Tags

, , , , , , , , ,

Aan het begin van dit jaar, rond Valentijnsdag, maakten wij kennis met Greetz. We bestelden toen alle drie voor het eerst kaartjes via deze kaartenservice. Vóór deze kennismaking hadden we veel vooroordelen. We zagen het vooral als een plek waar je standaard wenskaarten op een onpersoonlijke, digitale manier kunt versturen. Maar we hadden het helemaal mis! Door de ruime keuze en de vele mogelijkheden om bestaande kaartontwerpen aan te passen, kan je wél hele persoonlijke kaartjes ontwerpen. Weer op een andere manier dan je zelf met de hand kan maken. Je kan bijvoorbeeld de gedrukte tekst voorop een kaart aanpassen, eigen foto’s gebruiken en zélfs een geluidsfragment toevoegen! Door al die mogelijkheden is Greetz nu een favoriet extra gereedschap geworden in onze postkamers. Kunnen we het juiste kaartje niet vinden? Dan ontwerpen we er één bij Greetz! Voor kerst kregen we alle drie een tegoedcode ter waarde van € 10. In dit blog zie je wat wij besteld hebben én hoe jij ook kans kan maken op zo’n tegoedcode!! Want van Greetz mogen we maar liefst 10 tegoedcodes ter waarde van € 10 weggeven. Kijk je mee?

Nienke

In het filmpje bovenaan dit blogje open ik het kaartje voor jullie en lees onze boodschap binnenin voor. Met de liefdevolle tekst voorop willen we jullie niet alleen fijne feestdagen wensen, maar warmte, liefde en licht voor het hele jaar! We willen op deze manier graag onze lezers bedanken voor alle aandacht voor onze fabriek. Er komen steeds meer mensen naar onze blogjes kijken en we krijgen zúlke lieve reacties, mailtjes, berichtjes en soms zelfs echte post!!! Dat vinden we hartverwarmend. Want aandacht voor onze fabriek betekent ook aandacht voor post! En daar doen we het allemaal voor!

Wil je de tekst binnenin de kaart nog eens rustig lezen? Op de foto hieronder kan je onze boodschap zien.

greetztekst

Merry Kissmyass

greetzrumag

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik haat kerst! Net als alle andere feestdagen in december. En met mij zijn er meer mensen die dat zo ervaren. Daar houdt Greetz rekening mee. Tussen alle kerst- en nieuwjaarskaarten kan je ook kaarten met een andere boodschap vinden. Voor onze lezers koos ik een kaart met een hele liefdevolle tekst. Met deze tekst wens je iemand niet alleen mooie feestdagen, maar warmte, liefde en licht voor alle dagen van het jaar. In december vier ik geen uitbundige feesten, maar staan rust en bezinning voor mij centraal. Ik blik terug op de afgelopen maanden en kijk uit naar het nieuwe jaar. De liefdevolle tekst op dit kaartje past heel goed bij mijn beleving van de decembermand en kan ik dus echt vanuit mijn hart versturen.

Met één vriendin deel ik die beleving. Ook zij heeft een hekel aan kerst. Met haar maak ik grapjes over deze tijd van het jaar en daar sluiten de brutale teksten van de RUMAG kaarten helemaal op aan. Voor haar koos ik deze anti-kerst-kaart: Merry Kissmyass, bitches!
greetzbinnenin

Aan de binnenkant van de kaart liet ik een foto van ons samen printen. Die is afgelopen zomer gemaakt. En dat is nou precies één van de redenen waarom ik graag kaartjes via Greetz bestel! Met deze kaartjes geef je een stukje aandacht cadeau. Je laat iemand weten dat je aan hem of haar denkt en neemt de tijd om een passende kaart te zoeken en woorden te vinden om je gevoel mee over te brengen. Het kaartje is het tastbare bewijs daarvan. Door een eigen foto toe te voegen kan je niet alleen dat fijne gevoel opnieuw oproepen, maar ook de fijne momenten van jullie samen herbeleven.

greetzfoto

Tijdens de kerstdagen zijn er op tv ook een heleboel jaaroverzichten te zien. Ik vind een kerstkaart een prachtig middel om terug te blikken. Als ik een kerstkaart stuur, schrijf ik over bijzondere gebeurtenissen en mooie momenten die ik samen met de ontvanger heb beleefd. En dat versterk ik door een foto van zo’n moment in mijn kaart te verwerken. Dat maakt van de kaart ook een mooie herinnering om te bewaren en te koesteren!

greetzscherm

Als je bij Greetz een kaart hebt uitgekozen, kan je deze ook nog bewerken. Er zijn per kaart verschillende opties. Bij sommige kaarten kan je ook de voorkant bewerken door bijvoorbeeld een eigen foto toe te voegen aan het ontwerp. De voorkant van deze kaart kan je niet aanpassen, maar je kan er wel voor kiezen om een foto in de binnenkant te maken! Hiervoor betaal je geen extra kosten. Ik koos ervoor om een foto beeldvullend op de linkerzijde te laten printen. De rechterzijde heb ik helemaal blanco gelaten. Hier wil ik met de hand een persoonlijk berichtje schrijven.

Loesje

greetzloesje

De kerstkaarten van Loesje vind ik ook erg grappig. De teksten gaan wel over kerst of de jaarwisseling, maar geven er een humoristische draai aan.

Ben je ook geen liefhebber van kerst, maar wil je wél een kaart sturen om je wensen over te brengen? Greetz snapt dat! In de kerstkaartencollectie vind je daarom ook kaarten om iemand alleen een happy 2017 te wensen. Of een leuke uitnodiging om samen oliebollen te eten. En nog meer lieve wensen voor het hele jaar of andere mooie teksten. En je kan via deze service een originele terugblik maken, speciaal voor de gelukkige ontvanger!

Kim

Kerstkaarten zijn meestal mijn favoriete onderdeel aan Kerst, maar dit jaar merkte ik dat minder zin had om een lading kerstkaarten in te slaan en avonden lang te zitten schrijven. Van het rondneuzen op Greetz kreeg ik meteen weer goede zin om ook dit jaar tóch tot iets leuks te komen.

De foute kerstkaart

Oh wat had ik een wilde plannen dit jaar. Ik wilde de állerfoutste kerstkaart ooit maken met een ordinaire gezinsfoto van ons viertjes met een foute kersttrui aan of kerstmuts op. Aangezien Greetz een enorme keuze heeft aan fotokaarten, moest dat wel gaan lukken, toch? MIS! Mijn gezin wilde absoluut niet meewerken en na een paar mislukte pogingen, gaf ik het maken van zo’n foute gezinsfoto maar op. De jongens zaten niet stil, mijn man vond het té fout en de moed zonk mij in de schoenen.

Bestel foto kerstkaarten bij Greetz

De foutste kerstkaart allertijden, maar dan met mijn eigen gezin. Ik zag het helemaal voor me!

Al gauw sloeg de stress toe, want wát zou ik nu dan gaan bestellen? En toen herinnerde ik me van de Valentijnsactie ineens nog een andere leuke optie die geen van ons nog uit had geprobeerd!

Een liedje per post

Greetz heeft namelijk ook een leuke keuze aan kaarten die een muziekje laten horen als je ze opent. De kaarten zijn allemaal van een XL formaat én daarmee ook een stukje prijziger. Voor één kaart betaal je namelijk €8,95 (bestel je er meer worden ze per stuk goedkoper), Het zou dus betekenen dat ik maar één kaart kon bestellen. Maar toen ik eenmaal ging kijken vond ik meteen de perfécte kaart! Jarenlang vierden we Oud & Nieuw namelijk met onze beste vrienden. Met z’n viertjes aten we de hele avond van zelfgemaakte hapjes, speelden spelletjes, dronken champagne, hadden goede gesprekken en steevast om middernacht zetten we Happy New Year aan van ABBA met de volumeknop op 10. Sinds we allemaal kleine kindjes hebben, zijn de feestjes zoals we ze toen vierden helaas verleden tijd. Dus toen ik zag dat er een kaart was met DIT liedje, maakte mijn hart een sprongetje! Het maakte de mislukte kerstfoto helemaal goed!

Bestel een muziek kaart bij Greetz

De originele kaart zonder persoonlijke details

Extra leuk werd het toen ik me realiseerde dat ik aan de voorkant van deze kaart ook nog een persoonlijke touch kon geven! Je kunt namelijk onbeperkt tekstvakken toevoegen aan een kaart. Ik heb daarmee een aantal inside jokes uit onze vriendschap in verschillende lettertypes en groottes op de kaart geplaatst. Aangezien je elk tekstvak kunt vergroten, verkleinen, draaien en voor de tekst keuze hebt uit allerlei kleuren en lettertypes zijn de mogelijkheden ruim!

De gepersonaliseerde kaart mét gouden enveloppe

De gepersonaliseerde kaart mét gouden enveloppe

Aan de binnenkant van deze kaart staan op de rechterkant al sterretjes. Aan de linkerkant heb ik een foto toegevoegd van één van de feestjes van voorgaande jaren, om het persoonlijke helemaal af te maken.

img_2604Bij een kaart heb je vervolgens de keuze uit allerlei kleuren enveloppen, voor een klein bedrag erbij. Voor deze kaart was alleen de gouden enveloppe de juiste keuze natuurlijk, voor €0,50 bestel je deze erbij. Om jullie een goed beeld te geven van de kaart heb ik een klein filmpje gemaakt, zodat ook jullie het muziekje even kunnen horen!

Ik ben ZO BLIJ met de kaart en weet zeker dat onze vrienden dit de leukste kerstkaart gaan vinden die ze krijgen dit jaar!

Ruchama

Wanneer je net als ik een naam hebt die niet vaak voorkomt is het extra leuk om je naam een keer wel ergens op tegen te komen. Dit vind ik dan ook de leukste optie bij de Greetz kaarten, het kunnen aanpassen van namen in al ontworpen kaarten. Ook mijn nichtjes hebben namen die je niet in op de sleutelhangers, magneetjes, mokken etc. in de naam-molens tegen komt en weet dat ze dat soms best jammer vinden. Op de site van Greetz vinkte ik dan ook gelijk een aantal leuke naamkaarten aan als favoriet om daarna de leukste te kiezen. Want wat een keuze aan kaarten! Dan is een sterretje om je favorieten apart te zetten heel handig. Daarna ga ik op gevoel kijken welke kaart ik het beste bij iemand vind passen.

Kaartje voor mijn nichtjes

Kaartje voor mijn nichtjes

Voor de twee zusjes ga ik voor de kersthondjes die letters op shirtjes dragen. De meiden zijn dol op mijn Lupa en honden dus deze kaart gaat sowieso in de smaak vallen! Hoewel de opties om de binnenkant te versieren eindeloos zijn heb ik daar meestal geen geduld voor. Ik vind het het leukste om gewoon aan mijn bureau te zitten met glittertjes, stickers, tape en een fijne pen. Door met lijm te schrijven en daar met glitters overheen te strooien krijg je echte glitterzoenen!

Ook op het kaartje voor mijn andere nichtje ging ik los met de glitters en omdat ik weet dat zij wel van een beetje over the top houdt tekende ik een groot hart. De ruimte om het hart smeerde ik ook in met lijm en hoppa, een hele lading glitters! Ik kan je vertellen dat heel mijn bureau, vloer en kleding onder zat maar ik weet dat ze zal glunderen wanneer ze de kaart opent!

Kaartjes met glitters

Kaartjes met glitters

De gouden glitters passen perfect bij de kaart die ik voor nichtje Eva Marie koos, namelijk de sterretjes. Ook deze kaart kon je weer aanpassen door zelf een naam in te vullen. Mocht je dus net als Nienke niks met kerst hebben en wel een kaartje willen sturen, denk dan eens aan een Gelukkig Nieuwjaarskaartje want ook die heeft Greetz genoeg in hun assortiment!

Sterretjeskaart voor Eva

Sterretjeskaart voor Eva

Benieuwd naar mijn andere favorieten? Ik heb even een printscreen voor je gemaakt Zoals je ziet ben ik dol op Fiep haar illustraties en hand lettering!

Favorieten van Ruchama

Favorieten van Ruchama

Win-actie

Wil jij na dit blog ook graag kerstkaarten met Greetz ontwerpen? Dan hebben we goed nieuws! We mogen tien lezers blij maken met een tegoedcode ter waarde van € 10!! Je maakt kans op één van de tien codes als je in een reactie op dit blog vertelt wie jij graag zo’n bijzondere kaart zou willen sturen en waarom. De codes zijn geldig t/m 31 december en kun je gebruiken voor leuke kerstkaarten of nieuwjaarskaarten. Je kan meedoen t/m zondag 11 december. Maandagmorgen 12 december maken we de winnaars bekend! Vergeet je niet om een geldig mailadres in te vullen? Die hebben we nodig om je de code te kunnen mailen als je hebt gewonnen.

Edit: deze win-actie is nu gesloten. De tegoedcodes zijn gewonnen door Lies, Catrina, Nienke, Sanne, Helma, Anita, Kelly, Nanna, Laura en Silvia.

Succes en lieve groetjes,

Ruchama, Kim en Nienke