Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

plaatjetheepotThemapost ontstaat bij mij niet zomaar. Ik verzamel een tijd lang materiaal: ik scheur plaatjes uit tijdschriften, koop af en toe een stapeltje kaarten, stickertjes, rollen cadeaupapier enzovoorts. Ineens valt alles samen en ga ik ermee aan de slag. Zo vond ik een paar weken geleden dit inpakpapier bij Blokker. Met behulp van mijn zelfgemaakte mal maakte ik er een grote envelop van, die precies in het grootste zakje van Moniss past. Sinds de ontdekking van de witte stift die goed op deze zakjes blijft zitten, schrijf ik daarmee meestal het adres. Maar de print van dit papier had iets anders nodig en ik dacht aan een plaatje dat ik tegen was gekomen in een tijdschrift. theepostmalIk knipte het plaatje uit en gebruikte het als malletje voor een adreslabel. Het stond zo gezellig dat ik er verder mee ging experimenteren. malstickers Precies een zelfde theepotje versierde ik met stickers en schoof het samen met een theezakje in een “zakje-met-een-voorvakje”. Op het kaartje schreef ik dat de brief pas gelezen mocht worden op een rustig moment. Ik vroeg mijn penvriendin om een kopje thee te zetten en er lekker voor te gaan zitten voordat ze de envelop, waarin de brief zat, ging openen. Met een naald maakte ik een klein gaatje bovenin en reeg er een touwtje door. Het ene uiteinde plakte ik vast aan de binnenkant met een stukje washi tape. Aan het andere uiteinde maakte ik een klein kartonnetje vast met een nietje. Zo lijkt het alsof er een theezakje in de theepot zit. Van een reststukje kraft-papier knipte ik een iets golvend strookje, vouwde hiervan een “ribbon”, maakte knipjes in de uiteindes en met een stift maakte ik alle randjes zwart. Zo is de ribbon beter te zien tegen de achtergrond, die ook een kraft-kleur heeft. Met een watervaste witte stift versierde ik de envelop. Hierop schreef ik het adres. theepost van kimKim stuurde mij ook eens theepost en schreef het adres op zo’n leuke manier. Het lijkt alsof het adres zo uit het theepotje wordt geschonken. Helemaal leuk bij deze themapost! adrestheepot Toen bedacht ik dat een dubbele kaart ook leuk zou zijn. Ik heb een stukje gekleurd papier dubbel gevouwen, tekende het theepotje met het handvat op de dubbel gevouwen rand en knipte het uit. Binnenin de kaart maakte ik met een mesje vier kleine sneetjes waar precies een theezakje in past. Zo heeft het adreslabel nog een functie gekregen: een luxe cadeauverpakking voor een theezakje! theepotlabel De brief in de envelop schreef ik op zelfgemaakt briefpapier. Ik versierde een velletje briefpapier met kleine plaatjes uit een tijdschrift, bond de velletjes samen en gebruikte de theepot nu als label. Met een lintje, doilies en poëzieplaatje paste het nóg beter bij het briefpapier. plaatje Zoals je ziet is dezelfde vorm op verschillende manieren toe te passen. Wil je het ook gebruiken? Kijk dan bij “om te printen”. Hier kan je het theepotje downloaden, uitprinten, uitknippen en meteen je eigen post ermee versieren.

Mooie theezakjes om mee te sturen

ntthee En bij themapost over thee hoort natuurlijk… thee! Ik schreef eerder al over mooie thee-verpakkingen. De theezakjes van Yogi Tea en Clipper zijn prachtige meestuurcadeautjes. Deze zakjes hebben geen cadeaupapiertje nodig, ze zijn al mooi van zichzelf. Ik ontdekte nog een paar mooie theetjes. Op de foto hierboven zie je “Lots of Love” van Natural Temptation. Deze biologische thee is verkrijgbaar in 12 verschillende soorten met 12 verschillende teksten erop: Charge You Up, Congratulations, Dreams Come True, Happy Birthday, Home Sweet Home, Lots of Love, Pretty And Pure, Rise And Shine, Thanks A Lot, Welcome Little Baby, Wish You Luck en You Are Sweet. Voor elke gelegenheid zit er wel een passende tekst/smaak bij! De thee is bijvoorbeeld te koop bij Ekoplaza. EnglishteashopKende je  “Tea Loving Care” van “English Tea Shop” al? Deze serie bestaat uit zeven verschillende smaken, waarvan je er drie op de foto ziet. Ik kocht Energise Me, Sensual Me en Happy Me bij De Tuinen. Maar je hebt ook nog Youthful Me, Slim Me, Sleepy Me en Refresh Me. In ieder doosje zitten twintig theezakjes, apart verpakt in kleurrijke papiertjes. shotimaaDeze thee van “Shoti Maa” kocht ik ook bij De Tuinen. Op de verpakking van de zakjes staat een prachtige afbeelding. En een leuk extraatje: op de kaartjes aan de theezakjes staan leuke tekstjes. Op ieder kaartje weer een andere. Het zijn net gelukskoekjes! theekaartIn het vorige blogje over verjaardagspost gaf Ruchama allemaal leuke tips en liet hierin verjaardagspost zien die ze zelf had gekregen. Je ziet ook de kaart die ik haar stuurde. Hierin had ik allemaal verschillende envelopjes geplakt, in ieder zakje zat iets anders. Dit idee kun je ook toepassen met verschillende soorten thee. Zo kan je penvriendin bijvoorbeeld elke dag een ander envelopje openen en de dag beginnen met steeds een andere soort thee! Je kan er ook een briefje met lieve boodschap of mooie quote bij stoppen.

Thee-kaarten-tip en kortingscode voor “vlinders in je buik”

kaartenvijb Kriebelt het na het lezen van dit blog? En wil je ook themapost over thee maken? Neem dan ook een kijkje bij “Vlinders in je buik”. In deze webwinkel vol prachtige spullen, die je kan gebruiken bij het inpakken van cadeautjes en maken van post, vind je o.a. deze lieve kaartjes. De theekopjes van Jolijou en theepot van Leegbord passen perfect bij dit thema. Ook verkoopt ze soortgelijk inpakpapier (als de envelop) met theepotten in het zwart en in het rood. Of deze leuke stempel van een theekopje!

En je hebt geluk! We mogen onze lezers blij maken met een kortingscode die de hele maand juli geldig is! Plaats je bestelling bij www.vlindersinjebuik.eu , vul “postfabriek” als voucher code in en je krijgt 20% korting op je bestelling! Heel veel post- en shopplezier! Lieve groetjes, Nienke.