Tags

, , , , , , , , ,

Pickwick tea topics: vanaf nu vind je op alle theelabels van Pickwick originele vragen.

Pickwick tea topics: vanaf nu vind je op alle theelabels van Pickwick originele vragen.

Elke dinsdagmorgen komt Milou bij ons thuis. Omdat ons leven op dit moment chaotischer verloopt dan normaal, komt zij iedere week een ochtend helpen in het huishouden. Het is heel fijn dat we deze hulp krijgen, maar het voelt ook een beetje dubbel. Het liefst zou ik het allemaal zelf doen en het was ook best een beetje gek om dit aan een vreemde over te laten. Dat is één van de redenen dat ik het zo fijn vind om elke dinsdag samen een kopje thee te drinken. Zo leren we elkaar een beetje kennen en komt er nu geen vreemde meer in ons huis, maar komt Milou die we kennen! Mijn vriend en ik zijn echte theeliefhebbers. Als je bij ons een kopje thee komt drinken, kan je kiezen uit een heleboel verschillende soorten. Zelf drinken we alleen kruidenthee, maar voor onze gasten hebben we ook wat andere smaakjes in huis. Voor Milou hoef ik alle theekisten niet meer op tafel te zetten, want ik weet ondertussen precies welke soort haar favoriet is. En zij is de enige die deze soort kiest. Op de labeltjes van deze soort theezakjes staan sinds een tijdje verschillende vragen. En daardoor is dinsdag niet alleen de dag dat Milou komt poetsen, maar ook de dag van deze vragenkaartjes! Ik vind het zo’n leuke manier om iemand (beter) te leren kennen! Soms komen er zulke verrassende verhalen boven dat ik de vraag van het theezakje diezelfde week ook aan een ander stel. Na het kopje thee van afgelopen dinsdag zei Milou een paar keer: ‘Je verrast me steeds meer.’ En zo voelt het voor mij ook. We leren zoveel over én van elkaar! Ik ben hierdoor ook anders over gesprekken gaan denken: Gesprekken met vrienden, familie, buurtbewoners… Heel veel gesprekken verlopen eigenlijk hetzelfde. Je vraagt elkaar hoe het gaat, begint over het weer of de vakantie en zo vraag je iedere keer dezelfde dingen. En dat terwijl een gesprek zoveel verrassender kan verlopen!

Wie zou jij iets willen vragen?

Op alle Pickwick theelabels vind je nu originele vragen om bijzondere gesprekken te stimuleren.

Nog eventjes en we hebben weer een nieuw jaar en een nieuw begin. Wij vinden de aankomende feestdagen een mooie aanleiding om nog even stil te staan bij 2015. Wat gebeurde er allemaal? Waar ben je trots op? Wat zou je liever anders zien? Kim nodigde je in het zestiende vakje van onze kalender uit om samen met haar terug te blikken. Ze stelde je een paar vragen en vroeg je om er even over na te denken óf liever nog je antwoorden op te schrijven. Heb jij al wat tijd kunnen vrijmaken en met haar meegedaan? Zou jij ook iemand willen uitnodigen om samen met jou terug te blikken? En nu ben ik heel benieuwd: wat zou jij willen vragen? Of laat je je liever verrassen? Misschien zijn dan de vragen op de deze theezakjes wel een mooie aanleiding tot een gesprek! Nodig iemand uit voor een kopje thee en stuur alvast een zakje mee!

We komen dagelijks een heleboel vreemden tegen. Onderweg naar school of werk, in de trein of in de file, in de supermarkt, in de wachtkamer en ga zo maar door. Al die mensen hebben ook een verhaal en dat kan leiden tot een boeiend gesprek. Hoe vaak vraag jij zomaar iets aan een vreemde? Merel van ‘De Groene Meisjes’ schreef daar een mooi artikel over. Zeker de moeite waard om te lezen!

En dit was alweer het éénentwintigste vakje. Wat gaat de tijd snel! We zijn bijna aan het eind van het jaar én van onze adventskalender! Morgen zijn we er weer met een nieuw adventsblogje. Zien we jullie dan weer?

Lieve groetjes, Nienke.