Tags

, , , , ,

Notitieboekjes als briefpapier 1

Wanneer ik in een winkel loop en mooie notitieboekjes zie liggen, kijk ik als eerste hoe de binnenkant er uit ziet. Saaie blanco of gelineerde bladzijdes? Dan gaat ie weer dicht en blijft het boekje liggen. Hebben de bladzijdes een mooi printje, randje of figuurtje? Dan gaat ie weer dicht en mee naar de kassa!

Ja, ik ben dol op notitieboekjes en ja, ik ben dol op schrijven. En toch gebruik ik al deze notitieboekjes niet om om als dagboek of verhalen in te schrijven. Ik gebruik het papier uit deze boekjes als briefpapier!

Notitieboekjes als briefpapier 2

Briefpapier kan best prijzig zijn en daarom is het zoeken naar goedkope(re) alternatieven zo leuk. Ik verheug me elk jaar zo op de nieuwe schoolcollectie van Hema want daar vind je de leukste notitieboekjes. De gehele linker helft van de foto hier boven komt van Hema! Maar mooie boekjes kan je ook op hele verrassende plekken vinden. Daarom laat ik vandaag jullie mijn boekjes zien en geef wat leuke verkooppunten en tips!

Notitieboekjes als briefpapier 3

Wanneer ik een boekje heb gevonden, kijk ik of het een gelijmd of gebonden boekje is. Wanneer het een gebonden boekje is kan je in het midden van het boekje de draad met een mesje lossnijden. Hierna kan je de bladzijdes, vanuit het midden, er makkelijk uit halen!
Met een gelijmd boekje kost het wat meer moeite. Ik ben meestal van het grove geweld en scheur de bladzijdes er uit. Maar je kan ook met een mesje langs de lijmrand snijden. Wanneer ik een geduldige bui heb, wil ik ook nog wel eens de gehele lijmrand loshalen waardoor de blaadjes er ook makkelijk uit te halen zijn!

Hema

Zoals ik al zei, bij de Hema vind je de meest leuke boekjes! De volgende drie boekjes komen uit de nieuwste schoolcollectie en liggen nog steeds in de winkel! De grote boekjes zijn €3,50 en het blog-boekje is €2,95. Bij het Blogboekje snij ik het tekst randje er af zodat ik een gewoon briefje heb!

Notitieboekjes als briefpapier 4

De afgelopen jaren verkocht Hema in elke schoolcollectie leuke notitieboekjes voor €2,95 met deze leuke printjes en randjes. Elk jaar een of meerdere boekjes met elke keer weer een ander kleurtje of figuurtje! Het groene randje + bloemetje kocht ik vorig jaar dus misschien is dit boekje nog wel ergens te vinden bij een Hema! Het kleine boekje daaronder heb ik ook vorig jaar gekocht, net als het boekje rechts onderin!

Notitieboekjes als briefpapier 5

Flow Magazine

De Flow geeft elk jaar een stationery lijn uit. Dit jaar is dat de Rijksmuseum lijn, met o.a. het prachtige kaartenboekje. Helaas hebben ze dit jaar alleen kleine, blanco notitieboekjes. Vorig jaar hadden ze wel een notitieboekje maar die vond ik niet leuk. Deze boekjes zijn dus van twee en drie jaar terug. Het rozen-boekje is nog wel te koop, o.a. hier. Het oranje boekje is via de shop van Flow te koop!

Notitieboekjes als briefpapier 7 Notitieboekjes als briefpapier 6

Jill Bliss

Het volgende boekje is toch wel mijn favoriet van het moment. Een paar maanden geleden zag ik het boekje op Coja haar blog en was op slag verliefd. Voor ik het wist had ik het boekje hier besteld en een aantal dagen later zelf in huis. In het echt is het boekje nog mooier en helemaal vol met deze prachtige prints! Dit papier is zo mooi dat je eigenlijk niet veel meer nodig hebt dan dit papier om een brief op te schrijven! Jill heeft nog meer notebooks met zulk soort prints ontwerpen, o.a. bloemen en koraal. Dus zeker de moeite waard om even door te zoeken!

Notitieboekjes als briefpapier 8

Rescued Paper Notebook

Ik ben er zo een die de Sissy Boy Homeland in loopt en eigenlijk ook gelijk weer uitloop omdat ik de prijzen zo schreeuwend duur vind. Maar soms zie ik ineens wat, word ik verliefd en accepteer ik de prijs. Zo ook dit grote notitieboek. Het is een beetje een vreemde maat wat het weer leuk maakt. Maar het allerleukste en mooiste is dat het papier is gered. Het boekje zit vol dubbelgevouwen oude boekbladzijdes, posters etc. Heel tof! Zo kan je de bladzijdes als briefpapier gebruiken maar ook om enveloppen, labels of kaartjes van te maken. Het enige lastige is wel, omdat het is dubbelgevouwen dat het blad losgaat zodra je hem losmaakt. Dit kan je oplossen door een randje lijm te doen of de open rand dicht te stikken op de naaimachine!

Notitieboekjes als briefpapier 9 Notitieboekjes als briefpapier 10

Paperchase

Deze leuke winkel zit op meerdere stations in grote steden in Nederland en in wat Bijenkorf-winkels. Ze verkopen er een heel schap vol notitieboekjes. Helaas hebben de meeste boekjes alleen maar saaie lijntjes. Maar dat betekent niet dat het niet loont om toch de boekjes even in te kijken, als je op zoek bent naar leuk papier. Zo vond ik vorig jaar deze twee boekjes in de uitverkoop. De buitenkant is niet mijn stijl en smaak. Maar de binnenkant vind ik dan wel erg leuk!

Notitieboekjes als briefpapier 11 Notitieboekjes als briefpapier 12

Andere boekjes

Notitieboekjes via webwinkels kopen vind ik altijd wat lastig. Want lang niet iedereen laat ook de binnenkant van een boekje zien. Gelukkig doet Postpapier Enzo dat wel en zo kocht ik vorig jaar (of dat jaar ervoor alweer) dit leuke boekje. Er zitten heel veel verschillende bladzijdes in wat zich na zoveel keer weer eens herhaalt.

Notitieboekjes als briefpapier 13

Als laatste dit leuke boekje wat ik op het Boekenfestijn vond in een bak met restjes. Hierin liggen de allerlaatste exemplaren van boeken en notitieboekjes. Eigenlijk is het een To Do boekje maar he niemand die het door heeft dat je dat randje er af knipt of snijdt?

Notitieboekjes als briefpapier 14

Zoals je ziet is het dus zeker de moeite waard om in alle notitieboekjes te kijken. Vooral in de Hema loop ik vaak als een gek alle boekjes in het nieuwe schoolspullen schap te openen en weer dicht te klappen of snel in mijn mandje te gooien hihi. Kruidvat heeft ook regelmatig goedkope notitieboekje met leuke prints!

De meeste blaadjes uit de notitieboekjes zijn zo al mooi om te gebruiken. Maar zoals de simpele blaadjes van Hema kan je natuurlijk leuk versieren met tape en (zelfgemaakte) stickers!

Tip! Mocht je online een mooi notitieboekje zien, Google dan eens op de naam en illustrator bij Afbeeldingen. Vaak krijg je dan wel wat foto’s van de binnenkant te zien! Zoals bijvoorbeeld het ‘Julia Rothman Typewriter Eco-Journal‘ of ‘Clear Skies Eco-Journal‘ van Susie.

Wat is jouw favoriete notitieboek met mooie binnenkant?

Liefs, Ruchama