Tags

, , , , , , , , , ,

Zoals jullie al konden zien aan het kaartje wat ik jullie heb gestuurd, ben ik vorige week een weekje op vakantie geweest. Ik zat met mijn gezin op een Boerenbed camping in Gelderland, Hoeve Meijer. Het was een fantastisch weekje, ondanks het wisselvallige weer. Een weekje waarin ik natuurlijk ook ansichtkaartjes heb verstuurd, maar dat niet alleen! Kijk je mee?

Bloemen persen

Naast wat basis knutselspulletjes, had ik namelijk ook mijn bloemenpers mee genomen. Eigenlijk was ik dat al lang weer vergeten, totdat we tijdens een kleine wandeling in de omgeving een heleboel bloemen langs de weg zagen staan en mijn zoontje er een paar plukte. De rest van de wandeling heb ik alle verschillende bloempjes die ik tegenkwam geplukt en mee genomen, waarna ik een kleurrijk bosje had.

Kindjemetbloemetjes

Door de warmte begonnen de bloempjes onderweg al meteen een beetje te verleppen, waardoor een aantal het ook niet hebben overleefd.  Na aankomst bij de tent heb ik het bosje gauw in een glaasje water gestopt, totdat ik tijd had om ze in mijn bloemenpers te doen.

Bosjebloemen

Bloemetjesopeenrij

Omdat de bloemetjes eerst moeten drogen in de pers, kon ik ze natuurlijk niet tijdens de vakantie al gebruiken. Toch is het extra leuk om als je een bloemenpers hebt, deze ook mee te nemen op vakantie. Je komt er misschien bloemetjes tegen die je in je eigen omgeving minder ziet en hebt zo meteen een leuke souvenir om thuis weer iets mee te maken. Kijk voor meer inspiratie over bloemen drogen in dit en dit logje van Ruchama.

Ansichtkaartjes

Natuurlijk wilde ik vanaf deze vakantie ook ansichtkaartjes versturen, maar dat bleek nog niet zo makkelijk. Voor mijn zoontje was de boerderij één groot paradijs. Hij mocht met de diertjes knuffelen, mee rijden op de tractor, helpen in de koeienstal en kon er spelen met zand en water, springen op de trampoline en rondracen op de skelter. Omdat ik zelf zwanger ben en last heb van bekkeninstabiliteit, kon ik mijn rust ook wel goed gebruiken. En dus kwamen we niet veel van de boerderij af, maar op de boerderij zelf kon ik natuurlijk geen ansichtkaartjes kopen! Het liefst koop ik mijn kaartjes op de eerste of tweede dag, zodat ik alle tijd heb om ze te schrijven en versturen. Ik zag echter alleen een Albert Heijn van binnen, de eerste dag, en vond daar wel dit hele leuke en goedkope (€1,50) kaartenboekje:

Babydieren

Maar ja, geen ansichtkaartjes! Vanuit de AH rende ik nog een beetje rond in het stadje waar we waren, maar ik kon geen winkel met ansichtkaarten vinden en toen het ook nog begon te regenen en we geen paraplu bij ons hadden hielden we het maar voor gezien. Uiteindelijk was het al dinsdag en had ik nog altijd geen kaartjes, terwijl we op vrijdag al weg zouden gaan. En dus gingen we met de auto op jacht naar een leuk dorpje met een toeristisch stadscentrum. Wat we vonden waren de schietvelden in Harskamp en de Spar in Otterlo, maar geen compact stadscentrumpje met lieve winkels. Ik raakte al flink chagrijnig, want zo was er toch geen lol meer aan. We besloten het iemand te vragen en die verwees ons naar een winkel. Vanaf de buitenkant was het een winkel waar ik zelf nooit naar binnen zou zijn gegaan, maar na binnenkomst bleek het een echte alles-wat-dorpswinkel te zijn helemaal vol gepakt met spullen. En tussen al die spullen stond één kaartenrek met vooral hele lelijke ansichtkaarten. De moed zonk me alweer in de schoenen, totdat ik ineens wat kaarten zag met een tractor erop. Ik realiseerde me dat we op een boerderij zitten en van de tractorkaartjes dus echt wel iets leuks te maken moest zijn. Ik zocht er nog wat koeienkaartjes bij en kocht van elk meerdere kaartjes, dan maar veel dezelfde maar elk kaartje een eigen persoonlijke touch mee geven!

Kaartjesintgras

Eindelijk kon ik aan de slag met mijn kaartjes! Maar de hele woensdag kwam de regen met bákken uit de hemel, dus van mijn romantische voorstelling van in het gras tussen de koeien mijn kaartjes schrijven kwam niets terecht. ’s Avonds, toen mijn zoontje lag te slapen en mijn vriend voetbal aan het kijken was met de rest van de camping, installeerde ik me met Jack van Gelder via de radio aan de eettafel en schreef bij kaarslicht mijn kaartjes (want elektriciteit hadden we niet in de tent (de radio werkte op batterijen)), eigenlijk ook heel knus en romantisch! In een notitieboekje had ik al mijn ideetjes voor de kaartjes opgeschreven en welk kaartje ik naar wie wilde sturen. Iets wat ik zelf altijd handig vind, vooral als je meerdere kaartjes wil versturen! Zie voor tips om je vakantiekaartjes op te leuken, het logje van Ruchama.

Knutselenbijkaarslicht

De volgende dag was het gelukkig prachtig weer, waardoor ik het versieren van de kaartjes wél in het zonnetje buiten kon doen. En dus heb ik lekker aan de picknicktafel gezeten en alle kaartjes versierd. Hiervoor gebruikte ik stickers, ponsen en een labeltang. Met een schaar knipte ik aan veel kaarten ronde hoekjes. De letterstickers (€1,- voor 2 velletjes) komen van de HEMA, de star stickers (€1,95 per 10) heb ik gekocht bij Vlindersinjebuik en zijn er in vele kleuren (mocht je iets bestellen bij Vlindersinjebuik, denk er dan aan dat je de hele maand juli met de code “Postfabriek” 20% korting krijgt op je bestelling!)

Kaartjeschrijven

Gepimptekaartjes

En zo konden op donderdagmiddag om 16:30 nog net op tijd (vrijdag gingen we alweer naar huis) mijn kaartjes op de brievenbus!

Brievenbus

Naar Deventer

Omdat Gelderland vanuit Zeeland niet echt om de hoek is, kom ik er zelden. Ruchama en Nienke zijn al vaak in Deventer geweest en hebben mij al zo vaak lekker gemaakt met verhalen over en foto’s van o.a. de Stempelgalerie en A Taste of Honey. Op de regenachtige woensdag, besloten we daarom naar Deventer te gaan want dat was vanaf de boerderij maar een half uurtje rijden. Via de whatsapp kreeg ik van Nienke en Ruchama instructies om de winkeltjes te kunnen vinden en waar ik verder nog allemaal kon gaan kijken. Eindelijk ben ik dus in de stempelwinkel geweest! Ik denk dat ik er wel 10 rondjes heb gemaakt en telkens ontdekte ik weer nieuwe dingen. Ik was niet specifiek ergens naar op zoek, dus vond het heel lastig kiezen. Uiteindelijk kocht ik twee typemachine stempels en een stempelsetje voor mijn zoontje.

Stempelgaleriebuit

Na afloop was ik behoorlijk moe van het staan en slenteren en had flink last van mijn bekken. En dus was het tijd om even wat te eten en drinken en ben ik naar A Taste of Honey gelopen. Eindelijk kon ik ook dit fijne plekje zelf eens beleven!

tasteofhoney

Thuiskomen

Nadat het fijne weekje erop zat, gingen we op vrijdag weer huiswaarts. Ik heb heel erg genoten van het buiten zijn, de dieren om ons heen en de gezelligheid van de boer en boerin en andere gasten. En toch is thuis komen ook altijd wel weer fijn. Één van de fijnste momenten van thuiskomen vind ik het open doen van de deur en dan de post erachter vinden, hopend dat er ook iets leuks tussen zit.

Deurmat

Gelukkig werd ik niet teleurgesteld! Zo lag er post voor mijn zoontje van Oma Post, een kaartje voor ons alledrie om te feliciteren met mijn zwangerschap, een brief van een bijzonder iemand én lag er Postfabriek-post met geheime inhoud, doorgestuurd door Ruchama. Die geheime inhoud blijft niet geheim hoor, voor het einde van de zomer zullen we het vast en zeker met jullie delen!

Al met al was het dus een heerlijke vakantie en ook qua post tóch nog een succes! Hebben jullie allemaal een fijne zomer? Ik hoop het wel!

Liefs,
Kim