Tags

, , , , , , ,

Als liefhebbers van échte post waren we zelf eigenlijk niet zo bekend met Greetz. We zagen het vooral als een plek waar je standaard wenskaarten op een onpersoonlijke, digitale manier, kunt versturen. Hadden wij het eventjes mis! We mochten van Greetz ieder voor €10,- kaarten bestellen en waren alledrie erg blij verrast door de kaarten, de mogelijkheden én het resultaat. Allereerst is de keuze veel breder dan wij hadden gedacht: veel verschillende stijlen en echt voor elk wat wils. Daarnaast kun je elke kaart die je koopt aanpassen door eigen tekst, foto’s, versieringen en zelfs geluiden toe te voegen. Omdat je de kaart die je maakt bij jezelf kunt laten bezorgen, kun je vervolgens alsnog het handgemaakte of handgeschreven detail toevoegen en er zo echt iets unieks van maken. In deze blog laten we jou alledrie zien wat we hebben besteld én maak jij kans om één van de vijf tegoedcodes twv €10,- te winnen. Lees gauw over onze ervaringen en hoe jij kans maakt!

Nienke

Een kaart van Greetz met een hele lieve boodschap: Blij dat ik jou ken!

Een kaart van Greetz met een hele lieve boodschap: Blij dat ik jou ken!

Sommige vriendinnen ken je zo goed dat je geen woorden nodig hebt om elkaar te begrijpen, een blik is al voldoende. Bij post mis je misschien de gezichtsuitdrukking, maar er zijn wel andere persoonlijke én herkenbare dingen die je dat gevoel geven. De uitstraling en manier van schrijven hebben karakter in zich. Als ik de brievenbus hoor klepperen en de post vanaf een afstand door de deur zie steken, herken ik al meteen de poststukken van die vriendinnen. Een puntje van een envelop of mijn adres geschreven in hun handschrift, verraadt meteen wie de afzender is. Dat vind ik meestal heel fijn, want daardoor verheug ik me meteen al op dat momentje samen met de verzender. Maar echt verrast worden en tot het laatste moment in spanning blijven om erachter te komen wie je een bundeltje aandacht stuurde, is ook een heerlijk gevoel. Als je een kaart vanaf de website van Greetz verstuurt, kan je ervoor kiezen om het helemaal digitaal te doen. Er komt dan geen pen aan te pas en dus ook geen herkenbaar handschrift op de envelop. Daardoor blijft het tijdens het openen van de envelop spannend van wie je deze post hebt gekregen. Om het te testen stuurde ik mijn vriendin Lonneke de kaart die je op de foto hierboven kan zien. Ik stuur haar regelmatig zelfgemaakte poststukken. Maar dit zag er anders uit dan ze van mij gewend was. Ik zocht de kaart met evenveel liefde uit en stopte dezelfde aandacht in mijn berichtje. Kwam dat ook over? Ik vroeg haar om haar beleving met ons te delen.

Thuis aangekomen maak ik mijn brievenbus open. Het eerste dat me opvalt tussen de post is één knalrode envelop. Hij ziet er zo netjes uit, dat ik verward de envelop pak. Een postzegel die ik niet eerder gezien heb, geen handgeschreven adres. Vreemd! Natuurlijk ken ik de reclame van Greetz, dus mijn eerste gedachte is, iemand heeft online een kaart gemaakt voor me, oeh spannend! Terwijl ik de trap op loop, draai ik de envelop om. De envelop zit ondersteboven dichtgeplakt. Dit brengt al direct een glimlach op mijn gezicht… boven aangekomen maak ik de envelop voorzichtig open, druk nadenkend wie achter de pc zou zijn gekropen om een kaart voor mij te maken. Terwijl ik de kaart langzaam uit de envelop haal, heb ik al gauw door dat er iets niet klopt. De kaart zit omgekeerd in de envelop, dus de tekst lezen wordt ineens een stuk lastiger. Hihihi! Met de kaart nog dicht in mijn hand wordt de vraag ‘Van wie komt dit nou?’ steeds groter. De tekst geeft me een warm gevoel, die kies je niet zomaar voor iemand uit. Het lettertype lijkt heel erg op het lettertype dat ik heb gebruikt voor mijn tattoo en de achtergrond lijkt op de structuur van toiletpapier, hilarisch! De maker kent mij goed, anders kies je deze kaart niet voor mij uit. Het lettertype aan de binnenkant maakt me aan het lachen. De tekst lijkt handgeschreven, maar de letters zijn exact hetzelfde, de afstand tussen de regels ook, alles is uitgelijnd. Het geeft me een formeel gevoel in eerste instantie, tot ik de tekst lees. Deze is persoonlijk, er is over nagedacht. Ik zie er bijna de nadenkende blije gezichten bij van tijdens het typen en het uitzoeken van de kaart. Dus het gevoel van de liefde en de aandacht die is gebruikt voor het maken van de post speciaal voor mij, voelt hetzelfde als een zelfgemaakte of geschreven kaart.Toch maakt de perfectie van de letters, regels en de uitlijning me minder blij. Ik houd van de vegen die je met je hand kan maken tijdens het schrijven, de letters die zijn doorgekrast, de woorden die net niet op de kaart passen… De chaos van imperfectie bij ‘gewone post’ maakt het voor mij persoonlijker, dat past gewoon beter bij mij als mens. De imperfecties van de post zijn gemaakt door de maker van de post. Het zijn een soort kleine handtekeningetjes of kadootjes die aan je mee worden gestuurd. Ze zijn uniek en bewust of onbewust speciaal voor jou achtergelaten. Ondanks mijn voorkeur ben ik erg blij met de kaart, hij woont in een dankbaar huis. Het feit dat hij verkeerd om gedrukt is en de envelop verkeerd om is dichtgeplakt, maakt de post bijzonderder in zijn soort en uniek op zijn eigen manier. Dus thanks ladies! Ik ben weer een ervaring en bewustwording rijker!

Lonneke bevestigt hiermee mijn gevoel over de service van Greetz. We zijn het er over eens dat deze manier van post versturen nooit de handgeschreven kaarten kan vervangen, maar dat hoeft ook niet. We maken dankbaar gebruik van alle nieuwe manieren van contact naast onze briefwisseling. Dat we van echte post houden, betekent niet meteen dat we tegen bellen, e-mailen en appen zijn. Na deze ervaring zijn we ook erg blij dat deze mogelijkheid bestaat. De gedrukte letters hebben misschien niet zoveel karakter in zich, maar dat maakt de verrassing groter en houd je langer in spanning. En juíst die gedrukte letters zijn daardoor ook erg geschikt voor je Secret Valentine! 

Twee leuke kaarten waarop GreetzMagic is toegepast.

Kaarten waarop ik GreetzMagic heb toegepast.

Naast de kaart die ik naar Lonneke stuurde, koos ik ook nog twee andere kaarten uit. Deze kaarten liet ik naar mijn eigen adres toe sturen. Bij Greetz kan je niet alleen de binnenkant van een kaart persoonlijk maken, maar ze bieden ook de optie om de voorkant persoonlijk te maken! Daarover waren we alle drie blij verrast! Je kan een eigen foto toevoegen, maar ook GreetzMagic toepassen bij bestaande ontwerpen. Met GreetzMagic kan je de bestaande tekst voorop veranderen naar eigen smaak. Zo kan je de naam van de ontvanger bijvoorbeeld op de voorkant van de kaart zetten, maar ook je eigen woorden gebruiken! Bij kant en klare kaarten uit de winkel zit je altijd vast aan de bekende teksten als gefeliciteerd, sterkte, liefs en ga zo maar door. Maar door je eigen kreten en zelfbedachte woorden te gebruiken. maak je het persoonlijker. Zo vertel ik in een blogje over schrijven dat je een kaart uniek maakt door hem op jouw manier te beschrijven: laat los hoe het ‘hoort’ en schrijf zoals het voelt. Op de foto hierboven zie je twee kaarten waarbij ik de GreetzMagic gebruikte. De kaart met de flessenpost maakte ik voor jullie, maar daar kan je elke gewenste naam invullen. Voor Ruchama maakte ik een kaart met een bericht van de postofiel. De postofiel is een personage en een woord dat we zelf bedachten. Waar vind je nou zo’n kaart? Nou, bij Greetz dus, daar ontwerp je ze lekker zelf!

Ging het filmpje bovenaan het blogje te snel, hier kan je de liefdeswens aan jullie in alle rust lezen:

Onze liefdeswens op jullie op een kaart van Greetz.

Onze liefdeswens voor jullie.

Om heel eerlijk te zijn had ik een heleboel vooroordelen over post die je op deze manier verstuurt. Ik was bang dat het persoonlijke van de post zou verdwijnen. Nu ik het zelf heb geprobeerd, moet ik toegeven dat al mijn vooroordelen onterecht waren. Het zal nooit de echte handgeschreven post kunnen vervangen, maar dat is ook helemaal niet de bedoeling van Greetz. Het is een leuke andere manier om kaarten te bestellen én te versturen. Ik zal er zeker vaker gebruik van maken. Het is een leuke manier om iemand een kaartje te sturen als je niet in de buurt bent van je eigen knutselspullen, als je iemand wilt verrassen op een andere manier of als je geen kaart kan vinden met een passende tekst voorop. En kan je je nog herinneren dat Kim zo teleurgesteld was dat haar flessenpost niet op de echte verjaardag van Ruchama bezorgd werd? Ook dat had Greetz kunnen oplossen! Deze optie is misschien een stuk duurder, maar ze kúnnen de kaarten en cadeautjes die je uitzoekt op de website ook op zondag en maandag bezorgen!

Ruchama

 

gekozen kaarten

De kaarten die ik uitkoos

Waar ik me allereerst over verbaasde was het keuzeaanbod van alleen al de Valentijnskaarten! Na een tijdje scrollen had ik al door dat het handig zou zijn om gebruik te maken van ‘het hartje’ om bepaalde kaarten bij mijn favorieten te plaatsen. Zo kon ik eerst alles aanklikken wat ik leuk vond en daarna pas kiezen. Uiteindelijk had ik een hele virtuele stapel kaarten om uit te kiezen. Voor elke smaak, elke stijl én elk soort vriend(in) is er wel een passend kaartje. Ik heb regelmatig zitten grinniken om de flauwe grapjes en de liefkozende teksten op de kaarten.

kartonnen enveloppen

de kartonnen enveloppen

Uiteindelijk heb ik meerdere kaarten besteld en deze allemaal naar mijn adres laten sturen. Je betaalt hier één keer de verzendkosten van €1,95 voor en krijgt de kaarten + enveloppen in een stevige kartonnen envelop thuisgestuurd.

mooie binnenkanten

Links: verschillende maten kaarten en rechts: sommige kaarten hebben ook een mooie binnenkant!

 

Kaart met tekst van rozenblaadjes

Bovenaan mijn lijstje om een Valentijnskaart aan te sturen stonden de opvangouders van mijn hondje Lupa. We hebben elkaar ontmoet door het hondje waar we beide ons hart aan hebben verloren en kregen daar als cadeautje een mooie vriendschap bij! Ik koester ze enorm dus ondanks dat ze in Roemenie wonen hebben we regelmatig contact en stuur ik ze graag kaartjes! De opvangmama houdt van iets lievere plaatjes dan ik dus toen ik de rozenblaadjeskaart zag waarvan je de naam/tekst kan veranderen wist ik het – dit is de kaart voor Maria en Peter! Omdat op het voorbeeld alleen een naam staat genoemd vulde ik eerst alleen ‘Bonnie’ in, dit is de naam die Lupa van haar opvangouders kreeg. Nieuwsgierig keek ik of Bonnie én Ruchama niet zou passen en toen bleek je er een hele zin in te kunnen plaatsen. Waarop ik koos voor ‘Bonnie & Ruchama houden van jullie!’ in het Roemeens. Lekker zoet, een tikje fout en vooral heel persoonlijk!

Tijdens het bestelproces kreeg ik de opties om de kaart in drie verschillende maten te bestellen. Ik koos voor de ‘grote kaart’ wat de middenmaat is. Eenmaal in mijn brievenbus verbaasde ik me er over hoe groot de middenmaat al oogt. Het is een mooie, grote en stevige kaart. Hoewel hij eigenlijk al klaar is om zo te versturen typ ik toch even de namen van de opvangouders + hun eigen hondjes op de lettertang om de kaart nog persoonlijker te maken. De binnenkant versier ik simpel met een rode pen en een handgemaakte stempel van Lupa.

kaart voor Maria en Peter

kaart voor Maria en Peter

Fiep Westendorp kaartje

Sommige kaartjes zijn perfect zoals ze zijn. Dit kaartje, ontworpen door Fiep Westendorp – een heldin!, is in zijn simpelheid zó leuk dat ik ook deze uit mijn lijstje met favorieten koos. Liggend op mijn bureau heb ik bedacht er kusjes om te tekenen, hartjes uit te ponsen en iets omheen te stempelen maar al deze toevoegingen zouden afdoen van het kaartje. Na lang proberen, overdenken en toch weer wegleggen wist ik wat het kaartje nodig had… wiebeloogjes! In een 3mm maatje zodat ze precies passen en bijna niet opvallen maar toch wat toevoegen!

Het leuke vogeltje uit de binnenkant pons ik wel uit in een hartje zodat ik deze ter versiering op de envelop kan plakken. Zo komt de tekenstijl van Fiep ook weer terug op de envelop.

Fiep Westendorp

Fiep Westendorp kaartje

Rode zoenlippen

Aan bijna elke kaart is er wel een persoonlijk fotootje toe te voegen en in sommige kaarten is er speciaal plek voor dat persoonlijke fotootje. Zo ook deze kaart in krijtbord stijl. Eerst had ik het beruchte plaatje van de postofiel in het cirkeltje geplaatst maar toen bedacht ik me dat er maar één ding nog hilarischer en erger is dan de postofiel… mijn eigen rode zoenlippen! Nienke, Kim en ik delen regelmatig gekke selfies met elkaar in onze Whatsapp groep en deze rode lippen komen de #nietzoenenmaarplakken actie van PostNL vorig jaar.

Aan deze kaart wilde ik niks extra toevoegen dan die rode lippen. Wel heb ik aan de binnenkant wat dikke klapzoenen mét lippenstift gemaakt. Om in stijl te blijven heb ik met mijn lippenstift een tekst geschreven en even gewacht tot deze droog was voor ik het kaartje weer dicht deed. Verder was er niks meer nodig om deze kaart te versturen! Natuurlijk wil je zo’n fout fotootje niet gelijk verraden bij het zien in de brievenbus dus vouwde ik een gekleurde doily om het hoekje waar de foto staat heen. Een zakje om de kaart en ik kon op de de plek van de doily het adres schrijven!

rode zoenlippen

rode zoenlippen voor Nienke

All you need is love

Er is een hele serie met krijtbord kaarten en deze kaart vond ik te mooi om niet mee te bestellen. Met een witte permanente stift heb ik de quote iets aangepast. Als echte kattenliefhebber heb je natuurlijk niet genoeg aan één kat dus aan de binnenkant maakte ik er eentje extra van.

All you need is love

All you need is love

Reuze kaart

Voor lieve Kim koos ik de hartjesballon uit en besloot voor de grootste maat te gaan en groot is hij met 24×24 cm! In plaats van de kaart met Valentijnsdag te versturen of nog extra te versieren maakte ik er juist een hartjesthemapost van en stuurde de kaart gisteren met een lange brief op.

Hartjes themapost

Hartjes themapost

Kim

De ervaring van Greetz is al voldoende beschreven door mijn lieve blog-collega’s, maar graag deel ik nog wél even mijn bestelling met jullie. Ik bestelde twee kaarten, een normaal formaat en de REUZEkaart. Eerst maar het normale formaatje. Voor een vriendin van mij bestelde ik een leuke kaart, die aan de binnenkant ook een gezellig kleurtje had. Aan de binnenkant van de kaart voegde ik een fotootje van ons twee toe, dat kan op elke kaart die je uitzoekt. Extra persoonlijk! Ik bestelde bewust een witte enveloppe (je hebt de keuze uit wit of voor een klein bedrag meer een leuk kleurtje), want de kaart liet ik verder in tact maar de enveloppe maakte ik wél persoonlijk. Met waterverf en zwarte pen trok ik de stijl van de kaart door naar de enveloppe.

Deze kaart van Greetz maakte ik extra persoonlijk door de enveloppe op te leuken

Deze kaart van Greetz maakte ik extra persoonlijk door de enveloppe op te leuken

Voor mijn lieve lieve vriend, bestelde ik de REUZE kaart. Nou.. en óf deze groot is! Hij paste nét door de brievenbus!
GreetzEnveloppeIk bestelde er een mooie, rode enveloppe bij.. Lekker in liefdesthema. Als basis gebruikte ik een foto collage kaart, waar ik zes vakantiefoto’s van ons in zette. Met een filter gaf ik de foto’s een wat oudere look, zodat ze allemaal een beetje dezelfde kleurwarmte hadden en de kaart een geheel werd. Je kunt de foto’s die je gebruikt voor je kaarten namelijk ook nog een beetje bewerken en dus een filter geven. Eenmaal in huis, heb ik zelf op de kaart nog met een klein plakkertje de locaties van alle vakanties geplakt. Om te demonstreren hoe groot de kaart is, vroeg ik mijn vierjarige zoontje van 1 meter lang om de kaart even vast te houden.

De allergrootste kaart die je kunt bestellen bij Greetz

De allergrootste kaart die je kunt bestellen bij Greetz

Omdat het zo een grote kaart is, had ik aan de binnenkant alle ruimte. Je kunt op de site al van alles toevoegen aan de binnenkant, maar ik koos ervoor het bij twee fotootjes te laten en de rest zelf te doen. Eenmaal in huis heb ik de linkerkant versierd met van alles dat bij mij en mijn vriend past. Allerlei onderlinge grapjes en bijv. stukjes uit de geboortekaartjes van onze kinderen. Op de rechterkant kon ik dan nog een uitgebreid verhaal kwijt. Normaal doen we niet aan Valentijn, maar ik weet zeker dat ik hem dit keer toch erg leuk kan verrassen met zo’n enorme kaart!

GreetzValentijn
Nou, zoals jullie zien is er echt van álles mogelijk bij Greetz. Inspiratie genoeg, dachten wij zo! Lees gauw nog even hoe je mee doet aan de winactie 😉

Winactie

Na ons driedubbele enthousiasme kán het toch niet anders dan dat jij Greetz óók een keertje wil uitproberen? Gelukkig mogen we maar liefst vijf lezers blij maken met een winkeltegoed van maar liefst €10,-! Wil jij kans maken op zo’n leuke prijs? Laat dan in een reactie op dit blog weten wie jíj zou willen verrassen met zo’n leuke kaart van Greetz en waarom! Je kunt mee doen tot 7 februari 18:00, in de avond maken we de winnaars bekend. Vul bij je reactie een geldig mailadres in (alleen voor ons zichtbaar), zodat we je de code waarmee je het tegoed kunt verzilveren kunnen mailen als je gewonnen hebt.

Deze winactie is gesloten! De vijf winnaars (Emma, Paul, Joyce, Joanne en Cecile) hebben een mailtje ontvangen met een persoonlijke tegoedcode!

Succes en liefs,
Nienke, Ruchama & Kim