Tags

, , , , , , , , , ,

Witte inktNet als Distress inkt was StazOn inkt voor mij een inktsoort die ik wel van naam kende maar niet precies wist wat er speciaal aan was. StazOn inkt blijkt een stuk makkelijker in gebruik, het is namelijk water- en daarmee ook veegvaste inkt.

Ik was altijd tevreden met goedkopere inktpads en vond rond de €8,- voor een inktpad betalen echt onzin… maar toen ik van de zomer nog iets bij mijn bestelling zocht om tot de gratis verzendkosten te komen, koos ik uit nieuwsgierigheid voor een StazOn inktpad. Sinds ik StazOn inkt gebruik wil ik niet meer anders. Dit klinkt als een verkoperspraatje, maar ik ben oprecht heel blij met mijn Stazon inktpads! De afdrukken zijn heel intens van kleur, het stempelt mooi en ik vind de geur (de meeste mensen vinden het een vreselijke geur…) heerlijk!

Liefs + kadootje

Je kan met de inkt prima op papier stempelen en de afdruk is vrijwel direct droog. Omdat het een best geconcentreerde inkt is moet je wel opletten voor doordrukken. Maar het mooie aan StazOn inkt is dat je hem voor bijna elke ondergrond kan gebruiken, plastic, metaal, keramiek, gelamineerd papier en zelfs leer. StazOn is helaas niet geschikt om te gebruiken op textiel. Het drogen van de inkt op deze ondergronden duurt wel wat langer.

Stazin Inktpads

StazOn inkt wordt het meest in zwart verkocht maar je hebt nog veel meer kleuren! Ze verkopen naast de standaard 8×5 cm inktpads ook kleinere pads. Handig om zo verschillende kleurtjes uit te kunnen proberen.

Het verschilt wel erg per ondergrond hoe de kleur van de inkt uitkomt. Op plastic zijn de kleuren helderder dan op papier. Wat ook mee speelt is hoe schoon je stempel is! Als er nog een oude laag inkt op zit wordt de nieuwe kleur al snel donkerder. Ook oogt de gekleurde inkt iets kleveriger dan de zwarte inkt.

Groene inkt Liefs

Tip! Druk je inktpad op je stempel, zo maakt het niet uit hoe klein je inktpad is en je voorkomt randjes bij de afdruk!

Stempel Letter for you

Walvissen

de zwarte afdruk is zo licht door de iets te grote scheut cleaner hihi

Gekleurde Stazon inktpads

Naast zwart is bij mij de witte inkt favoriet. De andere inktpads koop je ‘kant en klaar’ maar bij de witte inktpad moet je de inkt zelf nog op de inktpad doen. Er zit een klein flesje bij, deze moet je goed schudden, je druppelt wat op het inktpad en met het bijgeleverde ‘spateltje’ smeer je de inkt er in. Met een goede laag inkt dekt de witte StazOn ook op papier maar persoonlijk vind ik hem het mooiste op zakjes.

Witte Stazon inkt op transparante zakjes

Zelf ben ik vooral fan van de StazOn inkt om op zakjes te gebruiken. Ik verstuur regelmatig post in wenskaartzakjes maar in de post zelf zit ook regelmatig een transparant of pergamijn zakje.  Zo kan je de zakjes helemaal naar je eigen smaak of de smaak van de ontvanger opleuken! 

Alle stempels komen van het Boekenfestijn (vorig jaar)

Alle stempels komen van het Boekenfestijn (vorig jaar)

Flamingo zakje

Het flamingo stempeltje komt van leukedingetjes.com

Het is iets wat je niet snel pakt om te gebruiken bij het maken van post maar toch heb ik een stapeltje sheets in mijn lade liggen. Soms maak ik er een envelop van maar je kan er met StazOn inkt ook leuke labels van maken. Stempel op een sheet, pons een figuur uit en je label is klaar. Je kan eventueel een zelfde maat figuur als (losse) achtergrond gebruiken.

Labels van sheets met Stazon Inkt

De pons komt bij Pipoos vandaan.

Labels van sheet met stazoninkt

Labels bestempelen met Stazon Inkt

Het enige nadeel aan StazOn inkt vind ik het moeten schoonmaken van je stempels. Als je alleen zwarte inkt gebruikt is dit niet (perse) nodig maar wil je wisselen tussen kleuren dan is het schoon maken echt noodzakelijk. Bij normale inkt heb je aan een babydoekje genoeg maar bij StazOn inkt heb je echte stempelreiniger nodig.

En ook hierin heb je weer verschillende soorten. Zelf had ik al een stempelreiniger liggen en deze werkte met wat boenen wel bij de StazOn inkt. Maar de stempelreiniger van StazOn werkt een stuk makkelijker! Je smeert wat stempelreiniger op je stempel, wacht eventjes en veegt de inkt zo van je stempel. Wel verschilt het per stempel, de kwaliteit van het rubber en hoe lang je inkt er al op zit, hoe makkelijk het los laat. Maar zelfs bij in jaren niet schoongemaakte stempels ging de inktlaag er bij mij zo af!

Stempels reinigen

De zwarte inkt, witte inkt en stempelreiniger van StazOn zijn bij de meeste hobbywinkels wel te koop, o.a. bij Pipoos. Maar vanwege de prijs kan het zinvol zijn om eens te googlen. Zo kocht ik de kleine kleurenpads voor €2,95, reiniger voor €4,95 en de witte inkt voor €9,95.

Stempels van Nikki Dotti

Ben je al benieuwd geworden naar de mooie stempels die je in dit logje voorbij zag komen? Kim en ik hebben vorige week samen een bestelling geplaatst bij Nikki Dotti, ze ontwerpt en verkoopt o.a. stempels en stationery. Daarnaast is Nikki samen met Anne en Anke druk bezig met het Maak Magazine, het eerste nummer zal in het thema ‘Papier’ zijn en dan is onze interesse natuurlijk al snel gewekt!

Foto's komen van nikkidotti.nl

Foto’s komen van nikkidotti.nl

Nikki heeft net haar prachtige origami stempelreeks uit. Ze kosten €6,- per stuk en zijn er o.a. in een vlinder, walvis, parkiet, kat, hond, flamingo, varken, beer. Naast de origami reeks heeft Nikki nog veel meer stempels, ook veel op post gericht met termen als ‘snailmail’ en envelopjes!

Bestelling bij Nikki  Dotti

Na dit logje over StazOn inkt ben ik benieuwd wat jullie lievelingsinkt is!

Liefs, Ruchama

PS. Te leuk om niet te delen, dit filmpje over Gerart en de stempelwinkel in Deventer waar ik al eerder over schreef.