Tags

, , , , ,

Een stapeltje lieve kaartjes. De kaart met een envelop vol hartjes is van Pickmotion, met een foto van Katherine Rose. De kaart met katten en de tekst 'ik denk aan je' is van Katja Kaduk.

Ken je dat gevoel, dat je jezelf zou willen meesturen met een kaart of een brief om de reactie van de ontvanger te kunnen zien? Een paar maanden geleden was ik een paar dagen met iemand mee naar het ziekenhuis. We zaten op zaal te wachten op de uitslag van een onderzoek toen de overbuurvrouw een stapeltje kaartjes kreeg. Ze opende de kaartjes een voor een en las stukjes aan ons voor. Bij het openen van het derde kaartje rolden er tranen over haar wangen en vertelde ze geëmotioneerd waarom dit kaartje haar zo raakte. Het was zo’n warm, liefdevol en kwetsbaar moment en voelde heel bijzonder om dat van zo dichtbij mee te mogen maken. Ik wou dat ik een filmpje van deze herinnering met je kon delen, want dát is de kracht van post.

Leuk om te weten: Op de postzegels die je op de foto hierboven ziet, staan beroemde bloemstillevens. Het vel met zes verschillende zegels is nog te koop en vind je in de webshop van PostNL. De kaart met een envelop vol hartjes is van Pickmotion met foto van mskatherineq en is onder andere te koop in boekhandel Daan Nijman in het UMCG. De kaart met katten en de tekst ’ik denk aan je’ is van Katja Kaduk en kan je bestellen in haar webwinkel.

Een stapeltje lieve kaarten. Op de voorgrond zie je een kaart van Lots of Lo die ze maakte in samenwerking met Estherinroze.

Leuk om te weten: Het paarse kaartje met de tekst ’geen enkel kaartje zegt wat ik zeggen wil’ komt uit een kaartenserie die Lots of Lo in samenwerking met Estherinroze maakte. Nieuwsgierig welke kaarten er onderuit steken? Dat is een kaart van Ninamaakt en een kaart met werk van Frank Moth.


In ‘Hier zijn geen woorden voor’ leggen Kelsey Crowe en Emily McDowell uit dat je meestal geen bedankbriefjes schrijft als je verdriet hebt, overstuur bent en bang. En dat dat volkomen normaal is in dit soort situaties.

Empathietip: Mensen die ziek zijn, rouwen of overstuur zijn, krijgen altijd een vrijbrief. Geef je geschenk altijd met de mededeling ‘Je hoeft me niet te bedanken’ en meen dat ook.

Ik wil je graag aan de kracht van post herinneren, omdat je die niet altijd ziet…

Met heel veel liefs,

Nienke