Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Deze smarties worden 'happy pills'; een leuke meestuurcadeautje voor een zieke.

Deze ‘happy pills’ zijn een leuk meestuurcadeautje voor een zieke.

Een klein cadeautje in je post vinden is een aangename verrassing. Soms zegt het meer dan je in woorden kan samenvatten. Andere keren is het een mooie aanvulling op de dingen die je met je penvriendin deelt. Want wat is het toch fijn om een zakdoekje in de envelop te vinden als je zit te sniffen om de lieve woorden op een kaart. Of om een kopje thee te krijgen en bij te kletsen in lange brieven. Zo had ik vorige week een theekransje met Kim en Ruchama, zonder dat ze echt op visite waren. Ruchama stuurde chocola en Kim stuurde thee. Het voelde als een gezellige middag en warme knuffel die ik op dat moment goed kon gebruiken.

Vorige week woensdag kon je o.a. lezen over de bijdrage die de Postfabriek maakte voor een goodiebag die je bij Flavourites Live kon krijgen. We vulden zakjes met allerlei leuks dat je kan gebruiken bij het maken van je post. Omdat niet alle lezers naar Flavourites Live konden gaan, maakten we er vijf extra. Deze kon je winnen door een reactie achter te laten waarin je vertelde waarom jij zo blij wordt van post! Wat heerlijk om zoveel leuke reacties te krijgen! Het viel meteen op dat zoveel mensen het bijzondere stukje aandacht zo ontzettend waarderen. In de meeste reacties werd dit genoemd. Niet alleen het mogen ontvangen van die aandacht, maar ook het geven en de voorpret ervan! (voor de nieuwsgierigen: onderaan dit blog kan je lezen wie de zakjes hebben gewonnen!) Eerder schreef ik al hoe je extra aandacht in een kaartje kan stoppen. Vandaag laat ik zien hoe je dit kan toepassen bij het verpakken van je brievenbuscadeautjes.

verpakkenbijsluiter

Hadden we al vertelt hoe dol we zijn op doorzichtige zakjes? We gebruiken ze vaak in plaats van een papieren envelop, maar zijn ook erg leuk om je brievenbuscadeautjes in te verpakken. Door aan de bovenkant een kartonnetje te bevestigen lijkt het op een verpakking uit een winkel. Het is heel simpel! Je plakt het zakje dicht, snijdt een kartonnetje op maat, vouwt het dubbel en schuift het om de bovenkant van het doorzichtige zakje. Je kan de hoekjes eventueel nog wat ronder maken met een hoekpons. Even vastnieten aan de zijkanten en klaar!

Door zelf een leuke productnaam te verzinnen kan je van deze “Smarties” pillen maken tegen allerlei ziektes en aandoeningen. Heeft je (pen-)vriendin een griepje? Noem het beterschapschapspillen! Wil je haar opvrolijken? Noem het “Happy Pills”! Bij echte pilletjes van drogist of apotheek zit altijd een bijsluiter. Deze kan je ook namaken en aanpassen aan de situatie.

verpakkengebruiksaanwijzing

Bij troostpost voor een verdrietige vriendin verpakte ik zakdoekjes op deze manier en schreef een kleine gebruiksaanwijzing om op een andere manier te laten weten dat ze me altijd mag bellen.

verpakken

Je kan de achterkant van het kartonnetje ook langer maken, zoals je ziet op de foto hierboven. Zo is er ruimte voor een mooie afbeelding als achtergrond. Niet alleen een zelfverzonnen productnaam is leuk, maar dit is ook een mooie manier om toepasselijke quotes te gebruiken.

Door te varieren in kleur/vorm/materiaal/tekst kan je de verpakking aanpassen aan ieder thema of gelegenheid. Ook kan je hele simpele kleine dingetjes een hele waardevolle lading geven en stop je er wat extra liefde en aandacht in!

Band

verpakkenband

Een andere manier van verpakken die ik graag met je wil delen is deze band, gemaakt van een strookje papier. Erg handig om een stapeltje papier samen te binden en steeds opnieuw te gebruiken. Je kan deze band er gemakkelijk op en af schuiven. Touwtjes en lintjes moet ik vaak doorknippen of krijg ik niet op dezelfde mooie manier gestrikt. Dus toen ik dit bij Jantien zag vond ik het een geniale oplossing! (Dankjewel Jantien!!!)

Paperclips

verpakkenpaperclip

Ik ben dol op mooie cadeauzakjes én sluitstickers, maar wat vind ik het jammer als ik heel voorzichtig de sticker eraf probeer te peuteren, maar het zakje toch beschadigd. Zoals jullie misschien al wel weten vind ik het leuk om materiaal opnieuw te gebruiken. Daarom ging ik op zoek naar een manier om een zakje dicht te maken zonder een sticker of lijm te gebruiken. Zo herontdekte ik mijn mooie paperclips! Het sluit goed af en beschadigd het zakje niet! Zo kunnen ze allebei hergebruikt worden! Om nog meer aandacht naar deze leuke paperclip te trekken, gebruikte ik een doilie. Die vouw je om het zakje voordat je de paperclip er omheen schuift. Bijzondere paperclips kan je o.a. vinden bij “Postpapier enzo“. Het cadeauzakje op de foto hierboven kocht ik bij “Vlinders in je buik”.

Lieve groetjes, Nienke.

Uitslag winactie:

En zoals beloofd ook nog de uitslag van de winactie!

Zouden Mieke, Antoinette, Bartina, Ieke en Emma ons in een mailtje willen laten weten waar we de zakjes naartoe mogen sturen? Gefelicikaart!

We willen iedereen hartelijk bedanken voor alle leuke reacties. Heerlijk om te lezen waarom jullie blij worden van post! Daar worden wij blij van!

Ruchama, Kim, Nienke.