Tags

, , , , , , , ,

hartjesbillen

Valentijnsdag staat tegenwoordig bekend als iets commercieels waar mensen juist niet aan mee willen doen omdat het zo commercieel is geworden. Of juist voor de mensen die toch vallen voor alle hartjes in de winkels. Ik heb eigenlijk niks bijzonders met Valentijnsdag, ik zou uit principe geen kadootjes of bloemen op Valentijnsdag geven of willen krijgen. Maar het versturen van kaartjes – dat ligt als postliefhebber toch een beetje anders!

Labels versierd

Je hoort mensen vaak zeggen “Waarom moet ik speciaal op 14 februari zeggen dat ik je lief vind?” En daar ben ik het helemaal mee eens! De mensen van wie ik hou en waar ik gek op ben, die weten dat omdat ik ze dat het hele jaar door laat weten. Ik vind het fijn om mijn waardering, dankbaarheid en liefde naar en voor hen uit te spreken en het liefst door middel van een kaartje of briefje! Dat is juist de reden waarom ik het zo leuk vind om Valentijnskaarten te sturen en dan niet de gekochte Hallmark kaarten, maar met liefde gemaakte en persoonlijke kaartjes.

Kaartjes maken of versieren

Het leukste aan Valentijnskaarten vind ik het persoonlijk maken van een kaartje. Door een boodschap speciaal voor de ontvanger maar ook door de kaart af te stemmen op de smaak van de ontvanger. Of juist het gebruiken van iets wat jullie bindt of een inside joke.

Hartjes themapost

De typemachine-kaart maakte ik een aantal weken geleden van een stempel, een stickertje en een genaaid randje. Heel simpel en juist door het rood/wit effect zo leuk. Het kaartje is niet speciaal voor Valentijnsdag gemaakt maar past er wel helemaal bij voor iemand die van typemachines houdt!

Typemachine kaartjes

I love you (like my typewriter! ;))

Mocht je het lastig vinden om zelf een kaartje te maken dan kan je altijd een gekocht kaartje personaliseren. Je hebt vast wel een kaartje liggen dat qua stijl past en je kan er zelf een tekst opzetten met stempels, stickers of een lettertang. Het leuke hieraan vind ik dat je de kreet op de kaart zo treffend mogelijk kan maken.

Kaartje opgeleukt

Kaartje van Hema versierd met witte pen

In de Roots zat dit hilarische kaartje en ik kon het niet laten om er oogjes op te plakken. Met grote suikerharten (te koop bij Lidl) maakte ik de kaart helemaal af voor een vriendin die dit wel weet te waarderen! Om de kaart extra leuk uit te laten komen maakte ik een vakje om de kaart in te schuiven.

Hartjesbillen kaartzakje

Valentijnspost hoeft niet alleen om de kaart/inhoud te gaan. Misschien heb je wel een hele mooie, passende plaat liggen. Zo vond ik deze plaat uit het Aandacht magazine van een jaar terug erg mooi en passend! Ik vouwde er op deze manier een envelop van en stopte hem in een wenskaartzakje.

Envelop met quote

Mocht je zelf geen enveloppen willen maken maar wel een leuk envelopje willen versturen voor Valentijnsdag dan heb ik nog een leuke tip voor je! Deze lieve setjes enveloppen heb ik bij StationeryHeaven gekocht, een setje van 5 dezelfde enveloppen kost €1,25

Hartjes envelopjes

Ook mijn nichtjes stuur ik regelmatig post toe. Niet alleen omdat ik weet dat ze het leuk vinden om post te ontvangen maar omdat het zo leuk is om post voor ze te maken. Voor de twee meiden maakte ik kaartjes van platen uit de nieuwste Roots met knuffelende dieren. Ik ponste er een hartje uit, plakte de plaatjes op gekleurd karton en met lettertang een lieve boodschap er op! Van hartjespapier vouwde ik zelf enveloppen.

Kaartjes Demy en ElinaKaartjes Demy en Elina met envelop

Ik besloot later toch het hartjesinpakpapier van de Wibra te gebruiken om enveloppen van te vouwen. Ik versierde de envelop met stempels van Hema en kleine hartjes stempels van leukedingetjes.com. Bij de kaart deed ik een zakje snoepjes, hier kom ik later nog op terug!

Kaartjes Elina en Demy andere envelop

Hartjesconfetti

Verzend je kaart in een wenszakje en je kan er leuke confetti tussen doen. Met een pons maak je makkelijk je eigen confetti van bijvoorbeeld handgeschept papier of vloeipapier. 

Hartjes confetti

Uit groeipapier heb ik een hartje geponst en een mooie quote gezet. Als de ontvanger het hartje plant dan zullen er uiteindelijk bloemetjes bloeien! Groeipapier kan je kopen op wereldzaden.nl voor €0,75 per vel.

Hartje van groeipapier

Hangers van klei

Met luchtdrogende klei (te koop bij Action), een steekvormpje en stempels maak je heel simpels je eigen hangers. Je kan er ook een lieve tekst in stempelen! In een zakje met wat confetti en je hebt een lief kadootje om mee te sturen.

Kleien hangers

HARTEN VAN PERKAMENT

Ik ben zelf dol op op perkamentpapier (A5 blok te koop bij Action) en door een hartje met vulling te stikken onder te naaimachine krijg je een leuk label of meestuurcadeautje. In groter formaat kan je er natuurlijk ook een kaartje van maken.

Hartje stikken onder de naaimachine

Vouw je perkament dubbel, teken er een hart op en stik het hart tot je een paar cm overhoudt om te vullen. Hierna kan je het hartje helemaal dichtnaaien en netjes uitknippen. Naar smaak kan je het hartje nog beschrijven, beplakken of een aan een lintje bevestigen. 

Hart van perkament papier

Tip! Stop het hartje niet te vol en verspreid de inhoud tijdens het vullen. Wanneer het ophoopt zal het straks moeilijk los te schudden zijn.

Labels

Bij de Kartonnerie kwam ik labels tegen met een hartje i.p.v een rondje om het gaatje te verstevigen. Wat een leuk idee! Je kan ze op leukgelabeld.nl kopen maar misschien maak je ze, net als ik dat liever doe, graag zelf. Het is heel simpel! Ik heb het uitgeprobeerd met kant en klare stickertjes van de Flying Tiger en dit ging prima. Maar een alternatief is een stukje washi tape op een oud stickervelletje of bakpapiertje plakken, een hartje ponsen en deze gebruiken.

Labels met hartjes Labels met washi tape hartjes

Tip! Plak eerst het stickertje of tape op je label en maak daarna het gat!

STICKERS

Om je post te versieren zijn er genoeg leuke hartjes-stickers te koop! Zo verkoopt Flying Tiger de kleine rode hartjes maar ook vellen met gekleurde hartjes. Bij Vlinders in je buik kan je grote hartjes vinden.

Stickers

Chocolade en andere zoetigheden

We hebben al eerder een logje gemaakt over chocolaatjes die je mee kan sturen maar in de weken voor 14 februari vind je veel chocolaatjes in hartjesthema. Zo verkoopt Action zakjes met veertien chocolaatjes voor €0,59 – leuk om mee te sturen en zelf te snoepen tijdens het post maken!

Chocolaatjes

Naast chocolaatjes vond ik bij de Action ook een potje met vier verschillende sprinkles in Valentijnsstijl voor ongeveer een euro. Leuk om je cupcakes te versieren maar ik gebruik het natuurlijk voor de post! Bij de post voor mijn nichtjes stuur ik een zakje mee met ‘Ik vind je om op te vreten’ waar ze vast om gaan grinniken.

Bij Lidl kan je voor €3,- een kilo(!) reuze harten kopen. Geen idee wat ik met ruim 100 reuze harten moet maar ik moest en zou ze hebben voor de post. Ik heb ze o.a. op het hartenbillen kaartje geplakt maar je kan ze natuurlijk ook in een zakje meesturen. Zo geef je de ontvang(st)er een compliment en wat om te snoepen!

Zakjes met zoete vulling

Hema Zakjes

Dat we dol zijn op zakjes is geen nieuw nieuws voor jullie en gelukkig speelt Hema daar goed op in! Voor €1,25 koop je zes zakjes in drie verschillende maten en designs. Het handige is dat je op de site kan zien waar ze in de buurt op voorraad zijn en ze anders bestellen en in je filiaal ophalen! Ze zijn erg leuk om als envelop of cadeauverpakking te gebruiken.

valentijnhemazakjes

Hartjes papier

Mijn hart ging wat sneller kloppen toen ik een foto voorbij zag komen van deze leuke origami-velletjes van Flying Tiger! Voor €2,- heb je 48 velletjes in 8 verschillende kleuren. Leuk om kaartjes, labels, enveloppen of zakjes van te maken! Maar je kan er natuurlijk ook een hartje van vouwen en deze met je post mee sturen.

Hartjes papier

Heb je een Flying Tiger in de buurt? Ga dan zeker even kijken. Ze spelen altijd leuk in op feestdagen en hebben veel spullen in het hartjesthema. Zo heb ik al eerder eens deze kleine envelopjes en zakdoekjes gekocht. Leuk om een mini liefdesbriefje of bedankje mee te sturen. En de zakdoekjes voor de vriendin met liefdesverdriet!

Mini envelopjes en zakdoekjes

Andere ideeën voor Valentijnspost zijn het borduren van een kaart, een houten hanger of een leuk vlaggenlijntje maken. Je kan ook aan de slag gaan met knopen of gedroogde bloemen gebruiken!

Mocht je na al deze ideeën nog geen inspiratie genoeg hebben dan kan je nog een kijkje nemen bij de Theeduif en hun leuke Valentijnskaarten + thee!

Je kan al deze bovenstaande ideeën ook samenvoegen en als inspiratie gebruiken voor hartjes-themapost, dan kan je het hele jaar door met deze leuke hartjes aan de slag!

Veel plezier met het verrassen van iedereen die je lief vindt!

Liefs, Ruchama