Tags

, , , , , , ,

Het is tijd voor een postzegel update! We hebben al eerder geschreven over het abonnement op de mooie zoogdierenpostzegels en natuurlijk over de webwinkel Collect Club van PostNL waar je leuke en eens wat andere postzegels kan bestellen. Vandaag hebben we nog wat andere postzegel tips voor je! Met o.a. oude euro zegels en mooie postcrossingzegels!

Decemberzegels

331261_BElk najaar kijk ik weer uit naar de kerstpostzegels. Ik ben altijd nieuwsgierig wat voor zegels er dit jaar worden uitgebracht maar vooral, omdat je deze periode lekker voordelig je post kan versturen! Helaas zijn de kerstzegels dit jaar qua prijs flink gestegen. Je betaald €11,- voor een velletje van 20 postzegels, dit is €0,55 per postzegel. De kerstpostzegels mag je van 19 november 2013 tot en met 6 januari 2014 gebruiken.

De kerstpostzegels van 2011 en 2012 zijn ook nog geldig omdat hier ‘December’ op vermeld staat i.p.v. een tarief. Bij oude zegels moet je bijplakken.

De decemberzegels zijn natuurlijk voor je kerstpost bedoelt maar je kan ze ook gebruiken voor je gewone post! Het voordelige hiervan is dat je één postzegel voor een poststuk tot 50 gram mag gebruiken i.p.v. de normale 20 gram! Let er wel op dat je niet te grote enveloppen verzend want officieel is het alleen voor kerstpost. Vorig jaar heb ik al mijn gewone post met kerstpostzegels verstuurd en ondanks de vertraging door de kerstdrukte is alles goed aangekomen.

In de periode dat de kerstpostzegels geldig zijn gaat vaak de post ook wat minder snel, vooral als er volgende maand veel kerstkaarten worden verstuurd. Een handige tip hiervoor is de post die je graag de volgende dag bezorgd wil hebben niet in de buiten-brievenbussen te doen. PostNL geeft aan dat 72 uur kan duren voor deze post wordt bezorgd. Voor de gewone post hebben ze in postkantoren speciale zakken staan. Deze post wordt gelijk verwerkt, zelfs als er kerstpostzegels op zitten! 

Je kan de kerstzegels zelfs voor je post en kaarten naar het buitenland gebruiken. Hierbij moet je wel het gewicht van 20 gram aanhouden maar mag je het tarief omrekenen tot de kerstzegels. Bijvoorbeeld i.p.v. een €0,96 zegel voor Europa 2 kerstzegels van €0,55. Wanneer je er een Priority zegel bij plakt behandelen ze je post gewoon met voorrang.

Postzegels met Korting

foto is afkomstig en eigendom van postzegelsmetkorting.nlVoorheen verkocht postzegelsmetkorting.nl de oude gulden postzegels, helaas zijn deze sinds 1 november 2013 niet meer geldig. Tegenwoordig verkopen ze oude euro zegels. Sinds een aantal jaar staat niet meer het tarief maar een ‘1’ of een ‘2’ op de postzegels. Het oude euro postzegel concept is hetzelfde als bij de oude gulden postzegels. Je krijgt een (verrassings-)pakketje van diverse oude euro zegels met hierbij een omreken lijstje. Zodat je precies weet hoeveel zegels je moet plakken om tot het huidige tarief te komen. Het leuke hiervan is dat je originele en voordelige postzegels hebt! Voor een pakje met 10 x een €0,65 postzegel betaal je €5,75.

postzegelsmetkorting

Postzegels uitgiften 2012 uit de verkoop

In de Collect Club van PostNl zijn veel verschillende postzegels te koop, door het jaar heen worden er verschillende postzegels uitgegeven De uitgiften uit 2012 kan je helaas nog tot en met 31 december 2013 bestellen. Hierna verdwijnen ze uit de webwinkel.

2012 uitgiften

Mijn lievelingszegel hoort tot deze uitgiften en ik heb er dan ook een nieuwe voorraad van besteld. Maar er zitten ook andere mooie zegels tussen die straks verdwijnen, zoals o.a. de koeien, dag van de postzegel 2012, beleef de seizoenen en de bosatlas. Je kan de 2012 uitgiften hier bestellen. Omdat er een ‘1’ op de postzegels staan blijven ze wel geldig om te gebruiken!

Postcrossing postzegels

Op Emilie haar Instagram kwam haar bestelling bij natuurlijkefoto.nl voorbij. Prachtige natuur postzegels speciaal voor postcrossing. Al zijn de postzegels natuurlijk ook op je post naar penvriendinnen in het buitenland te gebruiken!
Het aanbod postzegels wisselt per seizoen en er zijn altijd twee Europa en twee Wereld zegels om uit te kiezen. Het roodborstje (door een fout bij PostNL zijn deze momenteel helaas niet te bestellen! Maar ze komen wel terug in de webwinkel!) en het Konikpaard zijn de Europa zegels voor de winter! De Ijsvogel en de Molen zijn de Wereld zegels voor deze winter.

postcrossing-postzegels-wereld4-sDe Egel-zegels zijn nog maar een aantal weken te koop, dan gaan ze weer uit het assortiment. Mocht je ze graag willen hebben moet je ze dus snel bestellen!

Naast postzegels verkopen ze ook mooie (natuur)ansichtkaarten voor €0,65 per stuk dus zeker de moeite waard om even te kijken!

Ik kon het zelf niet laten wat kaarten te bestellen. De kwaliteit is erg fijn, vooral voor deze prijs. Het zijn mooie glanzende en stevige kaarten met heldere kleuren! De achterkanten zijn op wat tekst na leeg. Ook heb ik (waarschijnlijk één van de laatste velletjes van deze voorraad) Roodborstjes besteld. Ze zijn erg mooi!

natuurlijkefoto bestelling

Nieuwe uitgiften 2014

En als laatste nog even een lekkermakertje want vanaf 27 januari 2014 zijn de volgende postzegels verkrijgbaar (via de Collect Club) en ja, daar verheug ik me nu al op! Zijn ze niet mooi?

mooiNL_VEL.indd

Dit was het postzegelnieuws voor deze keer. Mocht jij nog tips hebben voor mooie postzegels dan horen we het graag!

Liefs, Ruchama