Tags

, , , , , , , , ,

flowzomerboekscanquoteHet hartje, een wereldwijd symbool voor de liefde. Liefde in alle soorten en maten, of het nu gaat om houden van een persoon, een dier, een activiteit of gewoon een bijzonder geluksmoment. Het hartje werkt altijd. Het hart is een bron van leven, maar ook een bron van informatie. Het waarschuwt je voor gevaar door heel snel te gaan kloppen, maar het laat het je ook weten als je de persoon tegenover je toch wel érg leuk vindt. Het klopt sneller als je zenuwachtig bent, of dat nu is voor een lastig examen of voor die parachutesprong waar je al jaren naar uitkijkt. Zo was er dat moment waarop Nienke, Ruchama en ik besloten om met de Postfabriek te beginnen, zo’n moment waarop bij ons alledrie ons hart begon te bonzen en we wisten: dit gaan we doen, dit ís iets. Vanaf dat eerste idee heeft ons hart al heel vaak sneller geklopt, zoals bij ons allereerste interview en bij onze eerste echte televisie-opnames.

Met bonzende harten een brief posten met film crew erbij

Met bonzende harten een brief posten met film crew erbij

En in al die Postfabriek-jaren zijn we brieven blijven uitwisselen met elkaar, waarin we alle buitenste laagjes hebben afgepeld en elkaar tot in de diepste kern leerden kennen. Door samen te werken, door telkens over ons gevoel te praten en het elke keer weer te volgen, is die verbinding alsmaar sterker geworden. We zijn onderling onze eigen taal gaan spreken en onze eigen symbolen gaan gebruiken, om dat wat we voelen naar elkaar te kunnen uitdrukken. Het universele hartje is één van die symbolen. Het zien van een hartje helpt ons om terug te gaan naar de kern, bij onszelf te blijven en ons gevoel te volgen. Of om in zo’n prachtige quote van Zinvol te spreken:

Houd je hart erbij, dan klopt alles

Deze week is het nieuwe zomerboek van Flow uitgekomen met een hele fijne kaft en een nóg fijnere inhoud. Ik zal vast iets verklappen, Nienke staat erin 😉

Flow vakantieboek 2016

Flow vakantieboek 2016


Leven doe je met je hart, je hoofd en je handen. Als we het voor de Postfabriek zouden moeten verdelen, dan is Nienke het hart, Kim het hoofd en Ruchama de handen. Daarom zijn we alledrie onmisbaar in wat de Postfabriek is. Nienke, ons hart, begon de hartjes overal te zien waar zij kwam en startte een hashtag op Instagram onder #hartjestocht. Al gauw sloten vele IG-gebruikers zich aan en deelden ook de hartjes die zij zagen. En zij zijn niet de enige. In het Flow vakantieboek staat een heel mooi artikel over het zien van hartjes.

"In alles een hartje", een artikel in Flow vakantieboek 2016

“In alles een hartje”, een artikel in Flow vakantieboek 2016

Niet alleen zijn Ruchama en ik besmet met het spotten van hartjes overal (en dan altijd even aan Nienke denken), ook leren we alledrie van elkaar om met ons hart te leven. Of zoals Brene Brown zo mooi zegt “wholeheartedly”, leven met heel je hart. Als we afspreken met z’n drietjes, maken we eigenlijk nooit een plan. We bespreken een dag, we bespreken een stad, en dat was het. Uiteindelijk vinden we elkaar op die dag, in die stad, zonder expliciet af te spreken waar precies. Zoals de keer in Deventer, dat Nienke en ik er al waren en Ruchama later kwam en we zonder een plek afgesproken te hebben, tegen Ruchama opbotsten voor de Bagels & Beans, de plek waar Nienke en ik de dag ook waren begonnen. Of de keer dat we af hadden gesproken op Den Haag Centraal en ik er eerder was en Nienke & Ruchama tegen mij opbotsten toen ze vanuit de trein liepen zonder te weten waar ik zou zijn. Oh, en allebei los van elkaar exáct dezelfde chocoladereep voor me hadden gekocht, omdat ik eigenlijk een beetje ziek was die dag.

Hartjes zijn overal

Hartjes zijn overal

In onze ervaring kan leven met je hart je hele mooie avonturen opleveren, van klein naar groot. Het bracht ons in elk geval de Postfabriek en alles wat daar al uit is voortgekomen. En het bracht ons elkaar en een onverwoestbare vriendschap. Het bracht ons jullie, met alle mooie en positieve reacties. Onze mails en social media lezen is altijd een feest, het is één en al liefde en positiviteit. En dat is echt niet zo vanzelfsprekend, op het internet.

IMG_8997Voor het Flow vakantieboek heeft Nienke haar verhaal gedaan over #hartjestocht en wat het voor haar betekent. Op blz. 76 vindt je het verhaal van Nienke van de Postfabriek. Wij vonden het wel eens tijd, de Postfabriek in de Flow, wat jullie? 😉

Op blz. 76 van het vakantieboek het verhaal van Nienke

Op blz. 76 van het vakantieboek het verhaal van Nienke

Wil je het hele artikel lezen? Of het hele vakantieboek? Het is sinds 21 juni te koop in de winkel of te bestellen via Flow. Het boek kost €14,95.

Oh, en zie je nu ook overal hartjes en heb je een instagram account? Deel ze dan vooral met hashtag #hartjestocht, zo kunnen we allemaal mee genieten.

Hartelijke groetjes,
Kim