Tags

, ,

Lieve lezer,

Hoe gaat het vandaag met jou? Kan jij je draai een beetje vinden? Hoe kom jij je dagen door?

Nu het niet meer zo vanzelfsprekend is om bij iemand langs te gaan, zoek ik naar andere manieren om contact te hebben. En nu ik zoveel mogelijk thuis blijf, zoek ik naar een andere invulling van mijn dag. Post heeft daarmee een andere betekenis gekregen. De afgelopen jaren was het vooral een luxeartikel, een cadeautje. Maar nu vervangt het zelfs fysiek contact. Ik kijk daarom meer dan ooit uit naar alle persoonlijke post. En ik ben alle postbezorgers zó dankbaar. Heel fijn dat zij onze post blijven bezorgen!

Hergebruik

Iets anders dat ineens niet meer zo vanzelfsprekend is, is lekker rondneuzen in winkels. Boodschappen doen combineerde ik vaak met een bezoekje aan een kringloopwinkel of HEMA. Plekken die ik nu zoveel mogelijk probeer te vermijden. In plaats van nog even snel ergens naar binnen te wippen, loop ik nu met een omweg naar huis. En kijk met andere ogen naar materiaal dat al in huis is.

Zo bewaar ik weer kartonnen verpakkingen om er kaarten van te kunnen maken. Op de foto hierboven, aan de rechterkant, zie je een kaart die ik van de verpakking van cornflakes heb gemaakt.

De achterkant van de cornflakes-kaart.

Voor dit poststuk heb ik de kaart aan de voor- en achterkant versierd met plaatjes die ik uit een tijdschrift knipte. Het tape is van Tim Holtz en komt van MeerLeuks.

Ook de envelop is van gerecycled materiaal. Die maakte ik met behulp van deze mal van een pagina uit een tijdschrift. Als ik de rust niet kan vinden om een poststuk samen te stellen of een brief te schrijven, vind ik het wel heel fijn om oude tijdschriften door te bladeren en al het moois eruit te scheuren. Of om zakjes en envelopjes te vouwen. Het helpt me te vertragen, te ontspannen en in het nu te zijn.

Kaart van de verpakking van koffiefilters
Kaart van een verpakking van koffiefilters
Kaart van een verpakking van cornflakes

Sommige verpakkingen zijn al mooi genoeg van zichzelf. Daarom plakte ik niets extra’s op de kaart die je op de foto hierboven ziet. En dacht daarbij aan een mooie reactie op ons vorige blog.

Gezien we niet zoveel meemaken is het soms wat zoeken naar leuke en zinvolle dingen om te delen maar ik kom er steeds meer achter dat je postogen nog veeeel groter kunnen worden.

‘Luna’

Gedicht

Als je alle mooie afbeeldingen uit je oude tijdschriften hebt gescheurd, kan je ook kaarten maken met de tekst. Op de website van Flow Magazine zag ik bijvoorbeeld kaarten met ‘cut-up’-gedichten.

Ik gebruik de woorden die ik uit tijdschriften knip graag in combinatie met afbeeldingen. En soms ontstaat er vanzelfsprekend iets grappigs. De afbeelding en tekst die ik op deze kaart samenbracht, lagen toevallig naast elkaar op mijn bureau.

Theekaart

In mijn blog over theelabeltjes liet ik al eens zien hoe ik zelfs die kleine kartonnetjes hergebruik. Toen ik tijdens het scheuren in een stapeltje oude tijdschriften opnieuw deze afbeelding tegenkwam, kon ik het niet laten om de truc opnieuw toe te passen.

Nog meer hergebruik-tips vind je bijvoorbeeld in mijn blogreeks over het hergebruik van tijdschriften.

De liefde en aandacht die jij in je lege verpakkingen en oude tijdschriften stopt door er kaarten en enveloppen van te maken, is voor de ontvangers voelbaar. Nu we niet meer bij elkaar langs kunnen gaan voor een goed gesprek of een knuffel, kunnen we die lieve kaartjes, bemoedigende woorden en gezellige kletsbrieven juist zo goed gebruiken. Send a little love today!

Liefs,

Nienke