Tags

, , , , , , , ,

Postaantafel

In ons huis is er helaas geen ruimte over om een plekje in te richten voor mij waar ik al mijn postspulletjes bij elkaar heb en lekker post kan maken. Post maken doe ik dus altijd aan de eettafel en mijn spulletjes liggen verspreid over allerlei kastjes. En toch wil ik vandaag wat postplekjes en postspulletjes met jullie delen, die speciaal zijn voor mij.

Als ik post ga maken, moet ik meestal eerst even ruimte maken aan de eettafel (die ook dient als plek om spullen veilig te stellen van onze peuter, werkplek van mijn man en algemene waarmoetenwehetanderslaten-verzamelplek). Vaak weet ik van tevoren nog niet wat ik wil gaan maken en dus ook niet welke spulletjes ik nodig heb. Mijn eerste stap is dan ook om eens flink door het kastje waar al mijn papier ligt te rommelen.

Knutselkast

Bovenop dat kastje ligt de post die ik nog moet beantwoorden, de post waar ik op dat moment mee bezig ben en wat spulletjes voor postfabriek-blogjes. In het kastje ga ik door laatjes rommelen om te kijken of ik zo op een ideetje kom. Ook pak ik er vaak een stapel Flow magazines bij en blader erdoor om inspiratie op te doen. En dan komt ineens het idee, door een kleur, een plaatje, een woord.. Ik zie iets en denk “daar heb ik érgens een bijpassend plaatje bij!” en ga op zoek. En meestal word het uiteindelijk dan weer iets heel anders dan ik had bedacht. Het resultaat is dat ik aan de eettafel zit, omringd door allerlei knutselspullen. Spullen die op dat moment favoriet zijn, de spullen die handig zijn en ik bijna altijd gebruik en de spulletjes waar ik iets mee of van wil gaan maken. Het wordt vaak een lekkere chaos!

Postplekje2

Brieven type ik graag op mijn geliefde typemachine die ik de laatste koninginnedag vond! Hij typt heerlijk soepel, heeft een fijn lettertype en nog een heel vrolijk kleurtje ook. Helaas maakt het typen wel vaak zo’n lawaai, dat het niet kan als mijn zoontje thuis is (hij wil of óók typen, of hij slaapt en wordt er wakker van..). Dus gebruik ik hem minder dan ik zou willen, maar elke keer als ik hem er toch bij pak word ik er weer blij van.

Typemachine

Mijn uitzicht vanaf de tafel is gelukkig ook gezellig, want ik kijk uit op de twee plankjes in de woonkamer die volstaan met dingen waar ik blij van word.

Postplek1

Zo staat één van de plekjes voor mijn Masking Tape op mijn plankje! Een leuk soort kastje wat ik ooit kocht bij PostpapierEnzo. Helaas passen lang niet al mijn masking tapejes erop, maar het staat altijd erg gezellig vind ik. In het bakje bewaar ik alle touwtjes die om de post die ik ontvang zitten, zodat ik deze zelf weer kan hergebruiken!

Maskingtapejes

Een ander plekje waar ik tapejes bewaar, zijn de bijzondere kistjes die ik kreeg van mijn beste vriendin. Zij kocht de kistjes als blanco hout en met al haar knutselspullen, toverde ze de kistjes om in een hysterisch, supervrolijk, kleurrijk en grappig geheel. Niet alleen zijn de kistjes heel vrolijk, ze zijn ook nog eens bijzonder omdat iemand de moeite nam ze zo te versieren voor mij. Elke keer als ik ze pak moet ik daar weer aan denken en geeft me dat een fijn gevoel.

Knutselkistjes

Alle kaartjes die ik ontvang, hang ik een tijdje op onze schoorsteenmantel. De schoorsteenmantel hebben we geverfd met magneetverf (héél veel lagen!) en daarna met gewone muurverf. Met sterke, kleine magneetjes kan ik er de zwaarste kaarten ophangen! Zo kan ik altijd even kijken naar dat plekje en alle fijne kaartjes die ik mocht ontvangen.

Magneetjesdichtbij

Magnetenschoorsteen

Ik droom ervan om ooit nog eens een hele kamer te hebben voor al mijn spulletjes en voor een fijn bureautje om aan te knutselen. Maar voor nu kan ik toch blij worden van mijn plekje, ookal bestaat dat eigenlijk uit een heleboel plekjes bij elkaar. De post is verweven in mijn dagelijks leven, niet alleen doordat ik zo vaak brieven schrijf, maar ook doordat ik het overal terug zie. Heerlijk toch?

Natuurlijk vinden wij het ook erg leuk om jouw postplekje te zien! Plaats een foto op onze facebook-pagina of zet het op Instagram met de hashtag #postfabriek en wij komen even gluren. Nienke liet haar plekje ook al eens zien, trouwens: kijk maar!

Liefs,
Kim