Tags

, , , ,

Lieve lezer,

Op Instagram en Facebook plaatsten we ongeveer een week geleden een berichtje, maar op de website bleef het nog even stil. Voor het geval je dat berichtje niet hebt gezien, delen we het hier nog een keer.

Wij hoorden vandaag veel geluiden van onrust en angst om ons heen. Had jij dat ook? In onzekere tijden pakken wij graag een pen op om liefdevolle, bemoedigende woorden te sturen. Om anderen te laten weten dat we aan ze denken en dat we er voor ze willen zijn. En herinneren ons de momenten dat lieve woorden voor ons een verschil maakten. Met dat in ons hoofd schrijven we dit bericht. Om naast de paniek ook een beetje liefde de wereld in te sturen. Als je je vandaag niet zo fijn voelde door alle onrust, weet dan dat je niet de enige bent. We denken aan je!

We zijn nu ruim een week verder en vragen ons af hoe het nu met jou gaat. Hoe ga jij om met de situatie en de maatregelen die zijn genomen? Wij komen graag samen in de Postfabriek om ervaringen uit te wisselen en naar elkaar te luisteren. En dat kan, want onze fabriek is een plek die we in gedachten bezoeken. Zo kunnen we, ieder vanuit ons eigen huis, tóch het gevoel van samenzijn even ervaren. Zoals we dat via brieven en kaarten ook kunnen, want dat is de kracht van post!

To send a letter is a good way to go somewhere without moving anything but your heart.

Phyllis Theroux

Post in onzekere tijden

Wie de uitzending van De Wereld Draait Door van maandag 16 maart heeft gezien, kan zich het slotwoord misschien nog wel herinneren. Daarin riep Felix Rottenberg min of meer op om ouderen weer eens een ouderwetse brief te schrijven. Nu iedereen veel thuis is, zoeken we andere manieren van contact en naar andere activiteiten. Post heeft een andere rol in onze levens gekregen. Op de vraag ‘Wat kunnen wij doen?’ bleek post vaak het antwoord. Als afleiding, tegen eenzaamheid, om verbinding te maken, anderen te steunen en ga zo maar door. Ervaar jij dat ook zo?

Andere blogs die op de planning stonden, schuiven we op. In plaats daarvan proberen we de komende tijd meerdere blogjes te schrijven over de rol die post nu in onze levens speelt. En als jullie daarover iets willen delen dan lezen we dat natuurlijk graag!

Tot een volgend blog!

Lieve groet,

Ruchama, Kim en Nienke