Tags

, , , , , , , , , , ,

Dit label werd gemaakt van de kaft van Flow magazine.

Dit label werd gemaakt van de kaft van een magazine.

Schrijf je net als ik je brief verdeeld over veel verschillende kaarten? En zijn die kaarten ook nog eens van verschillend formaat? Dan is het handig om alles samen te binden voordat je het verstuurt. Zo schuift niet alles los van elkaar door de envelop, hoeft de ontvanger niet eerst de volgorde van de kaartjes opnieuw uit te zoeken én met een lint en een label ziet het er ook nog prachtig uit!

Ik vind het leuk om dingen te recyclen. Ik gebruik bijvoorbeeld oude boeken en tijdschriften van de kringloop om post  te maken. Het is voor mij een uitdaging om van ieder boek of tijdschrift zoveel mogelijk te kunnen gebruiken. De grote platen tover ik om tot enveloppen, de kleinere plaatjes worden kaarten en de kleine reststukjes worden labels.

Je kunt de labels natuurlijk los uit de hand knippen, maar ik gebruik liever een malletje. Die hoef je alleen om te trekken en daarna kun je je label uitknippen. Ideaal wanneer je geen held bent in recht knippen. En een malletje is ook super handig om te zien hoe je het plaatje het best tot zijn recht kan laten komen.

weblabelmalIk heb eerst een malletje getekend op stevig papier. Dat hoef je maar één keer te doen en kan je daarna steeds opnieuw gebruiken. Om het je makkelijk te maken, deel ik deze met je. Je kunt deze mal terugvinden bij “om te printen”. Even uitprinten op stevig papier, uitknippen en je kan meteen aan de slag!

webmalomtrekkenDit label heb ik gemaakt van een kaft van “Flow Magazine”. Dat is mooi stevig papier. Ik gebruik ook vaak kartonnen verpakkingen van bijvoorbeeld thee en ijsjes hiervoor. Even omtrekken met potlood, uitknippen en bovenin een gaatje maken met een perforator.

samen gebondenMet een stukje lint of touw bind je alles samen. Net een cadeautje!

Lieve groetjes, Nienke.