Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Maak je (zelfgemaakte) kaarten nog leuker met wiebeloogjes.

Maak je (zelfgemaakte) kaarten nóg leuker met wiebeloogjes.

We lieten je al verschillende manieren van kaartjes opleuken zien. Door een kleine toevoeging maak je je kaartjes nog persoonlijker en dat extra stukje aandacht maakt het nog fijner!

De kleine oogjes die je op de foto hierboven ziet, plak ik ook graag op kaarten. Tijdens het vastplakken heb ik al de grootste lol. Het zwarte gedeelte, de pupil, zit los en beweegt. Hierdoor lijkt het alsof de afbeelding op de kaart met je mee kijkt terwijl je zit te knutselen.

tijgerDeze tijger kijkt al een stuk gezelliger met een setje plak-oogjes.

kat

pandaDoor de jaren heen heb ik verschillende soorten en maten verzameld en heb ik voor iedere (geschikte) afbeelding een passende maat. Ik kocht ze o.a. bij Xenos en Hema, maar toen ik gisteren op zoek ging kon ik ze daar niet meer vinden! Heb jij ze onlangs nog ergens gezien? Zou je dan in een reactie willen laten weten waar je ze hebt gevonden? Alvast bedankt!

Tip! Sommige oogjes hebben al een plaklaagje, zoals bij een sticker. Toch adviseer ik om een goede lijm te gebruiken, zodat ze minder snel loslaten.

Heb je meerdere oogjes gekocht? Ze zijn niet alleen leuk om te gebruiken bij het versieren van je post. Stuur er een paar mee als cadeautje om iemand op te vrolijken! Geef je penvriendin de tip ze ergens op te plakken. Deze oogjes maken van alles een lief vriendje om van te lachen. Zelfs een foto van iemand waar je heel boos op bent laat je glimlachen zodra deze oogjes erop zitten! Laat je inspireren door Nathalee en lees haar prachtige verhaal over hoe ze met deze oogjes een stukje geluk wil verspreiden! Onder één van haar foto’s op instagram schreef ze:

Ik liet een glimlach achter in de trein. Had er genoeg bij me, dus ik kon er makkelijk eentje missen.

Wordt na wildbreien en guerrilla gardening nu “eyebombing” de nieuwe trend?

koolmeesBij deze meesjespost voor Ruchama plakte ik zelfs een oogje op de envelop. Om ervoor te zorgen dat het zou blijven zitten, verpakte ik de envelop in een doorzichtig kaartzakje. Met een witte permanente stift schreef ik o.a. een mooie quote op het zakje, zoals ik ook deed bij de “doorzichtige-zakjes-kaart“.

tijgerkatOok als je je kaart met oogjes niet in een envelop wil versturen is het handig om toch een doorzichtig kaartzakje te gebruiken, zodat de oogjes tijdens de reis naar de ontvanger niet verdwijnen. De meeste ansichtkaarten passen in de zakjes van Boekenvoordeel. Van de kaart met de tijger moest ik een heel smal strookje afsnijden, maar daar zie je niets meer van.

wittestiftDeze witte permanente stift kocht ik bij Bruna en blijft perfect zitten! Ik schrijf er zelfs regelmatig een adres mee op een doorzichtig zakje. Bij andere stiften veegt het gauw uit of wordt het onleesbaar door beschadigingen, maar bij deze niet!

Heb jij ook plak-oogjes gebruikt voor je post? We vinden het altijd leuk om je creaties te zien of mening te horen! Je mag ons mailen, je foto delen op onze Facebook pagina of zet het op Instagram met de hashtag #postfabriek .

Lieve groetjes, Nienke.