Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

verpakkingpost

Je kon in “theetip” al lezen over mijn liefde voor bijzondere verpakkingen. Ik laat me gauw verleiden tot een aankoop door mooie afbeeldingen op bijvoorbeeld doosjes en flessen. Soms ben ik bijna enthousiaster over een papiertje dan de inhoud. Vriendinnen klagen over mijn slome manier van cadeautjes uitpakken. Heel voorzichtig probeer ik de plakbandjes los te pulken, in plaats van het wild open te scheuren. Ik recycle graag en zo’n prachtig papiertje kan je nog een keer gebruiken! Ook in mijn post zie je veel hergebruik terug. Ik zal je een paar dingen laten zien die je kan maken van mooie verpakkingen zodra ze leeg zijn.

Panterpost

tissuedoos

Als panterprintliefhebber kon ik deze tissues natuurlijk niet laten staan. De doos heeft een lange tijd op een kastje in de keuken gestaan en werd er steeds weer vrolijk van! Maar toen de laatste tissue gebruikt werd ik nog blijer. Nu kon de verpakking eindelijk worden gebruikt voor mijn post!

tissuedoos2

Ik maakte er o.a. labels van. Die gebruik ik om kaartjes mee samen te binden. Je kon eerder al lezen over hoe ik ze maakte van de kaft van een magazine. Ik werk het liefst met een malletje, deze kan je vinden bij “om te printen“. Met een hoekpons maakte ik de onderkant wat ronder.

tissuedoosconfetti2

Zelfs de kleinste stukjes van de verpakking werden gebruikt. Met behulp van een andere pons maakte ik er er confetti in de vorm van een hartje van.

panterpost

Ik pak mijn cadeautjes voorzichtig uit omdat ik het papiertje graag gebruik om kleine envelopjes van te vouwen. Het malletje voor deze zakjes kan je ook vinden bij “om te printen”. Voor deze panterpost gebruikte ik cadeaupapier ‘vers’ van de rol. (nu te koop bij V&D voor panterprintliefhebbers). Ik maakte een setje voor de ontvanger en stopte ze in transparante zakjes van “Vlinders in je buik”.

Theepost
Ik schreef eerder al dat ik de thee van Clipper kocht omdat ik verliefd werd op de mooie doosjes. De zakjes stopte ik gauw in mijn theekist, zodat ik de doosjes kon verknippen.

theedoosjelabel1

Op beide zijkanten van de doosjes stonden deze theelepeltjes. Van de ene kant maakte ik een langwerpig label en van de andere kant maakte ik een malletje.

lepellabels

Met behulp van dat malletje maakte ik deze lepeltjes van gekleurd karton. Want een label hoeft natuurlijk niet altijd in de bekende vorm te zijn. Denk ook eens aan cirkels, hartjes, vogeltjes, enzovoorts. Kijk ook eens op onze “Pinterest”. We hebben daar zelfs een map vol met verschillende manieren om labels te maken.

Kaartje

kaartvanverpakking

Nadat alle velletjes van mijn schrijfblok op waren, maakte ik van het achterkantje een enkele kaart. Dit karton is hiervoor stevig genoeg. Ik plakte een poezieplaatje met een stukje getypte tekst op de ene kant (doe dit met goede lijm, anders laat het los op weg naar de ontvanger). En op de andere kant tekenende ik de lijntjes voor de naam en het adres, zoals je dat bij enkele kaarten vaak ziet. Met stempels markeerde ik vast de plek van de postzegel. Als je zwaar karton gebruikt is het handig om je kaart te wegen voordat je deze verstuurt. Bij “veel gestelde vragen” kan je een schemaatje vinden om te kijken hoeveel postzegels je erop moet plakken.

Gebruik jij ook weleens verpakkingen om post van te maken? Welke verpakkingen zijn bij jou favoriet en wat maak je ervan?

Liefs, Nienke.