Tags

, , , , , ,

Schrijf nu. Lees later. Bewaar voor altijd.

letters to my future self 1

Op Instagram zag ik een foto van een tafel vol boeken in een boekenwinkel. Mijn oog viel gelijk op een airmail printje met de titel “Letters To My Future Self” en wist dat ik dat boekje moest hebben! Gelukkig bestaat er Google en kwam ik er al snel achter dat het een boekje van het merk Chronicle Books is en door Lea Redmond ontworpen. Door het beantwoorden van verschillende vragen schrijf je brieven aan jezelf en creëer je met dit boekje een papieren tijdcapsule. Nienke schreef al eerder over het schrijven van een brief aan jezelf. Wat heel waardevol en mooi kan zijn, niet alleen om te schrijven maar vooral om over een tijd terug te kunnen lezen. Persoonlijk zou ik willen dat ik het vaker deed maar vind er nooit het juiste moment voor (wat er eigenlijk niet is…) en stel het weer uit. Dit boekje maakt het makkelijker en leuker om jezelf brieven te schrijven. Om te koesteren en uiteindelijk wanneer jij wilt weer terug te lezen.

Er is niet alleen een boekje met brieven aan jezelf te koop, ook is er gedacht aan de ouders! Hoe mooi en waardevol is het om brieven te schrijven aan je kind(eren) en zij deze jaren later terug kunnen lezen. Niet alleen het persoonlijke van een handschrift, maar ook speciaal aan hen gericht, voor en over hen geschreven!

letters to my future self 2

Beide boekjes zijn in een leuke airmailstijl vormgegeven. In de boekjes zitten twaalf envelopjes en waarvan negen op de flap een vraag hebben staan om te beantwoorden, aan of over jezelf/je kind. De resterende drie envelopjes hebben geen themavraag en kan je zelf bepalen. Elk envelopje heeft een ander printje en is open te vouwen, waardoor er ruimte ontstaat om je antwoord te schrijven op een mooi stukje briefpapier.  Het baby-boekje heeft wat lievere airmailkleurtjes terwijl het persoonlijke boekje juist de originele airmail kleuren heeft.

letters to my future self 5

“I laugh when you…”

letters to my future self 3

 

letters to my future self 6

Verschillende enveloppen uit “Letters To My Baby”

Na het schrijven van een brief kan je de envelop dichtvouwen en sluiten met een sticker van het velletje achterin het boekje. Schrijf de datum wanneer je de brief hebt geschreven en wanneer de brief gelezen mag worden. Dit is helemaal aan jou. Afhankelijk van de vraag wil je dit misschien al na twee maanden of juist pas na een jaar. Je hoeft hier niet perse een datum invullen, je kan ook een moment invullen als “wanneer je gaat trouwen” of “wanneer je voor een grote keuze staat”.

letters to my future self 7

Een velletje sluitstickers achterin het “Letters To My Baby” boekje

Het Letters To My Baby-boekje bestelde ik mee voor Kim en zelf wilde ik graag het Letters To My Future Self-boekje hebben. Kim was gelijk net zo enthousiast als ik was en bedacht dat het ook een leuk cadeautje is om te geven aan een zwangere vriendin of een vriend die voor het eerst vader wordt. Ook is het een mooi cadeautje voor een lieve vriendin die zelf graag brieven schrijft!

letters to my future self 8

Verschillende enveloppen uit “Letters To My Future Self”

letters to my future self 9

De voor en achterkant van hetzelfde envelopje + de sluitstickers uit “Letters To My Future Self”

Hoewel ik het spannend vond om te beginnen heb ik al vrij snel de eerste brief geschreven. In het boekje staat de tip om een tijdschrift te gebruiken bij het schrijven van een brief en dit is zeker aan te raden. Zo blijft het papier mooi glad en heb je voldoende steun om te schrijven. Het papier is stevig en goed stug zodat je er goed op kan schrijven!

letters to my future self 10

 

letters to my future self 11

letters to my future self 12

Je kan het tweede vakje ook open laten

Ook zo enthousiast over de boekjes? Ze zijn te bestellen bij Bol.com voor €14,99 per stuk. Letters To My Future Self en Letters To My Baby. Zoals je gezien hebt zijn de boekjes in het engels maar er komen Nederlandse versies aan. Deze zijn vanaf begin Februari beschikbaar en €2,50 goedoper! Je kan “Brieven aan mijn toekomstige zelf” en “Brieven aan mijn baby” al reserveren.

Schrijf jij wel eens brieven aan jezelf?

Liefs, Ruchama