Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Je kon afgelopen woensdag al lezen over de leuke winactie die we van PostpapierEnzo mochten organiseren. Je kan een prachtig pakket winnen met daarin allemaal fijne spulletjes die iedere postliefhebber goed kan gebruiken. Wij kregen alle drie hetzelfde pakket thuis gestuurd, zodat we er in het geheim los van elkaar mee konden knutselen. We willen zo graag laten zien dat je met dezelfde spulletjes een heleboel kanten op kan. Vandaag laat ik zien wat ik heb gemaakt.

kaartenboekO, wat zijn de kaarten uit het kaartenboekje mooi! Ze zijn stevig en op de achterkant is genoeg ruimte om je persoonlijke boodschap te schrijven. Er staan zelfs geen voorgedrukte lijntjes voor het adres. Die lijntjes kunnen soms aardig in de weg zitten. Binnenin zitten 36 postkaarten: op elk een andere afbeelding, met allemaal dezelfde fijne vintage look waar we zo gek op zijn. Een ideaal boekje om in huis te hebben. Er past altijd wel een kaartje bij je themapost of je kan er één personaliseren voor een speciale gelegenheid.

kaartensetIk gebruikte deze week twee kaarten uit het boekje. De kaart met het kasteel erop toverde ik om tot een verhuiskaartje. Ik plakte de kaart met fotohoekjes op het bruine envelopje uit het pakket. De oude uitstraling van de envelop past perfect bij het vintage-gevoel van het kaartje. Het liefst maak ik al mijn enveloppen zelf. Ik vouw ze o.a. van mooie bladzijdes uit magazines met behulp van een enveloppenmal. Maar ik heb graag een voorraadje mooie enveloppen in huis. Die zijn erg handig als je geen tijd hebt om uitgebreid te knutselen. De envelop, met daarop de kaart, schoof ik in een doorzichtig kaartzakje en tekende met een witte, watervaste stift lijnen om het kasteel en schreef een toepasselijke tekst erbij.

De linkerkaart op de foto hierboven plakte ik niet op een envelopje, maar op een dubbele kraft kaart. Dit schoof ik ook in een kaartzakje en stempelde een tekst met watervaste inkt op het zakje. Kim gebruikte deze kaarten al eens om een notitieboekje mee te maken. Ik paste dit idee aan en maakte envelopjes in de binnenkant.

postpapierenzonienke1Een prachtig poststuk om aan iemand mee te geven die een lange reis gaat maken. Iemand die langer op dezelfde plek verblijft, kan je natuurlijk steeds een nieuwe brief sturen, maar als de reis van tevoren niet uitgestippeld is kan je deze gebundelde-brieven-kaart geven. Schrijf lieve woorden op kleine kaartjes, lange brieven over jullie band/vriendschap/samenzijn, maar denk ook eens aan leuke opdrachtjes! Je kan bijvoorbeeld een datum waarop de volgende envelop geopend mag worden, schrijven op een stukje masking tape.

postpapierenzonienke2Omdat de enveloppen die ik maak met mijn houten enveloppenmallen groter zijn dan de blanco kaart, ging ik op zoek naar een envelop die erin paste. Voorzichtig heb ik deze open gescheurd met behulp van een mesje en deze gebruikt als malletje. Ik koos voor papier uit een oude atlas, zo past het goed bij het reisthema. Door deze envelopjes van ander papier te maken, creëer je meteen een andere sfeer. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige, handgeschepte papier! Even omtrekken, uitknippen, vouwen en dichtplakken en dan kan je de envelop aan de binnenkant van de dubbele kaart vastmaken.

zakjekraftkaartPapieren zakjes zijn ook handig om als envelop te gebruiken als je weinig tijd hebt. Ik liet me door de print op het zakje inspireren bij het maken van een bijpassende kaart. Met o.a. deze letters bestempelde ik de kaart en plakte er wat poezieplaatjes op. Door de vlinders alleen met het lijfje vast te plakken en de vleugeltjes iets te vouwen, ontstaat er diepte. Om de kleur van de kraft kaart terug te laten komen op de envelop, gebruikte ik een label in dezelfde kleur als het adresetiket. Omdat ik alles weer in een doorzichtige kaartzak verpakte, liet ik het touwtje eraan zitten. Ik koos voor een groene donut-sticker. Deze kleur komt weer terug in de postzegelprint op het zakje. Ik plakte op het label nog een vlindertje.

rondekraftstickers In het winpakket zitten ook vier ronde stickers. Die zijn leuk om als sluitszegel te gebruiken. Als deze stickers niet passen bij je post, kan je ook sluitzegels maken met de handige ronde kraft stickers! Ik versierde ze met stempels. Door te variëren met verschillende stempels én verschillende kleuren stempelinkt kan je ze overal bij gebruiken!

Dit waren de poststukken die ik afgelopen week met de spulletjes uit het winpakket heb gemaakt. Maar dezelfde spullen kan je op een andere manier toepassen. Hou de postfabriek in de gaten, want Ruchama en Kim laten ook nog zien wat zij hebben gemaakt! In de tussentijd kan je nog steeds gebruik maken van de kortingscode “3xanders” bij PostpapierEnzo, hiermee krijg je 15% korting op je aankoop. Vergeet niet om in het opmerkingenveld “Ik doe mee aan de winactie via Postfabriek” te zetten! Zo maak je namelijk kans op dit fantastische winpakket!

Veel postplezier!

Lieve groetjes, Nienke.