Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vandaag deel twee van de Postpapier Enzo week! Zoals je dinsdag al kon zien hebben we heel wat leuke spulletjes toegestuurd gekregen van Anita. Alleen het krijgen van zo’n pakket is al hartstikke leuk maar er mee aan de slag gaan vinden we nog leuker. Vandaar dat we de spulletjes hebben verdeeld en alle drie een deel van de spulletjes hebben uitgeprobeerd! Mochten we je inspireren en word je zo enthousiast bepaalde spulletjes zelf te willen, bij elk product kan je door klikken naar de bestelpagina. Maar wees niet te snel met bestellen want zaterdag komt er als afsluiter een leuke winactie én kortingscode online!

Kim:

Omdat ik nog wat meer postspulletjes in Parijs-thema had en er pas ben geweest, wilde ik graag het Parijs-briefpapier gebruiken om mijn Parijs-post helemaal af te maken. Doordat de Parijs-spulletjes in allerlei stijlen waren, werd het een beetje een rommelig geheel, maar ook dat kan weleens heel leuk zijn!

Parijs1

De post bestaat uit het briefpapier, de stickers als cadeautje, maar ook twee stickers waar ik een kaartje van maakte, mooie kaarten van Cavallini & Co, allerlei kleine Parijs-kaartjes (o.a. uit deze set) en tot slot een label met één van de stickers. Al deze post bond ik samen met een touwtje en stopte ik in deze enveloppe:

Parijs2

De enveloppe versierde ik met verschillende masking tape, postzegelstickers en een stempel uit de Air Mail set van Cavallini & Co.

Verder mocht ik de sterretjes-masking tape en de stempels van postpapierenzo zelf gebruiken!
MTenstempels1

De sterretjes masking tape inspireerde mij direct qua kleuren om in de post alleen te werken met roze en zwart bovenop de kraft kleur die ik als basis koos. Met behulp van een roze A4tje maakte ik van een stevige kraft-kaart een briefboekje wat ik versierde met de MT en de Snailmail-stempel. De enveloppe versierde ik op dezelfde manier, waarbij ik uit een restje roze papier een speelse ster knipte als adreslabel.

MTenstempels2Met de andere leuke stempel maakte ik een sluitzegel om de enveloppe dicht te plakken aan de achterkant.

StempelZo’n sluitzegel kun je natuurlijk van elke kleur papier maken, door daarop te stempelen en het rondje uit te knippen. Zo kun je de sluitzegel altijd laten passen bij jouw post! Maar natuurlijk kun je ook de enveloppe zelf gewoon bestempelen. En zo zou je de snailmail-stempel ook weer kunnen gebruiken om labels of briefpapier mee te versieren.

Nienke

De lettertang is superleuk! Ik begon met het versieren van een kaartje en al gauw liep ik met de tang door het huis op zoek naar dingen waar ook een stukje tekst opgeplakt kon worden. Niet alleen bij het opleuken van je post is deze tang handig. Je kan er ook mooie etiketjes voor je potjes, blikjes, doosjes en laatjes in je postkamer mee maken!

lettertangblikken

Op de non-food afdeling van de grotere Albert Heijn supermarkten kan je prachtige blikken kopen. Daar bewaar ik verschillende materialen in. Maar nu ik er door de jaren heen zoveel heb verzameld, vergeet ik steeds welke spulletjes erin zitten! Maar sinds ik deze tang heb kan ik alles snel terugvinden dankzij de etiketjes die ik hiermee maakte.

lettertangkaartjes

lettertanglabels

Ruchama liet eerder al een aantal leuke manieren van kaartjes opleuken zien. Dit paste ik toe bij deze kaartjes van “De Papiertoko” en een aantal labeltjes die ik van oude kaarten en verpakkingen knipte. De tang knipt alle stukjes recht af, maar met een schaar knipte ik er zelf andere hoekjes in. Ik zat zelf even te zoeken naar een spatieknop, maar kon deze niet vinden. Als je heel voorzichtig drukt, drukken de lettertjes niet in het ‘lint’ en kan je op deze manier een ruimte tussen je woorden maken.

lettertangcadeautje

Een cadeautje wordt nog mooier met iets persoonlijks voor de ontvanger erop geplakt. Je kan kiezen voor kleine letters, hoofdletters, leestekens en een aantal symbolen, bijvoorbeeld deze hartjes.

kleinstempelset2

Ik ben verliefd op deze stempelset! Alle stempeltjes zitten in een prachtig houten kistje. Kleine letters, hoofdletters en een aantal leestekens. In totaal 70 stempeltjes. En zoveel mogelijkheden! Ik koos ervoor om mijn zwarte inkt te gebruiken, omdat ik dat zo mooi vind staan op het bruinige kraftpapier. Maar je kan stempelkussens in allerlei kleuren kopen.

stempelset

Geïnspireerd door een kaart die ik een tijdje terug kocht maakte ik post met mooie teksten in dezelfde kleuren. Ik vind het lettertype prachtig! Ben je lekker aan het kletsen op papier en wordt je brief toch langer dan je had verwacht? Pak je stempelset en wat decotape er weer bij en maak gauw nog wat velletjes. Dat is een groot voordeel van zelfgemaakt briefpapier!

Ruchama

Ik ben dol op setjes briefpapier maar vaak zitten er weinig velletjes in en passen mijn brieven niet in de kleine envelopjes. Dat is natuurlijk geen reden om geen leuke briefpapier setjes te kopen, want daar zijn genoeg dingen op te verzinnen. Ik vind dit een erg lief setje en vond gelukkig bijpassend papier van Paperchase, behangstaaltjes en een kaartje. De pergamijn-zakjes passen bij bijna alles door ze zelf op te leuken. DSC_0867

De envelopjes heb ik verknipt tot een kaartje en labels, uit de restjes heb ik figuurtjes geponst om de post te versieren. Van het briefpapier heb ik het bovenste randje gesneden en deze strookjes heb ik gebruikt om de brievenbuscadeautjes mee samen te binden (heel simpel aan de achter kant de punten aan elkaar vastplakken, eventueel met een tussenstukje als het strookje te kort is). Ook heb ik met wat tape en figuurtjes de achterkant van het briefpapier versierd en het bestaande kaartje wat opgeleukt. Een mooi theezakje, bijpassende bloemetjesetiketten en To Do lijstjes van Hema er bij, mooie zegels van de Collect Club op de envelop en de post is klaar! DSC_0869 DSC_0872

Mijn favoriete postthema blijft airmail post, ik werd dan ook erg enthousiast van de mooie airmail stickerset! De enveloppen (in het wit en kraft verkrijgbaar) had ik zelf ook al en zijn wat groter dan A6 waardoor er makkelijk een lange brief in kan! Ook van de houten zakjes mal werd ik enthousiast. Iedereen kent de houten cadeauzakjes mallen wel. Maar deze heeft een vouw in de zijkant waardoor ie nog net wat leuker wordt en er meer in kan! Zo kan je dit formaat ook prima als envelop gebruiken.

DSC_0876Van mijn laatste stukje mooie papier (ook van Postpapierenzo, maar deze heeft ze helaas niet meer. Wel andere mooie postprintjes!) heb ik een zakje gemaakt en met een doormidden gesneden tapeje heb de randen versierd.
Met deze mooie stickers is het erg makkelijk om zelf briefpapier te maken. Door een tapeje, een stempel (dezelfde set als Kim noemde) en een sticker er op te plakken krijg je al snel leuk, origineel papier! Ook de envelop heb ik wat opgeleukt met stempels en stickers.
Twee grotere ‘kaarten’stickers heb ik op een kartonnetje geplakt, ook weer met tape en stickers en met Distress Ink heb ik een oud randje gecreëerd.

DSC_0880 DSC_0883

Tijdens het maken van het envelopje vroeg ik me af waarom het rechthoek in het midden uit het hout was gesneden. Omdat ik zo op de leuke vouwen in de zijkant was gericht heb ik me niet bedacht dat je dit vlak er ook uit kan snijden of knippen. Zo maak je een venster! Je kan of een leuk papiertje er achter plakken, het open laten als je er bijvoorbeeld een kaartje in doet. Maar je zou er ook een adresvlak van kunnen maken of aan de binnenkant een stukje perkament papier of een sheet plakken waardoor het doorschijnt! Dit maakt de mal nog leuker dan hij al was.

DSC_0919

En als laatste de leuke kaarten van Anita zelf. Zulke fleurige kaarten met lieve teksten zijn altijd leuk om te sturen. Maar wat ik het allermooiste vind? Het ontwerpje om de postzegel heen! Kim noemde eens dat ze het zo zonde vindt als een kaart een mooi plaatje op de plek van de postzegel heeft en je de postzegel er op ‘moet’ plakken. Anita is zo handig geweest het mooie bloemenmotiefje er naast te plaaten. Vooral in combinatie met bepaalde postzegels staat dit prachtig!

postpapierenzo kaartjes DSC_0925

Zoals we boven aan deze blog al noemden – mocht je nu heel enthousiast willen gaan bestellen… wacht even tot zaterdag want dan komt er een leuke winactie en een kortingscode online!

Liefs, Kim, Nienke en Ruchama