Tags

, , , ,

Weer eens iets anders versturen dan een wenskaart? Stuur iemand een kakkerlak! Niet het beestje natuurlijk, maar de ge-wel-di-ge boekjes die ik je verder in deze blog laat zien (en er zijn er nog véél meer!)

Kakkerlakjes: boekjes om te versturen

Als ik echt even behoefte heb aan ontspanning zijn er twee plekken waar ik dat heel erg kan vinden: (tweedehands) boekwinkels en lunchcafeetjes. Bij Van Stockum in Den Haag, vond ik twee in één. Een Bagels & Beans ín een boekwinkel: heerlijk! Na een fijn uurtje schrijven aan een tafeltje waar vandaan ik de winkel al heerlijk in kon kijken, deed ik een rondje boekwinkel, kocht wat kaartjes en rekende af. Bij de kassa viel mijn oog op een doos op de balie met daarin kleine boekjes op brievenbusformaat. Het bleken kakkerlakjes te zijn en ze waren té leuk om te laten liggen.

Kakkerlakje #6: Kom Terug

Kakkerlakjes zijn kleine boekjes in vier categorieën: literatuur, poëzie, jong en culinair. Elk boekje is genummerd en bij het nummer staat het icoontje wat de categorie aangeeft (zo staat het lampje bijv. voor poëzie). Bovenstaand boekje, Kom Terug, is uit de categorie poëzie en erin staat de liedtekst van een liedje van Spinvis. Elk boekje is door een andere illustrator prachtig geïllustreerd.

Elk boekje is genummerd en aan het icoontje zie je in welke categorie het thuishoort

Voorin een boekje is er de ruimte om een persoonlijke boodschap te noteren. Zo kun je dus in plaats van een wenskaart een inspirerend boekje cadeau doen. Ik vond het weer eens een leuke wending geven aan post.

Voorin noteer je een persoonlijke boodschap

Wat de boekjes extra leuk maakt is dat ze bij uitgeverij Loopvis vandaan komen, een uitgeverij die duurzaam te werk gaat. Zo werken ze met een drukkerij in Nederland die bijv. plantaardige inkt gebruikt en bezorgen ze bestellingen dicht in de buurt gewoon met de fiets(kar)!

Kakkerlakje #8: Het Geluk te Begrijpen

Op de website kun je zien welke kakkerlakjes er allemaal te krijgen zijn en voor welke gelegenheid ze geschikt zijn. Je kunt ze kopen bij winkels door het hele land, een lijst met alle verkooppunten per stad is hier te vinden. Een kakkerlakje kost €6,95 incl. bijpassende enveloppe. Het is echter ook mogelijk een abonnement te nemen, dan krijg je elke maand het nieuwste kakkerlakje thuis gestuurd. Een jaarabonnement kost €85,-.

Kakkerlakje #3: Dat Je Vliegen Kunt

Voor mij, als liefhebber van boeken én post, zijn de kakkerlakjes echt onweerstaanbaar. Ik heb ze ook nog niet kunnen versturen, ik vind ze zelf gewoon té leuk en wacht op de perfecte gelegenheid. Op de hoogte blijven van de nieuwste kakkerlakjes? Je kunt ze ook gewoon volgen op Instagram!

Liefs,
Kim