Tags

, , , , , , , , , , ,

Natuurlijk hebben wij zelf ook een aantal blogs die we graag lezen en waar we altijd weer nieuwe inspiratie op doen. Één van die blogs is Vier Vandaag, de blog van Anne Copier. We hebben Anne wat vragen gesteld , maar scroll ook vooral door naar onderen want Anne heeft speciaal voor de Postfabriek een tutorial gemaakt mét PDF om zelf te printen!

Foto's van Annes Instagram

Foto’s van Annes Instagram

Het gezicht achter Vier Vandaag is Anne Copier, een creatieveling die in haar vrije tijd graag met papier bezig is: “Het bedenken van een stijl, uitzoeken van materialen en kleuren, en er vervolgens een geheel van maken. Het werkt heel ontspannend, om op deze manier met de hand iets te creëren.”

Dat Anne ook een talent heeft voor het werken met papier, wordt duidelijk als je haar een tijdje volgt en haar creaties voorbij ziet komen. Anne is er heel goed in een rustig geheel te maken van haar post, waarbij alles bij elkaar past en de bijzondere materialen helemaal tot hun recht komen. De post die Anne maakt is echt een ode aan papier, waar ze dan ook een liefde voor heeft. “Het versturen van post komt bij mij voort uit mijn interesse om met papier bezig te zijn en te knutselen, hoewel ook een uitgebreide brief nooit zal ontbreken. Knutselen met papier vond ik altijd al leuk en het maken van post vind ik de ideale manier om dat te doen. Je hebt een doel om aan de slag te gaan en je maakt er iemand blij mee. Sommige mensen vinden het zonde om mooi materiaal te gebruiken, ik vind het juist zonde om het voor mezelf te houden.”

Logo Vier Vandaag

De blog van Anne bezoeken is een feestje op zich

Anne vindt dat je van iedere dag een feestje moet maken en zo kwam zij op de naam van haar blog: Vier Vandaag. Een blog die ze begon om haar creativiteit een plek te geven en haar ideeën te delen met anderen. De blog inspireert haar ook om telkens nieuwe dingen te verzinnen en alle leuke reacties geven haar positieve energie. En dat straalt haar blog ook uit! Naast de mooie dingen die Anne maakt, is ook altijd te zien dat ze haar best heeft gedaan om alles mooi op de foto te zetten. We vroegen Anne ook waar ze toch altijd haar inspiratie vandaan haalt: “Inspiratie haal ik vaak uit het materiaal waarmee ik werk. Bijvoorbeeld mooi papier dat ik ergens heb gekocht. Maar ik ben ook erg fan van hergebruik. Oude doosjes, verpakkingsmateriaal, tijdschriften etc. inspireren me om er iets nieuws van te maken. En als ik eens uitgeteld op de bank lig, surf ik graag het web af, op Pinterest en blogs, naar goede ideeën en mooie plaatjes die me inspireren.”

Annes post is altijd een mooie eenheid door de manier waarop ze de materialen gebruikt en kleuren combineert: “Voordat ik aan de slag ga bedenk ik welke stijl ik wil bereiken, hierbij houd ik vooral de ontvanger in mijn achterhoofd. Wordt het bijvoorbeeld stoer of juist romantisch? En welke kleuren horen daarbij? Vervolgens zoek ik de materialen die daarbij horen, ik verzamel alles om me heen en ga lekker aan de slag. Ik doe alles in de avonduren en het duurt soms wel een week voordat een poststuk af is.”

Tot slot vroegen we Anne waar ze haar materialen vandaan haalt en of ze nog tips had voor onze lezers.

Zo nu en dan koop of bestel ik natuurlijk wel iets moois, maar ik probeer het zo min mogelijk te doen. Ik heb namelijk al zoveel! En hoe meer ik in huis haal, hoe meer ik vergeet wat ik al heb. Daarbij hergebruik ik veel materiaal zoals verpakkingen, inpakpapier, tijdschriften en spullen uit ontvangen post.

Ik haal spullen bij gebruikelijke winkels zoals Hema, Action, Boekenvoordeel, Xenos etc. Als ik in Amsterdam ben bezoek ik unieke winkeltjes zoals Het Grote Avontuur of Vlieger Papier. Online ben ik fan van o.a. Studio Stationery, Buiten de Lijntjes, Vlinders in je Buik, Hipgemaakt, Snailmail Shop, Winkel van Papier, Paperstories en Twenty Somethin’.

En dan nu.. de tutorial!
Anne laat ons zien hoe je een adreswikkel maakt voor om een enveloppe heen.

Resized foto1

Dit etiket wikkel je om je envelop heen, zodat je zowel het adres als de afzender erop kwijt kunt en het een mooi geheel vormt. Hieronder laat ik drie simpele manieren zien om zelf zo’n ‘wikkel etiket’ te maken.

Resized foto2

Je hebt nodig:

  • Een enveloppe
  • Gezellig papiertje
  • Twee witte etiketstickers
  • Liniaal
  • Potlood
  • Schaar
  • Lijm

Resized foto3

Leg je etiketsticker op je papier. Laat iets ruimte om je etiket en teken een lijn in de lengte van het papier af.

Resized foto4

Knip de strook af.

Resized foto5

Plak een wit etiket aan het ene uiteinde van de strook. Knip het andere witte etiket door midden en plak een stuk aan het andere uiteinde.

Resized foto6

Vouw je wikkel dubbel.

Resized foto7
Resized foto8

Smeer de achterkant in met lijm en vouw de wikkel om je envelop heen, met het grote etiket voorop.

Resized foto9
Resized foto10

Een andere manier is om je strook uit een effen gekleurd papier te knippen. In plaats van er een etiket op te plakken, kun je nu direct op je wikkel het adres schrijven.

Resized foto11
Resized foto12

In plaats van de wikkel van papier te maken, kun je ook masking tape gebruiken. Tape dakpansgewijs het tape om de envelop. Plak als je klaar ben voorop en achterop weer een etiket om het adres en de afzender op te schrijven.

Resized foto13
Resized foto14

Om direct aan de slag te kunnen heb ik een paar ontwerpjes voor jullie gemaakt. Die hoef je alleen maar af te drukken, uit te knippen en op te plakken! Veel plezier ermee.

Screen Shot 2014-01-19 at 8.11.50 PM

Download de PDF via deze link: Wikkel etiketten Anne Copier

Wij willen Anne heel erg bedanken voor de tutorial! Neem vooral met regelmaat een kijkje op haar blog voor leuke tips, tutorials en andere inspiratie:
http://viervandaag.blogspot.nl

Liefs,
Kim