Tags

, , , , , , ,

Poststukken gemaakt van Hare Nature cadeaupapier van House of Products via Vlinders in je buik.
Poststukken gemaakt met Hare Nature cadeaupapier.

Geïnspireerd door het prachtige Hare Nature cadeaupapier maakte ik een stapeltje poststukken. Dit papier met zittende, springende en rennende hazen dat van suikerbietenpulp is gemaakt, vind ik zó mooi dat ik graag het tot aan de kleinste stukjes gebruik.

Kaartjes en enveloppen

Poststuk gemaakt met cadeaupapier van House of Products dat Nienke bij Vlinders in je buik bestelde.
Hazenpost

Als ik een cadeautje inpak, blijft er vaak een stukje papier over. Is zo’n stukje te klein om andere kleinigheidjes in te verpakken, zoek ik er een ander doel voor. Op de foto hierboven zie je een envelop die ik met zo’n restje beplakte. Uit andere overblijfselen knipte ik hazen en versierde er enveloppen, kaarten en theezakjes mee.

Wij laten ons graag door de natuur inspireren en ook dit dessin is hier een goed voorbeeld van. Zittende, springende en rennende hazen in combinatie met natuurlijke elementen zoals bloemen, grassen en bomen. Dit dessin is gedrukt op uniek papier gemaakt van suikerbietenpulp, je ziet daarom ook de vezels in het papier zitten. De binnenzijde is gedrukt in een prachtige sky blue kleur en geeft een verrassend effect bij het tegenslaan. De bedrukking is van inkt op waterbasis en naast het suikerbietenmateriaal is dit papier tevens FSC® gecertificeerd.

House of Products
Een poststuk gemaakt met het prachtig cadeaupapier met zittende, springende en rennen hazen in combinatie met natuurlijke elementen zoals bloemen, grassen en bomen.
Met een kleine toevoeging maak je onderdelen van je poststuk bijpassend

De enveloppen die je op de foto’s ziet, kocht ik bij HEMA. De aubergine kleurige kaart met cirkel is van Perlenfischer. De maan en sterren stempelde ik met stempels van hetzelfde merk. De stempel van de tak met kleine blaadjes die je achter de haas op de envelop ziet, kocht ik ooit bij Søstrene Grene en is helaas niet meer verkrijgbaar. De stempel van het blad dat je achter de haas op de kaart ziet, komt van Dille & Kamille en is helaas ook niet meer te koop. De stempel met de tekst ’stay wild’ is van Cats on Appletrees. Ik gebruik de stempels die ik door de jaren heen heb verzameld met veel plezier. Je kunt er snel en eenvoudig iets mee opleuken, het nog een beetje persoonlijker maken.

Tip: Stempels van Cats on Appletrees vind je bij Het Appeltaartgevoel en Passie Bloom.

Een poststuk gemaakt met het prachtige Hare Nature cadeaupapier van House of Products dat ik bij Vlinders in je buik bestelde.
De verschillende onderdelen van mijn poststuk

De donkerblauwe kaart met cirkel is van Perlenfischer. Het varenblad achter de haas stempelde ik met een stempel van Dille & Kamille. De stempel met de tekst ’catch the stars’ is van Perlenfischer, de stempel met de tekst ’big hug’ en het kleine hartje op de envelop ook. Op de ondergrond zie je een ander mooi papiertje dat ik bij Vlinders in je buik bestelde.

Tip: Stempels van Perlenfischer zijn in verschillende Nederlandse webwinkels te koop: De Kroonluchter, The Lemonbird en Passie Bloom.

Een sticker met een illustratie van een haas. Ik bestelde deze sticker bij Vlinders in je buik.
Sluitsticker met goudkkeurige haas

Deze sticker komt uit een setje van 8 stickers. Naast de haas die je op de foto hierboven kunt zien, vind je stickers van een rendier in deze set. Ik gebruikte de sticker als sluitzegel voor de envelop.

Postzegel

Het prachtige Hare Nature cadeaupapier van House of Products combineert mooi met een postzegel uit de serie 'Beleef de natuur'.
Postzegel van het postzegelvel Beleef de Natuur – Duin en Kruidberg

Op de postzegelvellen van de meerjarige serie ‘Beleef de Natuur’ staan prachtige foto’s van planten en dieren. De postzegel die je op de foto hierboven kunt zien, komt van Postzegelvel Beleef de Natuur – Duin en Kruidberg. Helaas geen haas, maar een konijn. Mocht je het leuk vinden: tussen de postzegels op Postzegelvel Beleef de Natuur – Landgoed Haarzuilens zit wel een haas. Achter de postzegel heb ik een haas geplakt die ik uit het mooie cadeaupapier knipte. Uit het reststukje kon ik alleen de kop van de haas nog knippen. Door de afbeelding ergens achter te plakken, zie je daar niets van. Het lijkt nu net of de haas om het hoekje komt kijken.

Theezakjes

Theezakjes van het merk Clipper versierd met hazen die ik uit het prachtige Hare Nature cadeaupapier knipte.
Theezakjes van Clipper met hazen uit het mooie papier

Toen ik een foto van deze versierde theezakjes op Instagram plaatste, werd er gevraagd waar ik zulke mooie theetjes had gevonden. De zakjes van de Snore & peace thee van Clipper zijn ook al mooi van zichzelf, maar de hazen had ik er natuurlijk zelf opgeplakt, hihi.

Tip: Meer theezakjes bewonderen? We hebben onze blogs ondergebracht in verschillende categorieën om de verschillende onderwerpen gemakkelijk terug te vinden. Al onze blogjes over mooie theezakjes vind je hier.

Luciferdoosje

Een luciferdoosje beplakt met het prachtige Hare Nature cadeaupapier van House of Products dat ik bij Vlinders in je buik bestelde.
Een luciferdoosje beplakt met cadeaupapier

Op de foto hierboven zie je een luciferdoosje dat ik met het mooie Hare Nature papier heb beplakt, een prachtige verpakking voor kleinigheidjes. In het doosje strooide ik biodegradable confetti gemaakt van échte bloemen. Kim kocht het tijdens haar reis door Denemarken en ik kreeg het cadeau!

Cadeauzakjes

In haar boek ’Ik wil je graag bedanken’ vertelt Gina Hamadey over de reactie van een oude vriendin die een bedankkaartje van haar ontving. Die vriendin vertelde dat ze haar post altijd negeerde. ’Want het zijn alleen maar creditcardrekeningen – nooit iets leuks. Dus het was heel gek om daartussen een foto van ons te ontdekken. Ik dacht echt: wat is dit voor iets geweldigs?’

Tip: Van het mooie papier zijn ook cadeauzakjes te koop, middelgroot en groot. Ik gebruik ze graag als envelop.

Ken je dat blije gevoel als je een lieve brief of kaart tussen rekeningen vindt? Om die reden maak ik er graag een feestje van. Als een zelfgemaakte envelop niet lukt, kies ik ook weleens een mooi cadeauzakje. Het zoontje van een vriendin bedacht er een mooi woord voor, hij bedankte me voor een kaartje en zei: ’Wat lief, je cadeautjesbrief!’

Prachtige rollen cadeaupapier van Vlinders in je buik.

Door de jaren heen heb ik verschillende blogs geschreven over moois uit de webwinkel van Corina. Je vindt ze onder de categorie ‘Vlinders in je buik’. Misschien komt het omdat mijn bijnaam ’konien’ is, maar het mooie papier Hare Nature is tot nu toe mijn favoriet!

Met heel veel liefs,

Nienke