Tags

, , , , , ,

De decemberzegels van 2022 zijn ontworpen door illustrator Miriam Bos.
De decemberzegels van 2022

Tadaaa! Dit zijn de decemberzegels van 2022! Je kan ze nu kopen én gebruiken voor brievenbuspost tot en met 50 gram. Ja, echt! Met deze zegels kun je dus nú al je post voor een speciaal tarief versturen!

Miriam Bos

De decemberzegels van 2022 zijn ontworpen door Miriam Bos.
De decemberzegels van 2022 zijn ontworpen door Miriam Bos

Dit jaar zijn de decemberzegels ontworpen door illustrator Miriam Bos. Haar ontwerp is nostalgie ten top. Voor Miriam is kerst echt een tijd van samenzijn en aan elkaar denken. Niets hoeft, maar alles mag in deze gezellige maand. Juist de kleine momenten zijn zo bijzonder: de feestelijk versierde eettafel, een mooi plaatje schieten van de versierde kerstboom, een doosje vintage kerstballen uitpakken. Zo vertelt iedere decemberzegel een persoonlijk verhaaltje over kerst en de decembermaand. Elke zegel staat op zichzelf, maar samen vormen ze 1 geheel en 1 verhaal.

Haar nostalgische ontwerp laat ons kennismaken met speelse tekeningen vol vrolijke taferelen in bonte kleuren. Iedere zegel vertelt een persoonlijk verhaaltje over kerst en de decembermaand.

PostNL

Het was half januari toen Miriam benaderd werd door PostNL met de vraag of zij dit jaar de decemberzegels wilde ontwerpen. Haar antwoord was volmondig ’JA’! De feestdagen waren nog maar net voorbij of ze dook direct terug in feestelijke sferen. Op haar blog kun je over dit proces lezen en een paar eerste schetsen bewonderen. Na vandaag zal zij over elke zegel iets bijzonders vertellen. Dus hou haar blog en Instagram account in de gaten als je het verhaal achter de kunstwerken op je decemberpost wilt ontdekken. Klein groots avontuur!

I’m just a girl with a bucketload of art materials and a big passion to create art that puts a smile on your face.

Miriam Bos

Zo gebruik je de decemberzegels

De decemberzegels van 2022 zijn ontworpen door Miriam Bos.

De decemberzegel van PostNL heeft niet alleen een speciaal tarief. Je kan met die ene, goedkopere zegel ook nog eens meer versturen. Voor een gewone postzegel betaal je nu € 0,96 cent. Daar kan je een kaart of brief tot en met 20 gram mee versturen. De decemberzegel is daarentegen € 0,91 cent én daar kan je een kaart of brief tot en met 50 gram mee versturen. Dat is 30 gram meer! Is dit dan niet hét moment om die postzegel goed te benutten en van je kaart een cadeautje te maken? Je hebt nog de tijd tot en met 6 januari 2023. Tot die datum is dit speciale tarief geldig. Dat geldt overigens voor brievenbuspost met een minimumformaat van 14 x 9 centimeter binnen Nederland. Is je post zwaarder dan 50 gram? Plak dan meerdere decemberzegels of koop speciale bijplakzegels.

Wist je dat er postzegelvellen van 2 cent, 3 cent en 5 cent bestaan voor het bijplakken van kleine bedragen? Daarmee kun je tot op de cent nauwkeurig bijplakken en je poststukken juist gefrankeerd versturen. Je gebruikt deze speciale bijplakzegels om postzegels die niet voldoende waarde hebben aan te vullen tot het geldende tarief.

De achterkant van het velletje decemberzegels van 2022.
Zo gebruik je decemberzegels

Tip: Met twee decemberzegels stuur je een kaart naar het buitenland. Plak de envelop altijd goed dicht!

Geldigheid decemberzegels

Het speciale tarief is geldig tot en met 6 januari 2023, maar je kan deze mooie zegels het hele jaar blijven gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je na deze datum bijplakt tot het geldende tarief. Of bewaar de overgebleven zegels tot de volgende kerstperiode.

De decemberzegels van 2022 zijn ontworpen door Miriam Bos.

Heb je nog oude decemberzegels uit 2010 tot en met 2021? Dan is het handig om te weten dat die nog steeds geldig zijn en dat je ze ook nog kan gebruiken. In de kerstperiode hoef je dus niet bij te plakken. Vanaf 2010 hebben de zegels de opdruk ‘december’, hieraan kun je deze decemberzegels makkelijk herkennen. Heb je decemberzegels met een bedrag in euro’s van vóór 2010? Ook die mag je nog gewoon gebruiken, maar hierbij is het wel nodig om bij te plakken met bijplakzegels tot het tarief van de decemberzegels van 2022.

Onze andere blogjes over postzegels lezen? Je vindt ze onder de categorie ’postzegels’.

Unieke kerstbal bij twee velletjes

Bij twee velletjes decemberzegels krijg je een unieke kerstbal van Vondels cadeau. het is een goudkleurig postkantoortje.

Je kan de nieuwe decemberzegels nu online of via één van de verkooppunten kopen. Een velletje met twintig zegels kost € 18,20. Bij twee velletjes krijg je een unieke kerstbal van Vondels cadeau. Let op: dit geldt alléén voor het kopen van twee velletjes in de winkel. Als je de twee velletjes decemberzegels online bestelt, krijg je géén kerstbal!

Nu ben ik heel nieuwsgierig. Wat vind jij van de decemberzegels van dit jaar? Welke zegel is jouw favoriet?

Met heel veel liefs,

Nienke