Tags

, , ,

Zoals elk jaar zetten we weer een héleboel originele en door Nederlandse ontwerpers geproduceerde kerstkaarten op een rijtje ter inspiratie. Een hoop van jullie maken zelf kerstkaarten, maar zelf kom ik daar meestal niet aan toe. Ik vind het dan leuk om mijn kerstkaarten niet in te kopen bij een grote keten, maar juist de kleinere ondernemers te steunen. Om dit keer weer met geheel nieuwe tips te komen, heb ik om inspiratie gevraagd in de Facebook-groep van Ambitieuze Meisjes, daar stíkt het immers van de ondernemers. De respons was overweldigend, zoveel dat ik lang niet al die prachtige kerstkaarten hier kan laten zien. Ik heb een selectie gemaakt, gebaseerd op variatie en natuurlijk op mijn eigen smaak. Overweeg het eens, om tenminste een aantal van je kerstkaarten bij één van deze vrouwen te kopen en zo hun ondernemerschap te ondersteunen! Zijn jullie er klaar voor? Daar gaan we!

StudioZeedauw

We trappen af met de kerstkaart van StudioZeedauw. Het bijzondere aan deze kaart is dat elke kaart uniek is, doordat elke kaart met de hand gedrukt wordt. Daarbij is er bij deze kaart ook nog rekening gehouden met het milieu, zo is de enveloppe waarin de kaart verpakt wordt van gerecycled papier en is zelfs het plastic waarin de kaart zit biologisch afbreekbaar. Voor een set van vijf kaarten inclusief bijpassende groene enveloppe betaal je €15,-.

Kerstkaart van StudioZeedauw

Kerstkaart van StudioZeedauw

Sweet & Mellow

In de Etsy shop van Sweet & Mellow kun je uit een selectie van maar liefst 10 verschillende kerstkaarten kiezen. Voor wie niet zoveel met Kerst heeft, maar wel graag wensen rond stuurt, is er ook de optie om te kiezen voor nieuwjaarskaarten. De kaart kenmerken zich door de geografische lijnen en zwart-wit stijl. Voor een enkele kaart betaal je €3,01 en voor een zelf samen te stellen set van 10 kaarten betaal je €26,17. De kaarten hebben een blanco achterkant met logo en worden geleverd in een kraftkleurige enveloppe.

Een aantal van de ontwerpen van Sweet And Mellow

Een aantal van de ontwerpen van Sweet & Mellow

Designwonderlab

Een hele andere stijl en juist heel kleurrijk zijn deze geïllustreerde kerstkaarten van Designwonderlab! Voor €10,00 koop je een set van vijf kaarten.

Kerstkaarten van DesignWonderlab

Kerstkaarten van DesignWonderlab

Kuukeluus

Één van mijn persoonlijke favorieten zijn de kerstkaarten van Kuukeluus. Ze hebben zo een fijn sfeertje en zulk prachtig kleurgebruik! De kaarten zijn per stuk te koop en kosten €2,50 per kaart, €4,50 voor sets van twee kaarten en €6,50 voor de set van drie kaarten.

Kerstkaart van Kuukeluus

Kerstkaart van Kuukeluus

Set Woodlands kerstkaarten van Kuukeluus

Set Woodlands kerstkaarten van Kuukeluus

StudioSarie

Mijn andere absolute favoriet zijn deze kleurrijke kaarten van StudioSarie. Ik ben enorm fan van het lijnenspel in combinatie met het kleurgebruik. Zoals Sarie zelf aangaf zijn de kaarten “religie-neutraal” doordat er geen specifieke wensen op staan. Je kunt ze dus aan iedereen sturen. Er zijn twee sets, die in het blauw en die in het roze. Per set van zes verschillende ontwerpen incl. enveloppe betaal je €12,50. Bestel je de roze en de blauw set samen, betaal je €22,50. De kaarten zijn van wat groter formaat, waardoor ook super geschikt om in te lijsten of lange tijd te laten hangen voor de sier. Ik heb alvast twee setjes besteld!

Blauwe set kaarten van StudioSarie

Blauwe set kaarten van StudioSarie

Dreamkey

Ook dit jaar heeft Dreamkey in samenwerking met Mevr. Knot weer een leuke set kerstkaarten ontworpen. De set bestaat uit acht kaarten in vier verschillende ontwerpen, kost €14,95 en wordt geleverd met bijpassende enveloppen met print.

Kerstkaarten set van Dreamkey

Kerstkaarten set van Dreamkey

Ploff!

De superleuke naam is geïnspireerd op het geluid van post die op de deurmat ploft. Van Ploff! worden wij direct heel blij, lees maar eens wat ze over zichzelf schrijven: “Wij, Daisy en Marije, van Ploff! willen mensen aanmoedigen om weer meer kaartjes te gaan sturen. De afgelopen jaren zijn mensen steeds minder kaarten gaan sturen, omdat een online felicitatie of Kerstgroet een stuk gemakkelijker is.” Nou, daar sluiten wij ons natuurlijk helemaal bij aan! Elke maand ontwerpen ze een nieuw kaartje en ook voor kerst hebben ze een vrolijke set kaarten te koop! Voor een set van 4 verschillende kaarten betaal je €4,95.

Kerstkaartenset van Ploff!

Kerstkaartenset van Ploff!

Your Footprint

De kerstkaarten die Your Foodprint verkoopt zijn van Bloom, maar toch de moeite waard om even te noemen. Het zijn namelijk kaarten met zaadjes erin, dus in plaats van richting papierbak kun je ze gewoon bewaren en in het voorjaar in de grond planten. Zo groeit er uit je kerstwens nog iets moois ook! Voor een set van vier kerstkaarten incl. enveloppe betaal je €9,95.

Kerstkaarten met zaadjes erin van Your Footprint

Kerstkaarten met zaadjes erin van Your Footprint

Michelle Schrier

Bij Michelle Schrier koop je allerlei verschillende ontwerpen kerstkaarten, maar eentje leek me specifiek leuk om te laten zien. Want doe je bijvoorbeeld aan Postcrossing is dit een leuk kaartje met Hollands tintje én kerstsfeer. Je koopt de kaart, inclusief enveloppe, per stuk voor €1,95 of per 10 voor €11,95.

Kerstkaart Michelle Schrier

Kerstkaart Michelle Schrier

TineCreates

De illustraties van TineCreates zetten een heerlijk sfeertje neer. Zo is haar kerstkaart ook weer heel anders dan alle anderen. Voor €2,99 koop je deze, inclusief enveloppe, in de etsy shop.

Kerstkaart van TineCreates

Kerstkaart van TineCreates

MaryandtheLocks

Als je niet zoveel hebt met kerstwensen, maar wél graag iets stuurt rond die periode is het fijn om een kaart te kunnen kiezen zonder tekst. Een prachtig exemplaar is deze kerstkaart in gelimiteerde oplage van MaryandtheLocks met geïllustreerde dieren en dennentakjes. De kaart is A5 formaat, waardoor hij iets prijziger is maar ook heel geschikt om op te hangen of zelfs in te lijsten. Zo doe je iemand een klein kunstwerkje cadeau! Je koopt de kaart voor €4,50. Leuk extraatje, de bijgevoegde enveloppe is van gerecycled papier!

Kerstkaart in A5 formaat van MaryandtheLocks

Kerstkaart in A5 formaat van MaryandtheLocks

Amelieke

Bij Amelieke koop je ontzéttend leuke kaarten met recepten erop, bijv. voor Oliebollen of Appelbeignets. Op de voorkant staan de ingrediënten geïllustreerd en op de achterkant staat het gehele recept, de binnenkant is blanco. Je kunt ze nu in pre-order bestellen voor €1,56 per stuk of €6,36 voor een set met alle vijf, je ontvangt ze inclusief enveloppe.

Kerstkaart van Amelieke

Kerstkaart van Amelieke

LottedrouenDesign

In het winkeltje van LottedrouenDesign zijn er twee prachtige sets met kerstkaarten te koop. Een set met wolven en een set met een gezinnetje met een poes. Per set van vier kaarten betaal je nu met vroege vogel korting €4,95, een enkele kaart kost €1,50.

Kerstkaarten met wolven van LottedrouenDesign

Kerstkaarten met wolven van LottedrouenDesign

VanJojan

Bij VanJojan koop je een set schattige, geïllustreerde kerstkaarten. Per set van vijf ontwerpen betaal je inclusief enveloppe €6,95.

Kerstkaartenset bij VanJojan

Kerstkaartenset bij VanJojan

NinaMaakt

Last maar zeker niet least, zijn de prachtige kaartjes van NinaMaakt. Wat ik extra mooi vind is dat Nina bij elk kaartje het verhaal achter het ontwerp vertelt, waardoor het ontwerp nog meer tot leven komt. Over onderstaand kaartje schrijft ze bijvoorbeeld:
“Een mooie winterse kaart met de tekst ‘Midden in de winternacht ging de hemel open’.

Je kent dat liedje vast wel. Prachtig vind ik ‘m, vooral die eerste zin. Als klein kind zag ik het helemaal voor me. Zo’n diepblauwe winternachtlucht met veel sterren en dwarrelende sneeuwvlokken. En dat die dan opengaat, en er een heleboel licht en warmte op aarde komt. Voor mij is het een beeld van hoop, dat er zelfs als het donker en koud is hele mooie dingen kunnen gebeuren. Met deze kaart kun je iets van die hoop doorgeven.”

Per kaart betaal je €1,75 en er zijn allerlei ontwerpen verkrijgbaar.

Kerstkaart van NinaMaakt

Kerstkaart van NinaMaakt

We hopen dat jullie volop inspiratie op hebben kunnen doen voor de kerstkaartjes die je dit jaar wil versturen, misschien zelfs dat het heel moeilijk is om te kiezen!

Veel plezier met het schrijven van de kaartjes!

Liefs,
Kim