Tags

, , ,

Kaarten met eigen foto's via Greetz

Een paar weken geleden kreeg ik een berichtje van een vriendin. ‘Nien, zou je alle foto’s die ik jou gestuurd heb willen terugsturen? Ik ben ineens al mijn foto’s kwijt!’ Haar telefoon had heel vreemd gedaan en daarna waren alle foto’s verdwenen. Gelukkig ontdekte ze later dat een groot deel van de foto’s veilig op haar computer stonden, maar een deel van de foto’s bleek echt weg te zijn. Natuurlijk ging ik meteen op zoek naar alle foto’s en video’s van ons en haar zoontje. En zo zagen we allebei weer een heleboel kostbaar beeldmateriaal. Er kwamen herinneringen boven en we blikten samen terug.

Deze gebeurtenis was meteen een waarschuwing. Dit kan iedereen overkomen! Voor de zekerheid heb ik meteen alle foto’s van mijn telefoon op mijn computer gezet. Van de leukste foto’s maakte ik fotokaarten, zodat er nu ook een tastbare versie van is. Die kaarten wilde ik meteen gaan versturen, totdat ik terugdacht aan het terugblikken met die vriendin, en hoe fijn het was om samen herinneringen op te halen. Ik besloot de kaarten te bewaren, zodat ik dat in de toekomst ook via deze kaarten kan doen!

Herinneringen versturen

Mijn nieuwe agenda en kaarten met foto's om herinneringen te versturen

Ken je die herinneringen die Facebook je stuurt? Dat er een foto verschijnt die je een paar jaar geleden op diezelfde datum plaatste? Ik bedacht dat het per post misschien nog leuker zou zijn! Achterop de fotokaarten die ik maakte, heb ik de datum geschreven waarop de foto’s zijn gemaakt. Als reminder schreef ik die dagen ook in mijn nieuwe agenda. Die kaarten ga ik versturen als herinnering rond diezelfde dag in 2020.

Misschien is het voorval met de verdwenen foto’s meteen ook voor jou een waarschuwing. Zorg ervoor dat je je telefoonfoto’s ergens opslaat, zodat je ze niet kwijt bent als er iets met je telefoon gebeurt. En heb je dit jaar nog een vrij momentje? Maak dan kaarten van de leukste foto’s. Mooie herinneringen aan het oude in het nieuwe jaar!

Liefs,

Nienke

PS Ik schreef aan het begin van dit jaar een blog over de fotokaarten van Greetz. Daarin laat ik stap voor stap zien hoe je dat doet.