Tags

, , ,

BIRIsamples

BIRI makes you smile!

Ja BIRI maakt ons altijd blij, met hun vrolijke printjes, mooie kaartjes en leuke kleuren! Op de Postfabriek vind je meerdere logjes over BIRI, zoals Ruchama haar logje over het leuke typemachinepapier. Maar ook een eerdere winactie waar we zelf ook aan de slag gingen met de weg te geven papierpakketten en een logje met het aanbod & assortiment van BIRI.

Onlangs zagen we op Instagram een sneak peek van een stapel nieuwe nieuwe inpakpapier printjes. Vlak daarna ontvingen we van BIRI alle drie een envelop vol samples van de nieuwe papierlijn en mochten we ze in het echt bewonderen. Zoals we inmiddels gewend zijn worden we altijd blij van BIRI, zodra de envelop open gaat roepen we “Oooh!” en “Leeeuk!” BIRI blijft elke keer weer origineel met printjes als snoep en vliegtuigjes maar maakt je hart ook harder kloppen met een prachtig cadeau kraftinpakpapier. Andere printjes zijn juist door de combinatie van een simpel patroon in mooie kleuren goed voor de post te gebruiken!

Vandaag mogen we jullie de nieuwe papierlijn laten zien en wat we hebben gemaakt met sommige van de printjes. Vooral in combinatie met wenskaartzakjes is al het papier goed te gebruiken om enveloppen van te maken! Naast het laten zien mogen we van BIRI ook een zelfde sample pakketje weg geven aan één van onze lezers!

Vlaggetjes

slingers

Hoe kan je hier nou niet vrolijk van worden? Dit is toch wel onze absolute favoriet, zo leuk! Niet alleen geweldig om te gebruiken voor verjaardagspost maar ook voor ‘Hoera, Het Is Vandaag!’ – post. Het vlaggetjespapier is o.a. hier te koop.

Biri vlaggetjes papier geknutseld

Maak bijvoorbeeld een enveloppe met daarop papier in de vorm van ballonnen geplakt voor de postzegel en het adres!

Kraftpapier in cadeauthema

kraft

Een andere favoriet is dit prachtige, stevige kraftpapier vol feestelijke kreten. Voor elk feestje te gebruiken! Sommige printjes zijn zo mooi dat het jammer is als je er nog extra versiering aan toe voegt. Zoals je ziet maak je van een cadeautje gelijk een feestje met dit mooie papier. Het papier is 50 centimeter breed en is per 4 meter bij VlindersInJeBuik.eu te koop.

DSC_0728

Golven in blauw en roze

koperrozeblauw

In dit inpakpapier met golfjes zitten leuke, glimmende accenten, vlindersinjebuik.eu verkoopt de blauwe variant. Bij het blauwe papier moest Kim meteen denken aan de zee en kwam zo op het idee van een simpel flessenpost kaartje. Voor dit kaartje heb je kaartkarton, een stukje blauw papier, een velletje dun briefpapier, een mesje, een klein stukje masking tape en lijm nodig. Knip of snij een stuk inpakpapier iets kleiner dan je kaartkarton. Knip de vorm van een fles uit een stukje blauw papier. Snij langs een golflijntje op het papier een inkepinkje zo breed als het flesje. Plak vervolgens het inpakpapier op het kaartkarton, maar doe geen lijm onder de inkeping! Schrijf je briefje en rol deze zo dun mogelijk op. Plak deze met een stukje masking tape achter het flesje. Steek het flesje in de inkeping. Klaar is de kaart!

Flessenpost kaartje met Biri papier

Een flessenpost kaartje met het blauwe golvenpapier van Biri

Streepjes in verschillende kleuren (ook in zakjes beschikbaar)

streepjes

DSC_0752

Dat simpel heel mooi kan zijn bewijst BIRI met dit streepjespapier! Door het op A4 vellen in handen te krijgen zag Ruchama er gelijk een gelineerde brief in. Door de om en om lijnen kan je leuk spelen met gekleurde of witte pen. Zelf heeft Ruchama er voor gekozen om juist op de witte strepen te typen met rood inkt. Boven aan heeft ze twee lagen effen masking tape geplakt om daarop met witte pen te schrijven en het Airmailthema door te trekken op het streepjespapier. De rest van het papier gebruikt ze om de brief op te typen op de typemachine. De achterkant van dit papier is in een effen kleur en kan je beschrijven met witte pen of door er een stuk wit papier op te plakken (met een leuk scheurrandje).

DSC_0745

Streepjes zakjes

zakjes

In hetzelfde printje en dezelfde kleuren als het inpakpapier zijn er ook zakjes beschikbaar. De lichtblauwe en de gele zakjes zijn ook bij Vlinders In Je Buik te koop. Dat wij dol zijn op zakjes zal niet onbekend zijn en we gebruiken ze dan ook graag als envelop. Kim liet zich dan ook gelijk inspireren door het donkerblauwe zakje en combineerde het met flinterdun kraft-briefpapier en blauwe accenten.

Collages3

 Sterretjes

sterretjes

Dat BIRI hip is blijkt wel uit de contrasterende kleur van de andere zijde van dit leuke sterretjespapier. Leuk om bij het inpakken van een cadeautje een rand om te vouwen en daar met witte pen op te schrijven! Kim probeerde nog een leuke optie uit, zo nam zij een doorzichtig zakje van A5 formaat en vouwde daar het sterretjes papier omheen. Zo ontstaat er een leuke enveloppe met raampje en kleurige rand waarin je je post zou kunnen versturen!

Enveloppe met raamvenster gemaakt door de Postfabriek met papier van Biri

Een enveloppe met raamvenster

Vliegtuigjes en Snoepjes

vliegtuigensnoep

En als afsluiter twee typische BIRI papiertjes: origineel, vrolijk en leuk! De vliegtuigjes zijn leuk voor jongenscadeautjes maar ook voor stoere post. En die snoepjes, heerlijk zoet! Ruchama kon het niet laten om er een Valentijnskaartje + bijpassende envelop voor haar nichtje van te maken door de snoepjes uit te knippen. Het vliegtuigpapier vind je hier.

Collages2

Helaas hebben we geen complete lijst van verkooppunten. Ben je op zoek naar dit leuke papier, neem dan eens een kijkje bij Bruna, Primera of de kantoorboekhandel bij jou in de buurt. Of neem contact op met BIRI zelf!

Wat een heerlijkheid he, die BIRI papiertjes? Gelukkig mogen we ook een pakketje weggeven! Wil jij ook een pakketje met deze A4 samples van de nieuwe papierlijn? Laat dan weten wat jouw favoriete printje is en wat je er mee zou maken in een reactie. Laat wel een geldig mailadres achter zodat we contact met je op kunnen nemen. Je kunt meedoen tot zondag 8 februari 18:00. Die avond nemen we contact op met de winnaar, ook zal de winnaar vermeld worden op facebook en onderin dit blogje komen te staan.

EDIT: Kort na het online gooien van deze winactie kregen we al zoveel enthousiaste reacties dat BIRI besloot om niet één maar zes(!!!) sample-pakketjes weg te geven. De pakketjes zijn gewonnen door: Majella, Pauline, Roos, Kim, Leone en Sandie. Zij hebben inmiddels per mail bericht gehad! De winactie is nu gesloten.

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste producten van BIRI? Volg hen dan op Instagram, Facebook en/of Pinterest.

Liefs,
Ruchama, Nienke & Kim