Tags

, , , , , , , , ,

Printic is een app waarmee je je Instagram foto’s (of andere foto’s van je telefoon) kunt laten afdrukken. En die foto’s kunnen weer erg leuk zijn als brievenbuscadeautje. Het is een manier om je post op een andere manier een persoonlijk tintje mee te geven. Speciaal voor jullie heb ik de Printic app voor iPhone uitgeprobeerd!

P1050480

Er zijn vele andere plekken waar je vandaag de dag je Instagram-foto’s kunt laten afdrukken, waaronder de HEMA. Het verschil is dat Printic je foto’s afdrukt vorm gegeven als een Polaroid foto.

De Printic app is in principe makkelijk in gebruik, maar helaas had ik zelf meteen al wat problemen. Telkens bij het uploaden van de foto’s crashte de app, erg frustrerend. Hierover heb ik contact opgenomen met Printic, waarop ik al snel reactie kreeg en drie gratis afdrukken om het goed te maken. Met wat tips van hen lukte het wel om de foto’s te uploaden en kon ik de app gebruiken! Een afdruk kost €0,79 en de verzendkosten zijn gratis!

photo0

Via de app kun je in de mapjes met foto’s op je telefoon, waarin je de foto’s die je af wilt drukken kunt selecteren. Je kunt ook in je Instagram of facebook account inloggen en daar foto’s selecteren. Elke foto die je geselecteerd hebt, kun vervolgens uitsnijden zoals jij dat mooi vindt. Ook kun je bij elke foto aangeven hoeveel je er wilt bestellen en er tekst onder zetten. Dit laatste heb ik bij één foto uitgetest, maar vond ik zelf helemaal niet mooi.

photo 3

Als je al je foto’s bewerkt hebt, worden ze geupload. Dat is leuk vorm gegeven, want elke geuploade foto verdwijnt in een oranje envelopje. In zo’n envelopje krijg je ze straks ook bezorgd!

photo1

Als je foto’s geupload zijn, kun je nog op facebook of twitter delen dat je een bestelling plaatst via Printic. Ook kun je een bekende smsen. Voor elk van deze acties krijg je €0,50 korting op je bestelling. Tijd om te betalen! Dat kan met creditcard, paypal maar ook gewoon met iDeal! En dan is het wachten op je bestelling. Binnen een paar dagen lag er een envelop op mijn deurmat met daarin nog een envelopje. Op het envelopje staat Printic gestempeld en hij zit dicht met een sluitstickertje, heel schattig!

P1050474

En dan is het tijd om de foto’s te bewonderen! Ik moet eerlijk bekennen dat mijn verwachtingen wat hoger waren dan het resultaat. Uiteindelijk is het gewoon een foto op fotopapier in de vorm van een Polaroid. De foto’s lijken bewust wat onscherp te zijn gemaakt, ik denk om het Polaroid-effect te versterken? Ik vond dit bij sommige foto’s echter wat storend. En oei, de letters erbij vond ik echt he-le-maal niet mooi. Zo groot!

P1050476

Maar nou kwam het leukste gedeelte: het oppimpen van de foto’s! Je kunt er eigenlijk van alles mee. Met stickertjes, getypte quotes, uitgeknipte letters of gewoon handgeschreven maak je van de foto iets speciaals om weer te gebruiken voor je post.

P1050477

Zo vind ik de foto’s ook echt leuk om te gebruiken voor post. Wat ik daar wel het charmante aan vind is dat je foto’s uit je eigen persoonlijke leven gebruikte, wat toch persoonlijker is dan uitgeknipte plaatjes uit tijdschriften. Als je je penvriendin ook op instagram volgt, kun je met een screenshot ook foto’s van haar opslaan en tot printicje omtoveren en weer gebruiken voor post naar haar! Zelf zou ik de app dan ook niet meer zo gauw gebruiken voor persoonlijke foto’s, die druk ik toch liever als echte foto’s af. Voor de abstractere foto’s vind ik het wel erg leuk en zal ik best nog eens wat printics bestellen. Misschien ga ik zelfs wel een keer met mijn camera op pad om foto’s te maken speciaal voor printic en post.

In dit geval liet ik me voor post meteen inspireren door de foto van de brievenbus. Ik zocht bijpassende spulletjes en maakte post met het thema.. Juist, post!

P1050479

De foto stuurde ik mee als brievenbuscadeautje, maar je kunt hem natuurlijk ook op karton plakken en er een kaart van maken die je vol schrijft.

Gebruik jij wel eens foto’s voor het maken van post?

Liefs,
Kim