Tags

, , , ,

papier doc

BIRI heeft een nieuwe papierlijn voor consumenten uitgebracht. We schreven al eerder over BIRI. BIRI is een merk wat hele fijne papierproducten op de markt brengt, van prachtig cadeaupapier (zoals het geweldige typemachine papier) tot de leukste kaartjes. We waren zo gelukkig dat we alledrie een (ander) pakketje met mooie spulletjes mochten ontvangen. En nóg leuker, we mogen deze pakketjes ook nog eens weggeven aan jullie!

biripapier

De producten van BIRI zijn te koop bij V&D in alle filialen, daarnaast zijn ze te vinden bij Bruna, Primera, Dio, The Read Shop en diverse lokale kantoorboekhandels en webshops. Het kan in het laatste rijtje per filiaal verschillen wat ze verkopen, aangezien deze winkels zelf beslissen wat zij inkopen.

Zoals jullie wel van ons gewend zijn, zijn wij natuurlijk meteen weer gaan knutselen met al het moois. We zullen in dit logje laten zien wat we hebben gemaakt (én wat er dus te winnen valt!) en onderaan het logje lees je hoe je mee kunt doen met de winactie waarvoor er dus dríe winnaars zijn.

Pakketje 1 – Nienke

biripakketnienkeIn mijn pakket zaten deze twee gezellige rollen cadeaupapier (één met kusjesopdruk en het cadeaupapier van de KIEK-serie waar we alle drie zo gek van zijn), een slinger van 3 meter lang met zilveren sterretjes en vijf kaartjes (drie ansichtkaarten en twee dubbele kaarten). In de kaartmolens van BIRI vind je niet alleen kaartjes voor jarigen, pasgeboren baby’s en zieken. Er zijn ook kaarten voor andere momenten in je leven. De kaarten zonder tekst kan je voor een heleboel verschillende gelegenheden kiezen. Neem bijvoorbeeld de kaart met het zilveren kusje erop. Er zijn zoveel verschillende redenen waarom je iemand een kusje zou willen sturen: om te feliciteren, om te troosten, om succes te wensen, om te vertellen dat je van iemand houdt, om te bedanken en ga zo maar door! Ook als er een tekst op staat is er ruimte om het persoonlijk te maken. Wens bijvoorbeeld iemand een hele fijne dag toe en stuur een dikke kus op, omdat…vul zelf maar in.

kusjespapierIk stuurde een heleboel kusjes naar een vriendin om haar te bedanken. Van het kusjes-papier maakte ik een “zakje met een voorvakje“. De kusjes-kaart past er perfect bij! Met een pons maakte ik kusjes-confetti en mijn eigen kusje mocht natuurlijk niet ontbreken. Ik kocht er speciaal rode lippenstift voor, hihi!

kiekpapierMet het KIEK-papier maakte ik een “Dubbele kaart met een raampje”. Op een stuk dubbelgevouwen gekleurd papier plakte ik een stuk van het cadeaupapier. Met een mesje en een liniaal sneed ik de afbeelding van de typemachine aan drie kanten uit. Zo ontstaat er een flapje. Achter het flapje plakte ik een “Doorzichtig kaartzakje” en strooide hier kleine hartjes in. Deze kaart verstuur ik natuurlijk in een bijpassende, zelfgemaakte envelop van hetzelfde cadeaupapier. Er zit na dit postproject nog veel meer van dit mooie papier op de rol. Dezelfde foto’s komen nog een keer terug, het patroon wordt herhaalt. Maar er staan nog veel meer leuke afbeeldingen van de KIEK-serie opgedrukt. Je kan er dus een heleboel leuks mee maken!

De sterrenslinger en de overige kaarten hangen nog in mijn kaartenrek te pronken. Ik koop vaak een stapel kaarten om er eerst zelf van te kunnen genieten. Ook heel belangrijk! 😉

Pakketje 2 – Kim

Winpakket

De kaart met “Ik vind jou echt lief” heb ik hier al mee geknutseld, in het winpakket zit deze los zoals de hangende ansichtkaarten

Ik kreeg allereerst een rol cadeaupapier met hout erop, wat natuurlijk héél veelzijdig is om te gebruiken. Je kunt het hout als basiskleur nemen voor je post en zo rustige post met rustige kleuren maken. Je kunt het echter ook gebruiken alsof het daadwerkelijk een stukje houten muur is om vervolgens kaartjes en enveloppen van te maken. Zelf leek het me leuk om een groot stuk “hout” te gebruiken en dus maakte ik heuse posterpost.

BirihoutposterHiervoor gebruikte ik een paar plaatjes van het KIEK-cadeaupapier waar Nienke een hele rol van heeft gekregen, maar ook plakte ik er gele post-its met recepten, een enveloppe voor de brief, een BIRI kaartje om nog een boodschap in te schrijven, droogbloemen en een notitieblaadje op.

BirihoutbriefjeHet geheel heb ik opgevouwen zodat het adres voorop komt te staan en dit heb ik dicht geplakt met sluitstickers. Zo kun je je posterpost ook zonder enveloppe op de post doen (zorg dan natuurlijk wel dat alles goed zit vastgeplakt. Durf je het niet aan, kun je de poster natuurlijk ook in een A4 enveloppe versturen!

Birihoutgevouwen

Daarnaast kreeg ik een rol met vrolijk, zoet bloemetjesmotief. De kleuren hiervan combineerden uitstekend met één van de kaartjes die ik mocht ontvangen. Zo maakte ik er vrolijke bloemen themapost van met een enveloppe, een kaart en een klein quotekaartje. Met bijpassend bloemig briefpapier is de post helemaal af.

BiribloemenpostDe kaarten die ik over hield, heb ik bewaard voor een ander keertje, maar zoals je ziet zouden ook deze kaartjes qua kleur heel goed te combineren zijn met het bloemenpapier! Zo kan het leuk zijn om het kaartje ipv in het eigen envelopje, te versturen in een envelopje gemaakt van het bloemetjespapier.

Birikaarten

Het zilveren slingertje heb ik stiekem ook nog bewaard, want over twee weekjes word ik alweer 30 en dan is het extra leuk om zo’n feestelijke sterrenslinger op te hangen 😉

Pakketje 3 – Ruchama

BIRIpakketRuchama

Het pakket wat ik kreeg is – ondanks de herkenbare BIRI stijl! – weer helemaal anders. Twee rollen inpakpapier met vrolijke Holland printjes, vijf mooie kaarten en een zilveren sterren slinger! BIRIpakketRuchamaIII2 Het motto van BIRI is ‘BIRI makes you smile’ en dat bewijzen ze keer op keer met hun kaartjes! Ik vind de kaartjes van BIRI al zo leuk dat ik er vaak naast een leuke envelop bij maken weinig meer aan doe.

BIRIpakketRuchamaIV

Het toeval wil dat Chrissie van Wit&Bont net bevallen is van een jongetje en het blauwe papier daar natuurlijk perfect voor is. In mijn kaartenmolen vond ik een andere kaart van BIRI die samen met de sterren een leuk geheel vormen. De sterrenslinger heb ik iets korter geknipt zodat precies de letters van zijn naam + twee hartjes er op passen. Met permanente witte pen heb ik aan beide kanten van de sterren, in verschillende lettertypes zijn naam geschreven. Je zou de slinger ook verticaal kunnen beschrijven.

BIRIpakketRuchamaV

BIRIpakketRuchamaVI

Van dit Holland printje word ik zo vrolijk, zoveel kleur en leuke figuurtjes. Een eerbetoon aan ons mooie Nederland en daarmee perfect voor een welkom thuis kaartje! Omdat ik het hele printje wilde gebruiken heb ik gekozen voor een zigzag kaart die ik nog had liggen maar je ook zelf kan maken.

BIRIpakketRuchamaVII

Het BIRI papier is steviger dan gemiddeld inpakpapier dus je kan er mooi enveloppen van vouwen, met al die leuke printjes heb je dan al snel een originele envelop.

BIRIpakketRuchamaVIII

Ook ben ik vandaag even bij de V&D wezen kijken, daar hadden ze onder andere het kusjes papier maar ook het hout, de bloemetjes en confetti voor €1,49 per rol! Helaas hadden ze in dit filiaal niet het Kiek papier waar we zo gek op zijn. Maar we gaan ook nog even in andere filialen kijken!

Hoe doe je mee?

Om kans te maken op één van de drie te winnen pakketjes, hoef je maar drie dingen te doen!

  •  Like BIRI en de Postfabriek op Facebook
  •  Volg BIRI op Instagram
  •  Laat in een reactie op dit logje weten welk van de drie pakketten je zou willen winnen.

Je kunt meedoen t/m maandag 11 augustus 18:00. De winnaars worden op 12 augustus bekend gemaakt. De pakketten worden op woensdag 13 augustus verzonden dus zorg er voor dat je, mocht je winnen, je adres dinsdag kan mailen.

DEZE WINACTIE IS INMIDDELS GESLOTEN.

Het liken van de pagina’s op Facebook kan je heel gemakkelijk, rechts boven in de zijbalk doen!

We hopen dat jullie net zo enthousiast worden van de nieuwe papier lijn als wij dat zijn!

Liefs, Ruchama, Nienke en Kim

PS. We ontdekken net dat Postpapier Enzo een deel van de Kiek kaartenserie én het papier verkoopt!