Tags

, , , , , , ,

Allereerst heb ik (Kim) voor jullie de heugelijke mededeling dat ik weer in verwachting ben! Op 6 november verwachten wij ons tweede kindje! We zijn er ontzettend blij mee en kunnen niet wachten om ook dit hummeltje te ontmoeten.

Het leek me leuk om samen met deze blije mededeling ook de leukste, mooiste en meest originele kaarten te laten zien die ik zelf mocht ontvangen tijdens deze en vorige zwangerschap. En natuurlijk geef ik ook wat ideetjes voor kaartjes om zelf te maken! Een logje vol inspiratie voor zwangerschaps-felicitatie-post dus, kijk je mee?

Een kindje krijgen is misschien wel één van de grootste, blije gebeurtenissen die je mee kunt maken in je leven. Het is spannend, bijzonder, wonderbaarlijk maar ook frustrerend, vermoeiend en best wel eens moeilijk. Vooral in de eerste zwangerschap zat ik niet alleen vol blijdschap, maar ook vol zorgen en onzekerheid. Een kaartje krijgen is dan weer eens extra fijn, omdat het je helpt om stil te staan bij wat je voelt en je het idee geeft dat je deze bijzondere gebeurtenis met andere mensen deelt.

Allekaarten

Alle kaarten die ik kreeg tijdens mijn eerste zwangerschap

Zelf heb ik van alles per post mogen ontvangen van allerlei mensen. Van positiekleding tot zelfgemaakte kaartjes. Van collega’s van mijn stage die een kaartje stuurden tot de toekomstige opa’s en oma’s die mini mutsjes mee stuurden met een kaart. Nu moet ik zeggen dat dit vooral tijdens de eerste zwangerschap het geval was. Zodra het nieuws bekend was, klepperde de brievenbus met grote regelmaat en lag er weer iets nieuws. Nu ben ik voor de tweede keer zwanger en niet alleen voor mezelf is het minder spannend, ook voor de omgeving is het toch minder groots. Na de eerste lag de tweede in de lijn der verwachting en na een handjevol kaartjes, hield de bus weer op met klepperen. Helemaal niet erg, want ik heb echt niks te klagen. Maar, heb je een vriendin, familielid of kennis die voor de tweede keer zwanger is? Misschien leuk om dan júist een kaartje te sturen, wetende dat er minder mensen zijn die dat dit keer zullen doen.

Het is altijd erg leuk om handgemaakte kaartjes te ontvangen en zo kreeg ik er ook een aantal die laten zien dat je op een heel simpele manier al iets heel leuks kunt sturen. Zo kreeg ik in de vorige zwangerschap deze twee kaartjes:
KaartJ KaartMyBoyHet eerste kaartje is met de hand getekend en beplakt met stof. Achter het buikje van de vrouw staat een babytje getekend. Heel simpel, maar al zo erg leuk! Op het tweede kaartje een tekening met een ballon als buik als symbool voor mijn buik die flink zou gaan groeien, om deze kaart heb ik heel erg moeten lachen!

Van Ruchama kreeg ik ook iets bijzonders opgestuurd per post, namelijk het woord “Ukje” in chocolaatjes! In onze brieven naar elkaar schreven we over “ukje” als het over het baby’tje in mijn buik ging. Ik vond het te leuk om de chocolaatjes echt op te eten, dus heb het altijd bewaard! (Zie hier een blogje van Ruchama over mee-stuur-chocolaatjes)
PostUkje

Deze zwangerschap kreeg ik ook een handgemaakte kaart en dit moet wel de mooiste kaart zijn die ik ooit heb gehad om te feliciteren met een zwangerschap. Een bijzonder iemand borduurde deze kaart, die aan de ene kant staat voor een meisje en aan de andere kant staat voor een jongetje. De kaart is met enorm veel aandacht gemaakt, zo mooi!
KaartSonjajongen KaartSonjameisje
Nog een tip: niet alleen voor de aanstaande ouders is het krijgen van een kind bijzonder, ook voor de opa’s en oma’s is het geweldig om er een kleinkind bij te krijgen. Stuur de toekomstige grootouders dus ook eens een felicitatiekaartje, dat vinden ze vast en zeker heel erg leuk!

In de winkel en online zijn genoeg leuke kaartjes te koop om iemand te feliciteren met een zwangerschap. Stuur bijvoorbeeld deze mooie kaart van Theeduif, dit kaartje van Studiostationary of deze prachtige kaart van loveletterpress.

Maak je toch liever zelf een kaart en heb je uit bovenstaande handgemaakte kaartjes nog niet genoeg inspiratie op gedaan? Zelf ben ik natuurlijk ook nog aan het knutselen geslagen.

Ik maakte deze kaart met Handlettering. Ik koos bewust voor een quote die niet direct op de zwangerschap zelf slaat, omdat ik dat zelf leuker vind dan alleen “Hoera! Zwanger!” op de kaart te schrijven bijvoorbeeld.

200_3793Het is echter ook erg leuk om iets heel feestelijks te sturen natuurlijk. Zo stelde ik deze post samen voor een vriendin van mij:
KaartvoorAIn het zakje zit een slingertje met daarop “Zwanger” zodat ze dit ergens kan ophangen om elke dag haar zwangerschap te vieren.

SlingerZwanger

Liefs,
Kim