Tags

, ,

 

Moederdag, de tweede zondag van mei, is een dag waar veel meningen over zijn. De één gilt dat ze niet mee doen aan die commerciële onzin terwijl de ander élk jaar trouw iets voor zijn of haar moeder koopt. Maar er zijn ook dames die hun eerste Moederdag vieren of kinderen die hun moeder extra missen juist door alle extra aandacht voor andere moeders. Voor ons het moment om te kijken hoe Greetz inspeelt op de verschillende moeders en het verschillend ervaren van Moederdag.

Ruchama: Chocolade voor mijn mams

Blikje Australian chocolade

Blikje Australian chocolade

Heel eerlijk? Mijn moeder krijgt nooit wat met Moederdag… Juist uit principe omdat ik niet mee wil doen aan het commerciële achter Moederdag maar ook als ik een keer wel wat voor Moederdag koop ik het simpelweg niet lang genoeg verborgen kan houden hihi. Ik stuur mijn moeder regelmatig een kaartje en nog vaker neem ik een lekkere reep chocolade voor haar mee 😉 Ze past namelijk een aantal dagen in de week op mijn hondjes dus daar mag ze wel voor worden bedankt! Ook hebben we een speciale, hechte band waardoor we soms net een getrouwd stel lijken waar we gelukkig zelf hartelijk om kunnen lachen. Het kaartje van Loesje past dan ook perfect bij ons! Aan de binnenkant plaats ik een foto van de hondjes die niet alleen heel knus tegen elkaar aan liggen maar ook nog eens tussen de bank en mijn mams in.

Loesje kaartje

Loesje kaartje

Foto aan de binnenkant van het kaartje

Foto aan de binnenkant van het kaartje

Met een chocoladeliefhebber als moeder trok natuurlijk het kopje ‘Chocolade‘ op de site mijn aandacht. In de vorige logjes over Greetz heb je al kunnen lezen dat ik juist het personaliseren zo ontzettend leuk vind. Ik wilde dan ook perse een gepersonaliseerd chocoladecadeautje kopen. Eerst ging ik voor de Merci doos maar ontdekte dat de gepersonaliseerde foto en tekst niet op het doosje zelf maar op een cover wordt gedrukt. Daarom ben ik voor een blikje van Australian gegaan. Hoewel deze niet perse voor Moederdag zijn, zijn ze wel heel leuk. Ook hier wordt de foto niet op het blikje maar op het omhulsel gedrukt maar het blikje, dat kan mijn moeder weer handig gebruiken voor haar korte breipennen! Op de achterkant van het hulsel heb ik met watervaste stift nog een lieve boodschap geschreven voor mijn mams.

papieren hulsel

Papieren hulsel om het blikje

Tekst op het hulsel

Tekst op het hulsel

ingredienten

Informatie over de ingrediënten

Als ik dan toch mijn principes verbreek dan ook maar een kaartje voor de opvangmoeder van Lupa die dol is op dit soort liefdevolle dingen 😉 Ik koos bewust voor een natuurlijk in plaats van te zoet kaartje met ruimte voor een foto van een vrolijke Lupa.

opvangmoeder Lupa

Kaartje voor de opvangmoeder van Lupa

Nienke: De eerste Moederdag

Een allereerste Moederdag is heel speciaal. Het is de eerste keer dat je deze feestdag beleeft vanuit de moederrol. Je hebt misschien jarenlang je eigen moeder in het zonnetje gezet. Maar vanaf het moment dat je zelf een kindje in je draagt, wordt dit ook jouw dag! Kan je je voorstellen dat het kindje dat nu in jou groeit, straks knutselwerkjes voor jou maakt?

Eén van mijn vriendinnetjes is in verwachting van haar eerste kindje. Op Moederdag wil ik haar een pakketje sturen om te laten weten dat ik aan haar denk bij deze grote verandering in haar leven. Een kaartje is een prachtige, tastbare manier om bij een bijzondere gebeurtenis stil te staan. En met een kleinigheidje erbij kan ik mijn persoonlijke boodschap versterken. Ik stuur graag iets per post als ik er zelf niet in levende lijve kan zijn, zoals op aankomende Moederdag. Wil jij je vriendin ook verrassen op haar eerste Moederdag? Dan is de kaartservice van Greetz een leuke optie! Je kan nu vast een kaartje kiezen, personaliseren en een bezorgdatum kiezen. Wist je dat het eventueel mogelijk is om je kaartjes en cadeautjes door een koerier te laten bezorgen op de dagen dat de postbodes vrij zijn?

Omdat dit stel nog niet wil weten of ze een zoon of dochter krijgen, is het iets moeilijker om nu al cadeautjes voor het kindje te kopen. In winkels vind je op de baby-afdeling vooral spulletjes die heel erg geslachtsgericht zijn. Roze rompertjes met prinsesjes erop of blauwe truitjes met een auto-print bijvoorbeeld. Toen ik deze slofjes zag, was ik meteen verliefd! Deze leukerds kunnen voor jongens en meisjes én het sluit perfect aan op mijn laatste bezoekje. Toen hebben we samen zo gelachen om de gekke pantoffels die ze voor zichzelf had gekocht. Hun kindje kan straks in dezelfde stijl gekleed worden!

Als ik een kaartje via Greetz wil versturen, ga ik eerst rondsnuffelen. Alle kaartjes en cadeautjes die ik leuk vind, bewaar ik onder mijn favorieten. Hiervoor hoef je alleen even in te loggen en op het sterretje onder een foto te klikken. Op de afbeelding hierboven zie je mijn Moederdag-favorieten. Zie je dat Greetz zelfs meerdere kaartjes speciaal voor een eerste Moederdag heeft?

Kaart met een persoonlijke foto aan de binnenkant

Ik maakte de binnenkant van de kaart extra persoonlijk door er een foto in te laten drukken. Dit vind ik een groot pluspunt aan de kaartjes die ik via de kaartenservice van Greetz verstuur. Door er een foto in te laten drukken is een kaart meer dan een mooie verpakking van je boodschap. Het is een tastbare herinnering geworden. Zo maak je iets speciaals van je kaartjes! Ik koos voor een echo-foto die mijn vriendin me vol trots had gestuurd en plaatste die op de linker binnenzijde van de kaart. De rechterkant heb ik leeg gelaten,omdat ik er graag een handgeschreven boodschap op wil schrijven.

Special delivery!

Omdat ik foto’s wilde maken voor dit blog, heb ik het pakketje naar mezelf gestuurd. Zo kan ik ook een nog een handgeschreven boodschap op de kaart schrijven. Maar als je ook een tekst in de kaart laat drukken, kan je je pakketje rechtstreeks naar de ontvanger laten sturen. Greetz verstuurt je cadeautje zo dat het een feestje is om uit te pakken. Als je het doosje opent, zie je eerst een envelop. Die zit in het speciaal ontworpen doosje geschoven.

Als je daarna de klep in het doosje opent, zie je het cadeautje. Je kan er zelfs voor kiezen om het cadeautje zelf ook nog apart te laten verpakken. Met keuze uit verschillende papiertjes.

Ik ben erg blij met het cadeautje voor mijn vriendin! Kan bijna niet wachten tot Moederdag!

Kim: Moederdagcomplimentjes

Twee jaar geleden schreef ik al eens over moederdag en hoe het voor mij niet alleen een dag is om mijn eigen moeder in het zonnetje te zetten, maar om moeders om me heen eens te laten weten dat ze het fantástisch doen. Op de website van Greetz ben ik dit keer dan ook niet gegaan voor kaarten met speciale opties of een extraatje, maar juist voor een reeks simpele kaartjes die op zichzelf een complimentje voor de ontvanger zijn.

Zelf hou ik niet zo van zoetsappige kaartjes, dus viel ik vooral voor de kaarten in de wat stoerdere collectie van Studio Stroom waaruit ik een aantal kaarten heb besteld.

Een stoere kaart uit de collectie van Studio Stroom met "You Rock Mom"

Een stoere kaart uit de collectie van Studio Stroom met “You Rock Mom

Mijn moeder verras ik met een kaartje van deze supermoeder én oma

Mijn moeder verras ik met een kaartje van deze supermoeder én oma uit de collectie van Studio Stroom

Sommige van de kaarten, zoals die hierboven hebben een vrolijke binnenkant. Anderen hebben de hele boodschap al op de voorkant staan.

De supermam kaart van hierboven heeft een vrolijke binnenkant

De supermam kaart van hierboven heeft een vrolijke binnenkant, de kaart met ‘fijne moederdag‘ op de voorkant is leeg van binnen

In het bestelproces bij Greetz kun je tegen verschillende bedragen zelf kiezen welke kleur je enveloppe heeft. Een neutrale witte enveloppe, of juist een fel kleurtje zoals de rode hierboven. Met kaarten waar “fijne moederdag” op staat, kun je bij uitstek ook de mama van iemand anders verrassen. Zo stuur ik deze naar de vrouw van mijn vader, want ook al heeft ze voor mij nooit een moederrol vervult, voor mijn kinderen is ze een volwaardige oma en haar daar eens voor bedanken leek mij leuk met zo’n kaartje.

Het “You Rock Mom” kaartje stuur ik naar een vriendin van mij. Haar oudste zoontje is even oud als die van mij en regelmatig hebben we het samen over het moederschap, ik wil haar graag eens laten weten dat ze een geweldige moeder is. Iets wat we in een normaal gesprek niet zo snel uitspreken naar elkaar. Omdat ze van handwerken houdt en deze kaart een breipatroontje heeft, is het ook nog eens een kaartje die echt bij haar past!

Een wat meer sierlijke kaart uit de Studio Stroom collectie

Een wat meer sierlijke kaart uit de Studio Stroom collectie bij Greetz

Zoals je ziet ook een sierlijke kaart in de collectie van Studio Stroom. Op deze kaart staat eigenlijk alleen “Mama”, maar omdat je bij Greetz zelf altijd tekstvakjes kunt toevoegen ook op de voorkant van een kaart, kon ik deze kaart een extraatje meegeven door er “voor een geweldige…” aan toe te voegen. Zo is ook deze kaart te gebruiken als complimentje voor Moederdag. Deze kaart is voor iemand met wie ik recent bevriend ben geraakt en de sierlijkheid van de kaart vind ik heel mooi passen bij haar vrouwelijkheid en zachtaardige moederschapsstijl, waarin ik haar erg bewonder. Ik koos een zilveren enveloppe om de kaart een extra luxe uitstraling te geven. Ook deze kaart heeft weer een hele mooie binnenkant.

Binnenkant van de "Mama" kaart

Binnenkant van de “Mama” kaart

Natuurlijk is het moederschap niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms heb je er hele moeilijke dagen tussen zitten, waarin je meer aan het puinruimen, politie agentje spelen en meer van dat bent in plaats van er echt van te genieten. Helemaal niet erg dat die dagen er zijn, “the magic is in the mess”, zeg ik graag. En juist zulke dagen zijn ook dagen die je niet meer vergeet en waar je later hartelijk om kunt lachen. Ik was dan ook blij verrast om ook een kaartje tegen te komen wat helemaal bij dat sfeertje past, om deze op te sturen naar mijn beste vriendin die net als ik twee kinderen heeft en met wie ik zeker ook kan lachen om het moederschap. Bovendien vind ik haar ook oprecht een held en dat laat ik haar graag weten!

Tot slot wilde ik een mede-moeder nog even flink in het zonnetje zetten omdat zij naast het opvoeden van twee kinderen, het afgelopen jaar hard heeft getraind met hardlopen en haar eerste doel pas bereikte om inmiddels al op weg te zijn naar haar volgende hardloop-record! Ik koos daarom een kaart waarbij je op de kaart de naam kunt aanpassen naar die van de ontvanger en voegde aan de binnenkant een foto toe van haar overwinning.

Een kaart voor een super mama met de magic functie (naam aanpassen) van Greetz

Een kaart voor een super mama met de magic functie (naam aanpassen) van Greetz

Ook kun je bij Greetz kleine illustraties toevoegde en door de overkill aan roze, vond ik een klein detail er leuk bij passen.


Zo vond ik voor een hoop mama’s om me heen dus een passend kaartje bij Greetz. Uiteraard ga ik ze nog beschrijven met mijn boodschap, waarin ik elke mama wil vertellen waaróm ik haar zo een fijne en goede moeder vind.

Tip

Ken je iemand die zijn of haar moeder moet missen? Op dit soort speciale dagen worden die moeders vaak extra gemist! Kleine moeite om een kaartje sturen waarin je vertelt dat je daarbij stilstaat en wordt waarschijnlijk enorm gewaardeerd!

Meer lezen over de online kaartservice? We stuurden eerder al kerstkaarten en Valentijnskaarten via Greetz.

Winactie

Van Greetz mogen we maar liefst 10 codes weggeven waarmee je €10,- korting krijgt op je bestelling! Hoe je kans maakt op één van deze codes? Heel simpel! Vertel ons voor wie en waarom jij een kaartje voor Moederdag stuurt. Zorg er voor dat je een geldig e-mailadres invult zodat we je kunnen bereiken. De winnaars krijgen op maandag 8 mei een mailtje!

Deze winactie is gesloten. De codes zijn gewonnen door: Carina, Yvonne, Silvia, Jolanda, Cheyenne, Ellen, Elma, Marit, Daniëlle en Pien! Zij hebben inmiddels een mailtje van ons gekregen!

Fijne Moederdag allemaal!

Lieve groetjes,

Ruchama, Kim en Nienke.