Tags

, , , , ,

Cadeautjes in cadeaupapier met sterren van 'Vlinders in je buik' en de prachtige kaartjes van 'Ninamaakt'.

Dit had een blog moeten worden over al het fonkelend moois dat in deze periode in de winkels ligt. Ik wilde je eigenlijk vertellen dat dit hét moment is om sterretjes, glitters en goudkleurige spulletjes in te slaan. Maar in een jaar waarin alles anders gaat, wordt dit blog ook een beetje anders.

Wie de Postfabriek al langer volgt, weet dat ik helemaal niets met de feestdagen in december heb. Toch kijk ik ieder jaar uit naar mooie papierwaren en glitters die rond deze tijd verkrijgbaar zijn. Denk aan: cadeau- en vloeipapier met sterretjes en goudkleurige lintjes. Deze spulletjes gebruik ik namelijk het hele jaar door. Mijn vondsten van dit jaar laat ik in dit blogje aan je zien. Nu we inmiddels in een tweede lockdown zitten, bijna alle winkels gesloten zijn en PostNL en andere bezorgers de stroom aan pakketjes niet aankunnen, is de aanschaf van deze spulletjes iets ingewikkelder geworden. Maar je kan de foto’s ook ter inspiratie gebruiken. Wie weet kom jij daardoor weer op heel eigen ideeën!

Sterretjes

Cadeau- en vloeipapier met sterretjes van 'Vlinders in je buik' met één van de prachtige kaartjes van 'Ninamaakt'.

Cadeau- en vloeipapier met sterretjes gebruik ik het hele jaar door. Sterretjes staan voor mij voor magie in het alledaagse en lichtpuntjes in het donker.

Cadeauzakje en vloeipapier met maantjes en sterretjes van 'Vlinders in je buik', met een kaartje van 'Ninamaakt' met de tekst 'Fonkel mee'.

Lichtpuntjes en een beetje magie kunnen we in deze gekke tijden allemaal wel gebruiken, vind je niet? Lieve kaartjes en kleinigheidjes zijn extra welkom nu.

Betoverend mooi cadeaupapier met sterren van 'Vlinders in je buik' en glittertjes van HEMA.

Het cadeaupapier dat je op de foto hierboven ziet, bestelde ik bij Vlinders in je buik. Dit papier is aan beide kanten bedrukt. Aan de ene kant staan fonkelende sterretjes en stipjes die eruit zien als glitter, de andere kant is effen goud. Het fijne van papier dat aan twee kanten bedrukt is, is dat je ermee kan variëren. Voor het onderste pakje op de foto hierboven heb ik een uiteinde van het papier twee keer omgevouwen. Zo ontstaat er een band en kan je beide kanten van het papier zien. Het pakje op de foto is goudkleurig met een band vol fonkelende sterretjes, maar je kan het natuurlijk ook andersom doen. Van dit mooie papier zijn ook cadeauzakjes verkrijgbaar, middelgroot en groot.

Vlinders in je buik is gesloten tot en met 27 december. Tot die tijd is de website wel zichtbaar, maar kan je even niet bestellen! Na de kerstdagen start Corina rustig aan weer op.

De kleine gekleurde sterretjes die je in de bakjes op de foto ziet, vond ik een tijd geleden in een kringloopwinkel. De iets grotere sterren kocht ik bij Hema en zaten in een setje met nog twee andere figuren; kerstbomen en ijskristallen.

Accessoires

Donkerblauwe honeycomb en kwastje van HEMA op een pakje met sterretjes.

De kleur blauw die je op de foto hierboven ziet, vind ik heel mooi bij het sterrenpapier. De honeycomb, het kwastje en grote ronde confetti kocht ik ook bij Hema. Deze extra’s maken een cadeautje nog feestelijker.

De goud- en zilverkleurige belletjes en kwastjes van HEMA ter versiering van je cadeautjes.

Ik combineerde het kwastje met een belletje. De goud- en zilverkleurige belletjes komen ook van Hema.

Sommige kaartjes zijn te mooi om met lijm of tape op een pakje te bevestigen. Daar gebruik ik fotohoekjes voor. De zwarte fotohoekjes bestelde ik bij Meer Leuks. Deze fotohoekjes zijn niet alleen handig, ze zijn ook stijlvol!

De kaartjes die je op de foto’s hierboven ziet, zijn van Ninamaakt. Zijn ze niet prachtig? In een blogje dat ik over Nina schreef kan je er nog meer bewonderen. En ik wil je nog graag herinneren aan haar winteractie die nog tot en met 31 december geldt: tien winterse kaarten voor € 12,50. Ga naar de categorie Winter + Kerst voor alle kaarten die meedoen. Let op: Tussen 22 december en 6 januari worden er geen bestellingen verzonden. Plaats je in die periode een bestelling, dan wordt die op 7 januari verzonden.

Reststukjes

Een luciferdoosje beplakt met het prachtige cadeaupapier met sterretjes van 'Vlinders in je buik'.

Dit soort mooie papiertjes probeer ik tot de laatste snipper te gebruiken. Met kleine stukjes die overblijven, bekleed ik onder andere de buitenkant van een lucifersdoosje. Met een klein stukje vloeipapier erbij voor de bodem van het doosje, tover je zo’n lege verpakking om tot een schatkistje. Dit lucifersdoosje is zeven centimeter breed en ideaal voor hele kleine cadeautjes.

Twee pakjes die ik met restjes van het mooie cadeaupapier heb verpakt.

Dit luciferdoosje is net een slag groter: elf centimeter breed. Ik schoof er een klein kaarsje, Palo santo en lucifers in. Je kan het hele doosje beplakken of een zijkant open laten, zodat het strijkvlak nog gebruikt kan worden. Voor het cadeautje dat erop ligt, heb ik ook een restje van het mooie papier gebruikt.

Door het mooie cadeaupapier met ander papier te combineren, kun je eindeloos variëren. Zo maak je van ieder pakje een uniek kunstwerkje en worden de pakjes samen een geheel.

Door het mooie cadeaupapier met ander papier te combineren, kun je eindeloos variëren. Zo maak je van ieder pakje een uniek kunstwerkje en worden de pakjes samen een geheel.

Hergebruik

Op deze foto zie je een theezakje van Clipper en een label dat ik van het lege theedoosje heb gemaakt.

Naast lege lucifersdoosjes bewaar ik ook andere verpakkingen. Platte doosjes met een mooi papiertje erom zijn ideale brievenbusdoosjes. En van het karton van mooi bedrukte doosjes maak ik graag labeltjes. Op de foto hierboven zie je een label dat ik van een doosje Clipper thee heb gemaakt.

Deze labelpons is van Paperfuel. Op de foto zie je verschillende labels die ik met deze pons heb gemaakt. In een handomdraai geef je oud karton een tweede leven.

Met een schaar knip je in no-time een label. En als je dat makkelijker vindt, kun je daar een malletje bij gebruiken. Ik gebruik het liefst een labelpons, zoals deze pons van Paperfuel die je op de foto hierboven ziet. Met deze pons maak je verschillende labels, van klein tot groot. En het wordt gestanst met reliëf om het gaatje heen.

Op deze foto zie je een stempel van het merk 'Perlenfischer' met de tekst 'Catch the stars'. Op het label zie je een afdruk van deze stempel.

Op de foto hierboven zie je dat de achterkant van het label ronde hoekjes heeft. Daar gebruik ik een ronde hoekpons voor. Paperfuel heeft twee handige 3-in-1 hoekponsen. Met de ene pons maak je hoeken van vier, zeven en tien millimeter, met de andere pons maak je hoeken van veertien, zeventien en twintig millimeter.

Op deze foto zie je een stempel van het merk 'Perlenfischer' met de tekst 'warm wishes'. Op het label zie je een afdruk van de stempel.

Het kleine labeltje aan het Palo santo houtje maakte ik met behulp van een tekststempel van Perlenfischer. Zo zie je maar weer; van de kleinste snippers papier kan je nog iets maken.

Op deze foto zijn vier verschillende tekststempels van het merk 'Perlenfischer' te zien.
Op deze foto zie je een letter uit een setje waar je woordslingers mee kan maken. De overgebleven letters kan je ook als cadeaulabel gebruiken.

Ongeveer een jaar geleden kocht ik bij Kwantum twee setjes met letters om woordslingers mee te maken. Ik maakte er verschillende slingers mee totdat bepaalde letters opraakten. De overige letters gebruik ik nu als cadeaulabel. Op de foto hierboven zie je de letter ‘A’ uit een van die setjes die ik met goudkleurige stempelinkt en een mini stempel van Perlenfischer heb versierd.

Meer sterretjes

Bij Vlinders in je buik vind je nu allerlei papieren moois met sterren. Op deze foto zie je een blokbodemzak, perzik kleurig papier, een langwerpige sticker en vloeipapier.

Naast het prachtige cadeaupapier met twinkling stars heeft Vlinders in je buik nog meer papierwaren met sterretjes, zoals bijvoorbeeld het perzik kleurige papier dat je op de foto hierboven ziet. Het grijze papier met gouden maantjes en sterretjes dat je onderaan op de foto ziet, is een blokbodemzak. De bodem van deze zak geeft veel stevigheid en beschermt hiermee producten. En er is ook nog bijpassend vloeipapier!

Op deze foto zijn verschillende producten van 'Vlinders in je buik' te zien. En stickers waarmee je je pakjes kunt personaliseren.
Met het perzik kleurige sterrenpapier toverde ik lege luciferdoosjes om tot een luxe cadeauverpakking.

Op deze foto zie je luciferdoosjes die ik met papieren moois heb beplakt. In het ene doosje zit een chocolaatje, in het andere doosje zitten wierookkegeltjes. Van het perzik roze papier met sterretjes zijn ook cadeauzakjes verkrijgbaar, middelgroot, groot en extra groot.

Het vogeltje op de foto is van het merk 'RICE'.

Het vogeltje dat ik aan het goudkleurige lintje heb geklemd, is van RICE. Ik geef deze vogeltjes graag als kleinigheidje en schuif ze dan met het klemmetje op een ander pakje.

Dit vogeltje kocht ik voor de lockdown bij Knetter in Hengelo. Je kan deze winkel/zoet café nu helaas niet bezoeken, maar Hiske en Meta staan op andere manieren voor je klaar. Je kan nu via Instagram, Facebook en de webwinkel bij ze winkelen. Alles kan opgestuurd worden en in Hengelo bezorgen ze gratis (vanaf € 10)!

Op deze foto zie je een kopie van een oude familiefoto die ik met roze fotohoekjes op een papieren tas heb gemaakt.

In mijn blog over oude en nieuwe papiertjes met gouden accenten vertel ik over oude familiefoto’s en hoe ik die heb gebruikt om cadeautjes te versieren. Daar zaten ook kerstige en winterse foto’s tussen. Op de foto hierboven zie je dat ik een kopie van een van die foto’s met roze fotohoekjes op een papieren tas heb gemaakt. Zo geef ik papieren tasjes een tweede leven, maar zo kan je de blokbodemzakken ook personaliseren.

Bomen

Vloei- en cadeaupapier met 'forest dessin'. Op het pakje heb ik een kopie van een oude zwart-wit foto geplakt.

Voor dit pakje gebruikte ik ook een kopie van een zwart-wit oude foto. Met een potlood heb ik de muts, sjaal en jas groen gekleurd. Zo past de foto heel mooi bij het groen van het winterse vloei- en cadeaupapier.

Een kaartje van Ninamaakt met de tekst 'wees gerust'.

Dit prachtige papier met forest dessin is ook aan beide kanten bedrukt. Aan de ene kant een poederachtig dessin van bomen, de andere kant is effen goud. Het is een prachtig stevig en mat papiertje. Van dit papier zijn ook cadeauzakjes verkrijgbaar, middelgroot, groot en extra groot. Daarnaast is er ook nog een handige blokbodemzak.

Een kaartje van Ninamaakt onder een juten touwtje op een pakje geschoven.

Dit mooie papiertje met bomen is ook zo’n typisch kerstpapiertje dat ik het hele jaar door gebruik. Het combineert heel mooi met natuurlijke materialen en ademt rust uit; wees gerust.

Verschillende pakjes in een mooi papiertje met 'forest dessin'. Op ht linker pakje heb ik zaaddozen van judaspenning bevestigd. In de andere zakjes zit wierook.

Voor het pakje dat je links op de foto hierboven ziet, heb ik een van mijn natuurschatten gebruikt. Het zijn de zilveren zaaddozen van Judaspenning. Na de bloei van deze paarse of witte bloem verschijnen de zaaddozen die eerst als groene ‘penningen’ aan de plant hangen. De penningen worden steeds donkerder totdat de rijpe zaden zijn ontsnapt en er een dun, zilverachtig schijfje aan de plant blijft hangen. Meestal kom je overblijfselen van de plant met ronde schijfjes tegen. Misschien heb je ze weleens gezien? De ‘penningen’ die ik heb gebruikt, komen van een speciale, vaste variant.

Van een strook papier vouw ik langwerpige zakjes voor wierookstokjes. Hier zie je hoe.

Het papier met de bomen is van prachtige kwaliteit, heel mooi stevig! Ik vouw er ook graag zakjes van. Op de foto hierboven zie je een zakje dat ik voor een wierookstokje heb gemaakt. Daar kan je de reststukjes ook voor gebruiken!

Zelfgevouwen, langwerpige zakjes voor wierookstokjes

Voor deze zakjes knip ik stroken van 26 centimeter land en 5 centimeter breed.

Natuurschatten

Kaarsen, versierd met lampionnetjes uit eigen tuin

Als de dagen korter worden, de temperatuur daalt en de bloeiende bloemen uit mijn tuin verdwijnen, zijn er in de natuur genoeg schatten te vinden. In mijn tuin staan bijvoorbeeld lampionplanten waar nog oranje lampionnetjes aan zitten. Ik gebruik ze graag ter versiering van mijn cadeautjes. Aan de kaarsen op de foto hierboven maakte ik lampionnetjes met een jute touwtje vast. Van deze lampionnetjes was er alleen nog een soort gaas over en nóg zijn ze mooi.

Op deze foto zie je een papieren boterhamzakje van Jumbo dat ik met stempels heb versierd.

In deze periode zijn er ook allerlei papiertjes met moois uit de natuur te vinden, zoals dit groene papier met gouden opdruk. In mijn blog over papieren boterhamzakjes vertel ik dat ik naast luxe cadeauzakjes met mooie printjes ook graag papieren boterhamzakjes gebruik. Op de foto hierboven zie je een papieren boterhamzakje van Jumbo dat ik met stempels heb versierd.

Door voor het stempelen een post-it op de envelop te plakken, ontstaat er een lege plek. Op die plek kan je het adres schrijven.

Op deze foto kan je zien dat ik de stempel van een dennenappel ook voor enveloppen heb gebruikt. Door voor het stempelen een post-it op de envelop te plakken, ontstaat er een lege plek. Op die plek kan je het adres schrijven.

Aan het langwerpige pakje heb ik een stukje zoethout bevestigd. Dat idee ontstond ooit als grapje voor een vriendin die mij een ander ‘houtje om op te bijten’ gaf. Maar het staat ook mooi, vind je niet? Deze lange zoethoutstokjes kocht ik samen met het vogeltje bij Knetter.

Kimono

Het prachtige Kimono papier op verschillende manieren toegepast: in combinatie met een letter en een belletje, een boterhammetje en een kaneelstokje en goudkleurige splitpennen.

Het prachtige dessin Kimono was er al in de kleur mint. Voor het najaar is dit prachtige papiertje speciaal geproduceerd met een donkere achtergrond.

Tip: Als je dit soort dessins mooi vindt, gaat je hart vast ook sneller kloppen van dit Pepin Press boek.

Het Kimono papier combineert heel mooi met goudkleurige stickers.

Het donkere papier combineert mooi met goudkleurige stickers en lintjes.

Verschillende cadeautjes ingepakt in het prachtige Kimono papier.

Voor dit pakje heb ik een van de letters uit een setje voor woordslingers gecombineerd met een zwart lintje en een goudkleurig belletje. Ook zie je hier één van de andere zakjes waar ik over vertel in mijn blogje over papieren boterhamzakjes. Nu heb ik in plaats van zoethout een kaneelstokje gebruikt. Dat ziet er niet alleen leuk uit, het ruikt ook nog heerlijk!

Het prachtige Kimono papier met koraalrood lint en goudkleurige splitpennen.

Niet alleen de overgebleven letters gebruik ik voor mijn pakjes, de splitpennen komen ook uit een setje voor woordslingers.

Tip: De zomercollectie van Perlenfischer bevat onder andere een lampion, lelieblad, riet en Koi stempel. Ook heel mooi bij dit soort dessins! Stempels van Perlenfischer vind je bijvoorbeeld bij de volgende Nederlandse (web)winkels: De Kroonluchter, Nikkidotti, Passie Bloom en The Lemonbird.

In deze gekken tijden willen we er graag voor elkaar zijn. Nu we niet bij elkaar langs kunnen gaan, zoeken we andere manieren. We versturen elkaar twee keer zoveel post, de papieren kaart is bezig aan een comeback.
Ik hoop dat ik je met dit blogje heb kunnen inspireren om een feestje van je cadeautjes en pakketjes te maken. De aandacht die je erin stopt, is voelbaar.

Met heel veel liefs,

Nienke