Tags

, , , , , , , ,

Zo’n twee weken geleden kwam ik via via op de website van Cardcetera terecht. Ik had de naam al eens gehoord, maar de webshop eigenlijk nog nooit goed bekeken. Omdat ik nu een specifieke kaart zocht bekeek ik de kaarten in de shop en met wat doorklikken ontdekte ik hoe vréselijk veel leuke kaarten ze te koop hebben. Het leuke is dat Cardcetera echt gespecialiseerd is in ansichtkaarten, waarmee deze shop zich onderscheid van anderen. Het aanbod is enorm en de kaarten zijn als ansichtkaarten heel goed betaalbaar en per stuk te koop of in leuke themasetjes. Ideaal dus als je zoals ik, geen winkels in de buurt hebt die unieke ansichtkaarten verkopen en ook ideaal voor bijvoorbeeld Postcrossing! Reden genoeg voor mij om contact op te nemen met Astrid van Cardcetera voor een blogje. Maak dus kennis met Cardcetera en ben je enthousiast? Bestel dan gelijk met de kortingscode die Astrid beschikbaar heeft gesteld voor onze lezers!

Kaarten van het merk cardcetera

Kaarten uit de eigen kaartenserie van Cardcetera

Astrid is Cardcetera begonnen vanuit haar eigen liefde voor post. Zij ontdekte dat het best lastig was om voor o.a. Postcrossing online leuke ansichtkaarten te vinden en in plaats van je daar maar bij neer te leggen, besloot Astrid dit gat zelf op te vullen en dan zelf maar een leuke webshop voor ansichtkaarten te starten! Ik mocht een pakketje kaarten ontvangen van Astrid, waarmee ze de verschillende opties in haar webshop laat zien.

Een bestelling wordt keurig aangeleverd in een bubbeltjesenveloppe helemaal in stijl met zelfs Cardcetera postzegels!

Cardcetera bestelling in enveloppe

Een bestelling wordt geleverd in een bubbeltjesenveloppe met persoonlijke Cardcetera postzegels

Astrid vindt het belangrijk om van een bestelling echt een cadeautje voor jezelf te maken, waar je helemaal blij van wordt als je het ontvangt. En dat is zeker gelukt! Je bestelling wordt verpakt in een leuk cadeaupapiertje én je krijgt een kortingscode om te gebruiken bij een volgende bestelling, mits je dan boven de 15 euro bestelt.

Een bestelling van Cardcetera als cadeautje verpakt

Een bestelling van Cardcetera wordt als cadeautje verpakt

Naast het bestellen van losse kaarten, is het ook mogelijk om als je de kaarten bijvoorbeeld cadeau wil geven een cadeauverpakking mee te bestellen. Zo’n cadeauverpakking is nu afgeprijsd naar €0,79 cent en is helemaal in Cardcetera stijl, met ruimte om er een persoonlijke boodschap of naam van de ontvanger op te schrijven. In dit cadeaumapje zie ik zelf ook meteen weer een enveloppe om je post in te versturen! In het cadeaumapje passen 10 ansichtkaarten en het is een mooie, stevige verpakking.

Cardcetera cadeauverpakking

Cardcetera cadeauverpakking (bron foto: Cardcetera)

Ook heeft Astrid zelf allerlei kaartensetjes samen gesteld rond bepaalde thema’s onder de naam Card Treasury. Zo’n Card Treasury wordt apart in een plastic zakje aangeleverd bij je bestelling, zodat je weet welke kaarten bij elkaar horen. Ook erg leuk als cadeautje natuurlijk!

Cardcetera Card Treasury katten

Voorbeeld van een Card Treasury met het thema katten

Uit het pakketje dat je ontvangt komt de liefde die Astrid heeft voor haar product duidelijk naar voren. Alles is met zorg en aandacht verpakt, wat het extra leuk maakt om de kaarten te ontvangen. Daarnaast is Astrid nog snel met verzenden ook!

Iets wat Astrid volledig met ons deelt, is de grote liefde voor post. Ik stelde haar daarom een paar postgerelateerde vragen.

Wie is de persoon achter Cardcetera en wat doe je naast het beheren van je blog en webshop?

Ik ben Astrid – 36, afkomstig uit Eindhoven en via Leiden, Innsbruck en Erlangen nu terecht gekomen in Rotterdam. Sinds mei 2011 ben ik de trotste eigenaresse van Cardcetera; een webshop die ik ben gestart omdat ik zelf op zoek was naar mooie ansichtkaarten voor Postcrossing en ik het aanbod in de meeste winkels niet echt geweldig vond.

Naast eigenaar van Cardcetera ben ik ook eigenaar van Tekstbureau Flytande – ik schrijf teksten en ben projectmanager. Ik schrijf en redigeer vooral lesmateriaal.

Kaart met brievenbussen Cardcetera

Van deze kaart met brievenbussen zijn wij natuurlijk helemaal fan!

Cardcetera Nouvelles ImagesWat is jouw favoriete kaartje uit de gehele Cardcetera collectie?

Pfoe dat is echt een ontzettend lastige vraag! Ik ben ooit begonnen met het verzamelen van de Atelier kaarten van Nouvelles Images en na al die jaren behoren die nog steeds tot mijn favorieten. Maar ik ben ook helemaal weg van de nieuwe postkaarten van Correspondances en dan vooral de kaart met de Eiffeltoren erop. Parijs is toch een stad met historie voor mij persoonlijk. Maar ja – als ik echt maar 1 kaart mag noemen dan wordt het wel een kaart uit mijn eigen Cardcetera Cards collectie – wat ik nog steeds een lastige keuze vind! Dan kies ik voor de kaart met Nederlandse voordeuren. Ik vind kaarten die een verhaal vertellen namelijk erg leuk en bij deze kaart ben ik altijd nieuwsgierig naar wat er nu achter die voordeuren zou zitten.

 

Wat betekent post voor jou? Cardcetera10

Post is voor mij een cadeautje. Van wie ik ook een kaartje of een brief krijg, het is altijd iemand die tijd heeft gemaakt om iets speciaal voor mij te doen en dat vind ik heel bijzonder. Met sommige postcrossers wissel ik al jaren kaarten uit en dan voelt het alsof je nieuwe vrienden hebt gemaakt. Ik ben een keer naar een mini-meeting geweest, toen een Amerikaanse penvriendin (die ik via Postcrossing heb leren kennen) naar Nederland kwam. Het was net of ik ging eten met vriendinnen – ook al kende ik de andere dames helemaal niet! Ik vind het heel bijzonder dat deze vriendschappen via de post kunnen ontstaan, zeker in deze moderne, snelle tijden.

Kaarten Holland, Nijntje, Fiep Westendorp voor Postcrossing

Kaarten in het Holland thema geschikt voor Postcrossing

Wat is het meest bijzondere kaartje of poststuk wat jij zelf hebt mogen ontvangen?
Jeetje jullie stellen wel lastige vragen zeg – want ik heb heel vaak post gekregen van iemand waarvan ik dacht ‘precies op het juiste moment.’ Vooral in de tijd dat ik in het buitenland woonde had ik het soms best lastig en dan kon een brief van een vriendin of een kaartje van een onbekende postcrosser wel heel veel verschil maken op zo’n dag. Maar ik kies voor een snailmail die ik nog niet zo lang geleden kreeg van een dame uit België, die ik ken via een Facebook Postcrossing groep. Ze stuurde me een super mooie boeken snail – allemaal mooie kaarten in dat thema en leuke kleine boekjes als leestips. Ik ben gek op lezen, dus dit was echt een schot in de roos. En ik vind het ook heel bijzonder dat iemand die je eigenlijk bijna niet kent zoveel moeite voor je doet.

Cardcetera12

Heb jij nog een posttip voor onze lezers?
Soms denk je misschien ‘wat kan een kaartje of een brief nou voor verschil maken?’, maar lieve post in de brievenbus kan echt een verschil maken op een dag. Als je het te druk hebt om een mooie snail te maken, of als je misschien niet zo creatief bent, stuur dan een kaartje. Het is het gebaar dat telt, het feit dat iemand aan je denkt.

Als je nog niet overtuigd bent van hoe belangrijk een kaartje kan zijn, kijk dan eens op de site van Stichting Postvriend.

Wij zijn in elk geval helemaal fan van Cardcetera, zowel vanwege de mooie ansichtkaarten die Astrid verkoopt als vanwege de liefde en aandacht die ze in haar webshop stopt. Naast de webshop houdt Astrid ook nog een leuke weblog bij.

Ben je ook enthousiast? Van Astrid mogen we onze lezers een kortingscode aanbieden om te bestellen bij Cardcetera. Met de code papier10 krijg je t/m 20 maart 10% korting op je bestelling! Zo heb je alle tijd om een leuke bestelling samen te stellen. Astrid, bedankt voor de leuke samenwerking voor dit blogje. Veel succes met je shop en ons zul je zeker terugzien als klant!

Liefs,
Kim