik een check in heb gemaakt maar ik vond het erg leuk om te doen. Ik gebruik hiervoor een accordeon notitieboekje waarvan ik het papier niet geschikt vind om dagelijks in te journalen. Maar voor dit project vind ik het leuk dat ik eind van het jaar één lange reeks aan check in’s heb. Naast de check in maak ik ook elk begin van de maand een pagina met de leuke dingen die die maand op de planning staan. Voor januari ben ik natuurlijk voor blauw en winter’s thema gegaan.

check in

Mijn eerste check in

boekje

Een doorlopend boekje

Doe jij mee met Project Me 2019? Zo ja, wat is jouw woord? Op Facebook heb je deze creatieve groep waar je lid van kan worden voor meer inspiratie en op Instagram kan je de #projectme19! Hier kan je alles terug vinden over dit project en worden in de toekomst de opdrachten geplaatst.

Liefs, Ruchama