Tags

, , , ,

IMG_20140522_163709

Ik ga niet graag lang van huis, niet alleen omdat ik niet zo’n reismens ben maar vooral omdat ik graag in mijn vertrouwde omgeving vol knutselspullen zit. Het enige waar ik echt geen nee tegen zeg is een weekje zee en mijn grootste uitdaging is dan ook wat ik mee neem om toch te kunnen freubelen. Het liefste zou ik een typemachine, een mandje vol tape, mijn scharen, wat ponsen, genoeg kaarten, bakjes met postzegels en stapels briefpapier mee nemen. Dit is niet te doen met het openbaar vervoer en dus moest ik een selectie maken!

IMG_20140521_122215

Als ik van huis ben vind ik kaartjes kopen en versturen één van de leukste dingen om te doen! Ik neem wel altijd wat eigen postzegels mee zodat ik die niet hoef te kopen en dit keer ook spulletjes om kaartjes op te leuken. In de etui zat o.a. een billenpons, ronde stickertjes, permanente pennen, wiebeloogjes (die al een plaklaag hebben) en nog een extra etui vol stiften. Eigenlijk om te kleuren in mijn kleurboeken voor volwassenen maar ze zijn ook leuk om kaartjes te versieren.

IMAG9447 IMG_20140527_081900

In het dorp van Egmond heb ik een aantal leuke en mooie kaarten uitgezocht. Ik probeer altijd wel iets bij de persoon of de situatie te kiezen. Voor mijn nichtjes koos ik voor kaartjes met jonge zeehondjes en dolfijnen. Helaas had ik de grote maat oogjes niet bij me om op de zeehondjes te plakken. Een andere zeehondenkaart koos ik juist uit om er oogjes op te kunnen plakken! Met oogjes maak je al snel een kaartje hilarisch maar met een witte of zwarte permanente stift maak je de voorkant van een een kaartje ook al snel persoonlijk!

16

Voor de achterkanten had ik een aantal velletjes met stickertjes mee. De hartjes komen van Flying Tiger en de rondjes kan je hier bestellen. Maar natuurlijk ook wat rolletjes tape. Ik kan moeilijk kiezen en koos dus voor een tapeje met verschillende kleurtjes zodat er altijd wel wat bij past en een airmail tapeje vanwege het reis thema.

14 13

Het leuke aan een post sturen vanaf je vakantieadres is dat je de sfeer kan vangen in een kaartje. Door op te schrijven waar je bent, wat je ziet, wat je hoort en wat je voelt en doet kan de ander zich vast helemaal voorbeelden hoe je er bij zit! Zo heb ik een aantal kaartjes versierd en geschreven op het strand. Niet handig en niet makkelijk maar wel heel fijn! Het heeft zoiets gezelligs! Ik had een katoenen tasje waar ik mijn kaartjes, tape en stickers etc in mee nam en zo had ik alles bij de hand. Het heeft wel wat om zandkorrels onder je tape te krijgen en met het geruis van de zee een kaartje te schrijven!

12

In de boekenwinkel in het dorp vond ik een leuk Aap Noot Mies ansichtkaartenboekje! Deze heb ik gelijk in gebruik genomen en versierd met stickers, stift en tape. Later vond ik uit dezelfde serie ook het boekje met ansichtkaarten van de schoolplaten. Hele leuke kaartenboekjes, je kan ze hier bestellen.

In een week tijd ben ik heel wat keren naar mijn vakantie-brievenbus gewandeld en werden alle kaartjes enthousiast ontvangen!

11

Omdat ik dit keer wat langer in het appartement zat had ik Nienke en Kim mijn vakantieadres gegeven. Ze stuurden me beide een kaartje en wat is het leuk om post van je postvriendinnen op vakantie te ontvangen! Afgelopen woensdag hadden we het hierover en Nienke vroeg of het zo leuk was omdat het iets vertrouwds was en zo als thuis voelde. Maar het voelde juist alsof Kim en Nienke gezellig even bij me op visite waren en we samen aan zee zaten!

Vraag dus ook eens het vakantieadres van een vriendin of familielid want zij zullen een kaartje ook vast en zeker waarderen!

15

Stuur jij ook graag kaartjes vanaf je vakantieadres? Versier je je kaartjes? Heb je een vast groepje mensen die een kaartje van je krijgen van vakantie?

Liefs, Ruchama