Tags

, , , , , , , , ,

Vandaag een hele simpele maar erg leuke tip. Ik denk dat iedereen die dol is op post en papier ook wel een rolletje tape in huis heeft. Washi tape is perfect voor post en met stukjes kan je al genoeg leuke dingen maken. Maar je kan er ook leuke stickertjes van maken!

Stickers van washi tape 1

Het enige wat je daarvoor nodig hebt is natuurlijk tape, ponsjes en het achtervelletje van stickers/etiketten. Wanneer een stickervel leeg is, bewaar ik het velletje! Dit gladde papier is ideaal om stukjes tape op te plakken en er figuurtjes uit te ponsen. Dit soort restjes heb je altijd wel in huis! Door het gladde papier kan je de geponste figuurtjes makkelijk weer loshalen en ergens anders op plakken.

Stickers van washi tape 2

Plak een stukje tape op de rand van het papiertje en houd de pons met de onderkant naar je toe. Zo kan je goed zien waar je ponst en mocht je een motieftapeje hebben kan je bepalen welk deel je geponst wilt hebben. De goedkope ponsjes van Action passen precies op een standaard breedte tapje. Het cirkeltje past op 1 a 2 mm na niet maar dat valt niet zo op met een printje.

Van simpele rondjes kan je gezellige sticker-confetti maken en deze in een leuk zakje opsturen. Dit kan je met effen kleurtjes tape maken maar hetzelfde design in verschillende kleurtjes staat ook heel leuk!

Stickers van washi tape 10 Stickers van washi tape 11 Stickers van washi tape 12

Breder tape is ook leuk om te gebruiken. Vooral in combinatie met wat grotere ponsen (ik heb deze bij Pipoos gekocht). Met het ponsen zal je merken dat simpele vormen het beste ponsen. Wanneer er meer inhammen in een figuur zitten zal deze minder mooi geponst worden. Ook is het van belang dat je snel en krachtig ponst. Met de geponste stickers kan je heel makkelijk zelf briefpapier maken! Je kan ook variëren door een gemaakte sticker door de helft te knippen.Stickers van washi tape 3 Stickers van washi tape 4 Stickers van washi tape 5 Stickers van washi tape 6

Je kan er dus briefpapier mee maken, stickertjes om ergens op te plakken of om mee te sturen. Ik vind het erg leuk om bij themapost iets zelfgemaakts mee te sturen wat er helemaal bij past. Zo maak je thema post helemaal af. Maar je kan er ook heel simpel kaartjes mee maken, die toch weer even anders zijn! Uit de mooie dieren tape van het merk MT heb ik de dieren geponst en uit de restjes nog wat stickertjes. Omdat dit een langer stuk is heb ik het op een rand bakpapier geplakt. Op de leuke blog van Mariël zag ik dat zij bakpapier gebruikt om zelf tape stickers te maken. Voor langere stukken tape is dat ideaal!

Stickers van washi tape 7 Stickers van washi tape 8 Stickers van washi tape 9

Uit een etiket-vel heb ik grotere vormen geponst en daar de stickers op geplakt om ze meer af te laten steken. Je zou met een witte pen nog wat kleine details toe kunnen voegen, zoals wat stippeltjes of een leuk randje.

Als laatste heb ik nog 1 manier om van tape stickers te maken. Hiervoor gebruik je meerdere stukjes tape. Je kan 1 kleur of design gebruiken maar verschillende printjes en kleuren staat toch wel erg leuk! Je plakt de stukjes tape boven elkaar en laat de randjes net een stukje overlappen. Hierdoor plakken de stukjes tape aan elkaar.

Stickers van washi tape 13 Stickers van washi tape 14 Stickers van washi tape 15

Nu kan je er met een pons figuurtjes uit ponsen en deze als stickers gebruiken om bijvoorbeeld briefpapier van te maken. Maar met deze maat kan je ze ook leuk als sluitstickers gebruiken!

Doordat je verschillende tapejes kan gebruiken kan je eindeloos varrieen en leuke stickers maken. Ik dacht zelf dat de stukjes tape nooit aan elkaar zouden blijven plakken als je ze van het achterkantje af haalt. Maar het zit heel goed aan elkaar vast! Ik kon mijn stickers zelfs weer los halen van het papier. Natuurlijk moet je hierbij wel even letten op naar welke richting je hem trekt.

Stickers van washi tape 16 Stickers van washi tape 17

Je kan de grote stickers ook leuk gebruiken om een kadootje op te leuken, er met een watervaste fineliner een lieve tekst of naam op te zetten of een label van te maken!

Liefs, Ruchama