Tags

, , , , , , , , , ,

Naar aanleiding van de leuke winactie met een pakket van Postpapierenzo, mag ik (Kim) vandaag aan jullie laten zien wat ik met het winpakket gemaakt heb!

Het leuke aan knutselen met spulletjes die ik niet zelf heb uitgekozen is dat het ook voor mij altijd weer een verrassing is wat er uit gaat komen! Dat is ook een uitdaging en het lukte niet meteen om met alles iets te verzinnen. Terwijl ik bezig was kwamen de ideetjes echter vanzelf en zo ging ik aan de slag met vertrouwde en minder vertrouwde knutselmanieren.

VakantiekaartvoorRuch

Mijn eerste knutselwerkje was een simpele en bekende, zo maakte ik de al vaak genoemde zakjeskaart met één van de prachtige kaarten uit het kaartenboekje. Het kaartje stuurde ik op naar Ruchama die toen vakantie aan het vieren was aan het strand. Het kaartje versierde ik minimaal met labeltape, want zo’n mooi kaartje heeft niet veel nodig. In het zakje deed ik witte hartjesconfetti en met witte pen schreef ik het adres op het zakje.

Net als Nienke versierde ik de ronde kraft stickers zelf, zodat ze te gebruiken zijn als bijvoorbeeld sluitstickers. Ik gebruikte pen, plakte plaatjes of stickertjes, gebruikte stiften en glitterlijm en versierde een sticker met een stukje van de airmail masking tape.

sluitstickerskraft

Met één van de kraft kaarten, de donutstickers en het kraft label deed ik een experimentje. Ik wikkelde borduurgaren om de kaart. Bij de kraft kaart alleen om de voorkant van de kaart, waarbij ik in het midden van de binnenkant dus gaatjes maakte om het garen doorheen te halen. Ik versierde het label en de kaart met de rondjes in de donut stickers en gebruikte één donut sticker voor het labelgaatje. Het experiment vond ik niet geheel geslaagd, maar toch wel een leuk effect geven en zeker reden om op meer manieren wat uit te gaan proberen met borduurgaren en post!

touwkaartenlabelEen andere kraft kaart beplakte ik met een prachtige bloemen bladzijde uit een kringloopboekje over bloemen wat ik kocht tijdens koningsdag. Om het kaartje net wat specialer te maken, heb ik het kaartje in de vorm van het bloemenplaatje geknipt.

bloemenkaartDe airmail enveloppe is eigenlijk al kant en klaar, maar wel heel leuk om te gebruiken in combinatie met de airmail tape! Met de tape kun je heel erg veel, doordat je deze ook kunt beschrijven. Zo gebruikte ik het om een velletje briefpapier te versieren en schreef er de plaatsnaam en datum op waarop ik de brief schreef. Gelijk al een leuk effect, al helemaal als je het verstuurt in een airmail enveloppe! Het briefpapier versierde ik nog extra met een stempel uit de práchtige airmail stempel set van Cavallini & Co (tip: ook te koop bij Postpapierenzo, dus een leuke om te bestellen als je nog mee wil doen aan de winactie!)

airmaill

Voor het bruine envelopje maakte ik een variatie op Nienkes kaart met een venster waar ze pas over schreef! Ik knipte met een schaartje een raampje uit de voorkant van de enveloppe en plakte hier een stuk plastic achter (wat best even gefriemel is, zo IN een enveloppe! Het gaat het makkelijkst met dubbelzijdige tape of vloeibare lijm die je er tussen kunt laten lopen). In het envelopje deed ik weer een kaart uit het kaartenboekje, waardoor de enveloppe een soort lijstje werd. Op de enveloppe stempelde ik met Stazon inkt een korte quote. De airmail tape gebruikte ik om het adres op te schrijven en met een kleine postzegel was het envelopje helemaal verzendklaar.

DaretodreamAls laatste ging ik aan de slag met het handgeschepte papier. Dit papier geeft mij een heel basic, rustig gevoel en ik vind dat het op zichzelf al zo mooi is dat het niet veel nodig heeft om er post mee te maken. Zo maakte ik er een label van, een briefwikkel en twee kaartjes. Voor verzending zou ik kiezen voor een pergamentenveloppe en als briefpapier gewoon witte A4tjes. Omdat je niet makkelijk kunt schrijven op het handgeschepte papier, heb ik ook wit papier in de kaartjes gebruikt. Dit kan op twee manieren.. Je kunt een stuk wit papier in het kaartje plakken, of je kunt een stuk wit papier dubbel vouwen en aan het kaartje rijgen met een stukje touw of garen.

handgescheptpapierkaarten

handgescheptpapier

Tot zover mijn knutsels met het winpakket! Let op: je kunt nog mee doen t/m dinsdag 24 juni! Het enige wat je hoeft te doen is een bestelling plaatsen bij PostpapierEnzo en in het opmerkingen-veld vermelden dat je mee doet aan de winactie. Met de kortingscode 3xanders krijg je nog 15% korting ook! Dinsdag laat Ruchama nog zien wat zij gemaakt heeft met de spulletjes uit het pakket en woensdag maken we de winnaar van het pakket bekend!

Liefs,
Kim