Tags

, , , , , , , , , ,

Kaartjes van Sostrene Grene i.c.m. witte pen

Kaartjes van Sostrene Grene i.c.m. witte pen

Je kan natuurlijk een pakje kerstkaarten kopen, beschrijven en het adres op de bijhorende witte envelop schrijven maar er zijn zoveel simpele en toch leuke dingen om met je kerstkaarten te doen! Vandaag zetten we al deze leuke ideetjes + natuurlijk de bijbehorende verkooppunten op een rijtje.

Doorzichtige wenskaartzakjes om je post in te versturen

Om maar gelijk te beginnen met onze absolute favoriet – het doorzichtige wenskaartzakje! Mensen vragen zich wel eens af waarom we die zakjes nou gebruiken. We hebben er een aantal redenen voor, om te beginnen met het simpele feit dat een kaartje wat precies in een zakje past gewoon héél fijn is en mooi staat. Daarnaast geeft het zakje de mogelijkheid om je kaartje nog leuker te versieren want een doorzichtig zakje geeft vast een glimp van je kaartje en eventuele versiering. Naast alle leuke redenen heeft het ook twee hele praktische redenen… Eén: je post heeft een regenjasje aan! Het adres kan niet uitvegen door regendruppels, de postbode zijn natte handen maken de envelop niet nat en daarmee kwetsbaar. Twee: Je kaartje kan niet per ongeluk door op de voorkant bestempeld worden en daarmee inktvegen geven. Zolang het adres goed leesbaar is en de postzegels aan de buitenkant op het zakje zijn geplakt mag je gewoon zakjes als envelop gebruiken!

Zelf kochten wij onze wenskaartzakjes in verschillende maten bij Moniss.nl. Helaas hebben zij onlangs besloten om niet meer kleinere hoeveelheden wenskaartzakjes te kopen. Een alternatief maar waar ze alleen een vast aantal verkopen is: Kimya Verpakkingen

Tip! In winkels als Action, Wibra en de Boekenvoordeel vind je de 13×17 en 15×15 zakjes. Een 10×15 kaart past ook als je deze dwars in een 15×15 zakje steekt, zoals je hieronder kan zien!

Kaartjes in zakjes II

A6 kaartjes in een 15×15 zakje

 

Drie verschillende labels

Drie verschillende labels

Versiering tussen de kaart en het zakje

Het allerleukste van de wenskaartzakjes is toch wel dat je alles wat plat en licht is tussen het zakje en de kaart kan stoppen voor wat extra versiering en gezelligheid. Met verjaardagspost kan je er papieren confetti of een (lege ;)) ballon tussen stoppen en met Valentijnspost juist hartjesconfetti. Maar bij kerstkaarten kan je weer van hele andere versieringen gebruik maken!

Denk hierbij aan de (plastic) confetti die je juist in deze periode in bijna elke winkel vindt. Zelf heb ik verschillende potjes met kerstconfetti bij Action gekocht, deze waren uit mijn hoofd €0,69. Maar ook platte houten deeltjes, engelenhaar, kraaltjes, knoopjes of nepsneeuw zijn leuk om in het wenskaartzakje te stoppen!

Kerstconfetti

Gezellige kerstconfetti

Versiering in zakjes

Drie verschillende soorten versiering

Nienke gebruikt engelenhaar in de zakjesw

Nienke gebruikt engelenhaar in de zakjes

Hoewel ik het enorm rotspul vind heb ik toch een grote zak nepsneeuw in mijn postkamer liggen. Zodra ik de zak pak vliegen er alweer wat sneeuwdeeltjes door de lucht en zo ligt er in December altijd sneeuw in mijn postkamer hihi. Vorig jaar heb ik simpele kaarten bij Kruidvat gekocht en de dieren wiebeloogjes gegeven. Om het kaartje af te maken stopte ik in elke wenskaart zakje een laagje sneeuw en in een enkel zakje stopte ik een hele sneeuwstorm! Nepsneeuw kan je met een beetje geluk nog bij Wibra, Action of Blokker vinden maar het is ook elk jaar snel uitverkocht. Let er ook op dat je de ‘poeder’versie hebt maar ook de reepjes plastic. Persoonlijk vind ik die laatste niet mooi en was ik wat teleurgesteld met die zak. Daarom koop ik het bij het tuincentrum en heb ik genoeg voor de komende jaren.

kerstkaarten in zakjes

Sneeuw in wenskaartzakjes

Witte permanente pen

Je hebt een wenskaartzakje, versiering en dan mis je nog maar één ding – een witte permanente pen. Wij zouden niet meer zonder kunnen want oh wat is het een fijne pen om op je zakjes te gebruiken! De witte pen is onze favoriet maar met kerst kan je ook een zilveren of gouden marker gebruiken. Hiermee kan je heel simpel mooie versierinkjes tekenen rondom de kaart maar ook het adres schrijven op het zakje of op een krijtlabel. Zorg er voor dat het adres wel goed leesbaar is. De witte, zilveren en gouden pennen met een punt van 0,7 mm kan je gewoon bij Bruna kopen.

Kaartjes van Sostrene Grene i.c.m. witte pen

Kaartjes van Sostrene Grene i.c.m. witte pen

Kaartje of kip kaartjes

Versierde randjes met witte pen getekend

Wil je uitgebreider lezen over verschillende maten zakjes en merken witte pennen, lees dan dit logje eens!

 

Tot morgen en liefs, Ruchama