Tags

, , , , , ,

Als je me vraagt wat de meest rare en tegelijkertijd grappigste stempel is die ik bezit dan begin ik te grinniken en zal je de stempel van een naakte stempelmaker laten zien. Van dé naakte stempelmaker: Gerart. Het gezicht achter de Stempelwinkel in Deventer . In zijn winkel barst het van de stempels, werkelijk in elk thema is een stempel te vinden. En zo ook… een stempel van zichzelf, naakt poserend. De eerste keer dat ik hoorde over de stempel was ik vol ongeloof en verbazing. Ik heb zó hard gelachen. Wie maakt er een naaktstempel van zichzelf!? Tegelijkertijd groeide er een enorme nieuwsgierigheid. Ik moest en zou die stempel hebben! Eenmaal aan de praat over die stempel bestelde ik een week later niet één maar vijf keer de ‘naakte stempelmaker’ stempel want er waren er meer die nieuwsgierig waren naar de stempel haha.

Je zal je na de vraag waarom iemand zo’n stempel heeft je ook gaan afvragen wanneer en hoe je deze stempel dan gebruikt. Ook daar had ik geen zinnig antwoord op. Alleen al de lol die ik en mijn Postfabriek collega’s en andere vriendinnen er om hadden (en jaren later nog steeds om hebben!) was de aanschaf van de stempel waard. Het is geen stempel om op een kaart voor je schoonmoeder of buurvrouw te stempelen. De grap is juist de verbazing onder medeliefhebbers van stempels. Degenen die Gerart van zijn stempelwinkel kennen en nooit aan zo’n stempel hebben gedacht. Het is een soort inside joke geworden.

De stempel doet het altijd goed voor het verrassingseffect of in combinatie met grappige teksten die het beeld alleen maar versterken. Het is de lol die je in je eentje tijdens het stempelen kan hebben gemengd met het gevoel van ongemak wanneer je net weer even iets te vaak inkt over dat naakte lichaam veegt. De voorpret van weten dat de ontvanger of de postbode zich een beetje zal generen bij het vasthouden van een envelop vol naakte Gerart’s. En elke keer weer de verbazing en verwondering: waarom!?

Inspiratie met dé stempel

kaart met vellum raam
Gerart achter een vellumraampje
stempel in houten lijstje
Gerart in een houten lijstje
naakte stempelmaker
Zelfs of juist op troostpost kan deze stempel worden gebruikt

De stempel hoort er inmiddels zo bij dat we ons eigenlijk wel op wat variatie gingen verheugen. Zo zou Nienke heel graag een stempel van de achterkant van deze pose willen zodat je dubbelzijdig kan stempelen hihi. Ook had ze al eens eerder gehoopt op een andere pose dus toen ik in mei 2018 bij Gerart in de winkel stond kon ik het niet laten om dé vraag te stellen. “Ik heb nogal een gek verzoek van Nienke… ze wil graag een andere pose!” Zonder te benoemen om welke stempel het ging begon Gerart zo te lachen. Hij vertelde dat deze foto al twintig jaar oud was (met die opmerking en de grijs op zijn hoofd werd onze twijfel of het niet stiekem photoshop was onderuit getrapt… ;-)) en hij echt geen nieuwe pose kon beloven. Dus helaas dames, deze stempel moeten we koesteren!

verrassings kaart
Ideale stempel voor het verrassingseffect. Foto door Sheila Horsman – Maassen .

Win jij deze stempel voor je eigen collectie!?

Toen we vorige week in de Postfabriek groepsapp zaten te kletsen en Nienke eigenlijk voor de grap zei dat we wel een Gerart stempel konden weggeven. Geloof me, ik was in tijden niet zo enthousiast geweest haha. Hoe grappig is het om deze stempel, waar we elke keer nog zoveel lol om hebben, weg te geven aan één van onze lezers. Vooral toen ik een paar dagen daarna een oproepje in een FBgroep las “Wie heeft er afdrukjes van de naakte man stempel” Je begrijpt, ik ging stuk en ben met plezier voor haar aan het stempelen gegaan. De liefde voor die stempel moeten we delen!

Iemand blij maken met afdrukjes van Gerart

Je maakt kan op deze stempel door in een reactie achter te laten wie jij een kaartje gaat sturen met deze stempel. Let je er op een geldig e-mailadres te gebruiken zodat we je kunnen bereiken. Mocht je liever willen mailen met je reactie dat mag ook altijd: postfabriek@gmail.com

En… voor wie niet wint maar wel blij wordt van de stempel. Als troostprijs geven we dit door Nienke gestempelde setje kaarten weg. Laat in je reactie waarin je meedingt voor de stempel gelijk even weten of jij blijf wordt van deze unieke kaartenset met matchende enveloppen.

Win een kaartenset!

En kan je nou geen genoeg krijgen van Gerart, er is pas een documentaire over hem gemaakt door Dennis Horstman – Maassen. Erg leuk om wat meer van het gezicht achter de Stempelwinkel te zien! Of lees hier het interview wat pas in Tubantia stond!

Liefs, Ruchama