Tags

, , , , , , ,

Op deze foto’s zijn de verschillende kaarten te zien die Nienke bij Hartje Mezelf bestelde.
Mijn bestelling van Hartje Mezelf

Op zoek naar een speciaal kaartje? Kijk dan eens bij Hartje Mezelf! Nog niet zo lang geleden ontdekte ik deze feel good webshop en plaatste ik mijn eerste bestelling. Ik word super blij van alle unieke en bijzondere kaarten die hier te vinden zijn. En dát gevoel deel ik graag met jou! In dit blog kan je meer lezen over deze webwinkel en laat ik mijn bestelde kaarten zien. Kijk je mee?

Hartje mezelf?

Deze ansichtkaart met ‘support bras’ is ontworpen door Gemma Correll en kan je vinden bij Hartje Mezelf.
Support Bra Ansichtkaart

Carol droomde al vanaf haar eerste bijbaan over een eigen winkeltje. Ze wist dat het positief, kleurrijk, body/fat positive en inclusief moest zijn. En dat je hier niet alleen cadeautjes zou vinden om een ander blij te maken, maar vooral ook jezelf. Toen ze op een dag wakker werd en de naam ‘Hartje Mezelf’ in haar hoofd had, wist ze: dit is het! Niet lang daarna startte ze haar webshop, die op internationale vrouwendag 2019 openging.

Roar! Deze kaart met een knipogende tijger is ontworpen door Teken-ing en bestelde ik bij Hartje Mezelf.
Roar Ansichtkaart

Carol wil graag producten verkopen die een positieve, blije en kleurrijke invloed op je leven hebben. Ze wil je daarmee laten glimlachen, je visie helpen uitdragen en jezelf (en anderen) een steuntje geven voor de momenten dat je het misschien niet helemaal ziet zitten. Bij Hartje Mezelf is iedereen welkom en Carol vindt het super belangrijk dat er producten te koop zijn waar iedereen zich in kan herkennen of door aangesproken voelt. Dat betekent dat sommige items vrij specifiek zijn en niet elke dag verkocht worden. Maar als er op een dag één iemand is die er blij van wordt, doet Carol een extra dansje!

Deze ansichtkaart van Cardweb met koptelefoon en de tekst ‘music on, world off’ kocht ik bij Hartje Mezelf.
Music on/World Off Ansichtkaart

We vinden het super belangrijk dat jij oké bent. Oké met wie je bent, hoe je je voelt en wat je wilt gaan doen. We zijn je cheerleaders en wensen je het allerbeste. Soms voel je je niet helemaal top en dat is OOK oké. We zijn realistisch dat het leven soms ook gewoon niet leuk is maar we hopen je met onze producten blij te maken, te laten glimlachen of gniffelen.

Hartje Mezelf

Kaarten

Een prachtige wenskaart met een vuurtoren en de woorden ‘thinking of you’. De kaart is ontworpen door Small Adventure voor Ohh Deer en is verkrijgbaar bij Hartje Mezelf.
Thinking of You Wenskaart

De kaarten die Carol verkoopt zijn mini kunstwerkjes. Ze zijn perfect om aan de muur te hangen, in een lijstje te doen of ergens mooi neer te zetten. Je kan ze zelf houden of aan iemand sturen die dit (hopelijk) ook doet. Zelf heeft ze een soort wisselende collectie hangen en zegt daarover: ‘Als je elke dag een positieve quote leest of een mooie afbeelding ziet waarin jij jezelf herkent, dan helpt dat om zo ook over jezelf te denken of naar jezelf te kijken. Natuurlijk lukt dit niet elke dag of elk moment, maar als je je omringt met dingen die je blij maken heeft dat echt invloed op je geest.’

Deze wenskaart met hondjes die aan elkaar snuffelen en de tekst ‘I like you’ is ook ontworpen door Gemma Correll en kan je vinden bij Hartje Mezelf.
I Like You Wenskaart

Tijdens haar zoektocht naar leuke ansicht- en wenskaarten doet Carol haar best om van alles wat in te kopen. De kaarten moeten sowieso passen bij de pijlers die zij voor Hartje Mezelf heeft: feel good, kleurrijk, grafisch, body positive, inclusief, supportive en humor. En naast de standaard thema’s zoals verjaardag en beterschap, zoekt ze ook naar meer neutrale kaarten die op verschillende manieren zijn toe te passen. Ze vindt het enorm belangrijk dat ze zo inclusief mogelijk zijn. Daarnaast is het haar missie is om zoveel mogelijk producten – en dus ook kaarten – bij kleinere makers en merken in te kopen.

Deze kaart is ontworpen door Notietzblock en te koop bij Hartje Mezelf. Een heel lief kaartjes om iemand te laten weten: you are not alone.
You Are Not Alone Ansichtkaart

Het is lastig om kaarten te vinden waarop je mensen met verschillende lichaamsvormen, kleuren en mogelijkheden ziet. Het maakt Carol dan ook heel erg blij als ze een merk of maker tegenkomt die hier wel aan denkt. Zelf is ze opgegroeid met het idee dat je lang, slank en blond moet zijn om aan het perfecte plaatje te voldoen. Gelukkig zie je tegenwoordig steeds meer diversiteit in allerlei producten terug.

Dit kaartje met de boodschap ‘stay connected’ is ook ontworpen door Notietzblock en te koop bij Hartje Mezelf.
Stay Connected Ansichtkaart

Misschien denk je: het is maar een kaartje. Maar zelfs met een kaartje kan je de wereld een beetje leuker maken voor jezelf en de mensen die je lief vindt. Small acts of rebellion zorgen misschien niet meteen voor een grote verandering, maar als we stapje voor stapje (kaartje voor kaartje) in onze eigen kring iets kunnen verbeteren en fijner maken, is dat al een hele vooruitgang!

Deze kaart met de tekst ‘Life sucks sometimes keihard’ is ontworpen door Studio Inktvis en gekocht bij Hartje Mezelf.
Life Sucks Keihard Sometimes Ansichtkaart

Bij Hartje Mezelf kun je voor veel verschillende gelegenheden een kaart vinden en Carol probeert altijd uit te breiden. Zo heeft ze sinds kort bijvoorbeeld wenskaarten voor als iemands hond of kat overleden is. Deze kaarten zullen niet elke dag in een bestelling belanden, maar voor de persoon die ernaar op zoek is, is het fijn om juist die te vinden.

Deze ‘Willies’ deze ontworpen door Eat Milies en bestelde ik ook bij Hartje Mezelf.
Willies Ansichtkaart

Herinner je je de stempel van de naakte stempelmaker? Een veel voorkomende eerste reactie is: waarom zou je een stempel van een naakte man willen hebben? Inmiddels weten wij beter: we gebruiken de stempel regelmatig! Het kaartje op de foto hierboven is net zoiets en precies waar ik naar op zoek was.

Carol begon ooit met kaarten waarop verschillende borsten stonden afgebeeld. Toen ze op een Swan Market stond, merkte ze hoe heftig sommige mensen daarop reageerden en dat verbaasde haar heel erg. Toen heeft ze ook producten met piemels ingekocht, die later gevolgd werden door vulva’s en billen. Inmiddels zit ze vol in de lichaamsdelen (haha) en dat heeft volgens haar vooral te maken met het normaliseren/ deseksualiseren ervan. ‘We hebben allemaal iets in het rijtje genoemde lichaamsdelen (billen in ieder geval) en waarom doen we als volwassenen er zo giechelend over? Daarnaast kan natuurlijk het belachelijke idee echt niet meer: dat borsten vol en groot moeten zijn, piemels groot en recht en vulva’s strak. Diversiteit in alles is gewoon de realiteit!’

Droom

You go girl! Deze fel roze tijger is ontworpen door Studio Inktvis en kocht ik bij Hartje Mezelf.
You Go Girl Ansichtkaart

Hartje Mezelf is haar passie. Met vallen en opstaan wordt het steeds meer hoe Carol het voor ogen heeft. Het is hard werken en in je eentje kan dat soms best eenzaam zijn. En heel af en toe denkt ze: ik kap ermee! Maar dan krijgt ze een privébericht van iemand die ontzettend blij is met een bestelling. Of ze vindt een nieuwe maker die perfect past bij wat Carol wil uitdragen. En die kan ze dan een (verkoop)platform bieden. Of ze wordt verrast met onverwacht veel bestellingen op zomaar een saaie dinsdag. Dát zijn de dingen waar haar hart sneller van gaat kloppen.

Haar grote droom is nu een fysieke winkel in een middelgrote stad waar klanten ECHT bij haar op visite kunnen komen. Ze ziet voor zich hoe die winkel naast een feel good cadeaushop ook een plek is waar iedereen zich fijn voelt en naartoe wil komen om te kletsen. En waar naast een kick ass assortiment aan feel good gifts ook koffie en taart is en ruimte voor evenementen, zoals workshops en support groups. Ook wil ze daar nog meer kleine makers de kans geven via Hartje Mezelf te verkopen en zo een concept store ontwikkelen vol creatieve producten. En natúúrlijk komt er dan een mega lange wand vol met de leukste en bijzonderste kaarten die je kan vinden.

Twee kaarten uit mijn bestelling bij Hartje Mezelf. Beide kaarten zijn ontworpen door Notietzblock.

Tot die tijd is iedereen welkom in de webshop van Hartje Mezelf, waar nu al een heleboel moois te vinden is. En er komen regelmatig nieuwe, unieke producten bij. Mijn tweede bestelling is zelfs al onderweg! En ben je benieuwd of die grote droom van Carol uitkomt? Volg haar dan ook op Instagram en Facebook.

Met heel veel liefs,

Nienke