Tags

, , , , , , ,

Hartjes kleuren kaart

In een fourniturenwinkel vind ik de wand vol knoopjes het allerleukste. Al die kleurtjes, maten, vormen. Knopen zijn zo leuk! Het zal je vast niet verbazen dat ik knopen niet voor op stof gebruik maar juist voor op papier.
Vandaag laat ik je mijn favoriete ideeën zien en kan je inspiratie opdoen!

Knoopjes op bureau

Je hebt natuurlijk knoopjes nodig om er iets mee te kunnen maken en knoopjes kunnen prijzig zijn als je ze in de fournituren winkel koopt. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg plekken om goedkoop aan leuke knoopjes te komen!

Zakjes knoopjes Action

Zo verkoopt Action de bovenstaande knopen! Zakjes met 130 kleine knoopjes voor 80 ct en zakjes met 10 grote knopen voor 70 cent! Geen geld en je hebt ze in de leukste kleuren! De kleine knoopjes zijn er ook in paarse, groene en blauwe tinten. De grote knopen zijn er ook nog in pastelkleuren.

IMG_20121008_134307Xenos verkoopt ook knopen, onder andere een setje knopen in verschillende maten, printjes en kleuren voor 2,99 maar ook houten knoopjes. Bij Flying Tiger heb ik ook wel eens zakjes met gekleurde knoopjes gekocht. Maar je kan natuurlijk ook eens bij je Kringloopwinkel, op Marktplaats of in de naaidoos van je moeder of oma kijken voor leuke knoopjes!

Ik heb even tussen mijn oude foto’s gezocht en vond de kaartjes die ik anderhalf jaar geleden maakte met knoopjes van de Flying Tiger, touw, doilies en tafelzeil. Ze waren erg leuk om te maken en werden ook erg enthousiast ontvangen! Je kan er alle kanten mee op en ze combineren zoals je zelf wil.

Knopen kaartje met tafelzeil Knopen kaartjes met doilies

Tip! Ik plak de knopen vast met dubbelzijdig tape (op een roller) maar je kan ook een druppeltje lijm gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat je goede tape of lijm gebruikt zodat ze niet los bij de ontvanger aankomen!

Kaartje en label met knoopjes

Met de zakjes van Action ben ik erg blij omdat je met deze hoeveelheid knoopjes voor zo’n klein prijsje lekker kan freubelen zonder je zorgen te maken dat je al je knoopjes op gebruikt. De zakjes zitten per kleur gesorteerd en dat inspireerde me om een hart uit één kleur te maken. Ik plakte de paarse knoopjes op een paars papiertje en maakte er een mini paars themapostje van.

Paarse knoopjes kaart

Maar het hart is ook erg leuk in alle kleuren door elkaar. Hoe kan je hier nou niet vrolijk van worden? Het kaartje was voor een themaronde ‘kleuren’ en het Midori zakje als envelop maakte de kaart helemaal af.

Hartjes kaart met Midori zakjes

Je kan de knoopjes in elke vorm leggen die je maar wil maar natuurlijk ook teksten of gewoon het versieren van een kaartje!

Liefs knopen Kaarten knoopjes

Op het internet vind je talloze kaarten met knopen maar de ballonnen en de bomen horen wel bij mijn favorieten! Heel simpel maar het staat zo gezellig!

knopen inspiratie

In plaats van de knopen op een kaart te maken kan je ze ook achter je kaart maken met een doorkijkje! Ik ponste een hart uit een kaartje en plakte er blauwe knoopjes tussen. Ook lief als Valentijnskaartje!

blauw hartje knoopjes

Hetzelfde idee gebruikte ik om een label te maken. Ik ponste twee labels uit en uit de ene ook nog een hart. Tussen de twee labels plakte ik knoopjes en 3D  plakblokjes zodat de twee labels mooi van elkaar af bleven staan.

knoopjes label

Vind je het nou zonde om je knopen op te plakken maar wil je ze wel graag gebruiken? Leg ze dan onder je scanner! Je kan de knopen composeren zoals je wil en je eigen kaarten of briefpapier afdrukken! Voor meer uitleg over het zelf maken van je briefpapier onder de scanner kan je dit logje bekijken.

Knopen scannen tot briefpapier

Hier vind je een printable van het briefpapier wat ik maakte! Veel plezier ermee!

Knopen kan je op al je briefpapier en kaartjes plakken maar je brief ermee samen binden staat ook zo gezellig! Dit kan je natuurlijk ook bij een ingepakt kadootje doen of wat knopen op het inpakpapier plakken!

brief samen binden hertjes

Mocht je nou geen knopen hebben en toch graag met knoopjes aan de slag willen, dan is deze pons misschien wat voor je! Zo kan je een hele voorraad knoopjes uit papier ponsen en op bovenstaande manieren gebruiken. Maar je kan ze ook leuk meesturen of als confetti gebruiken in een kaartenzakje!

knopen pons

Als laatste tip heb ik nog dit leuke papier van Biri, te koop bij Vlinders in je Buik en Bruna. Leuk om enveloppen, kaartjes en labels van te maken of een kadootje mee in te pakken!

label pons met knopen papier

De ideeen om knopen in je post te verwerken zijn eindeloos en op internet vind je al heel veel inspiratie. Op pinterest vind je natuurlijk de leukste ideeen maar ook Anke heeft al eens een inspiratie logje gemaakt over knopen.

Hoe gebruik jij graag knopen in je post?

Liefs, Ruchama