Tags

, , , , , , ,

Met drie jaar op rij kunnen we wel van een traditie spreken! Het is namelijk weer tijd voor het logje met onze postschatten, gevonden op de vrijmarkt. Afgelopen maandag werden we verwend met een heerlijk zonnetje wat het struinen over de Vrijmarkt extra fijn maakte. We gingen alle drie al vroeg op pad op zoek naar postzegels, tijdschriften om te verknippen, mooie kopjes, oude spellen voor de post en misschien wel een mooie typemachine!

Verheug je je al op het moois & leuks wat we dit jaar weer mee naar huis namen? Dan moeten we je een beetje teleurstellen want Nienke kwam net als vorig jaar wéér met lege handen thuis. Oh wat is het dan jammer dat je over de hele Vrijmarkt hebt gelopen helemaal niks leuks tegen komt! Ook Kim is – in tegenstelling tot vorige twee keren – geen enkele postschat tegengekomen.

DSC_1133

Ruchama haar buit

Het is dus aan mij (Ruchama) om dit logje te vullen met mijn postschatten haha. Zoals ik al schreef scheen het zonnetje tot mijn grote verrassing en dat wandelde heerlijk zo ’s ochtends vroeg over de Vrijmarkt. De gehele sfeer was prettig, mensen waren vrolijk en ondanks dat ik nog altijd niet van dit soort drukke gelegenheden hou, verheugde ik me echt op over de markt struinen. Met goede zin en een keer zonder wensenlijstje begon ik aan de eerste laantjes en het duurde ook wel even voor ik iets moois zag liggen.

DSC_1151

Maar in het vierde laantje staat altijd op dezelfde plek een stel met tussen heel veel rommel een stapeltje vellen met postzegels. Ik herken ze inmiddels al en duik dan op het stapeltje postzegels en visitekaartjes af. Zoals gewoonlijk val ik weer voor bloemen en honden.

In totaal betaalde ik €3,50 voor de vier vellen met postzegels en de grote blauwe hondenzegels zijn mijn favoriet!

DSC_1153 DSC_1152 DSC_1150 DSC_1149

 

Na het vinden van de postzegels leek het ineens te gaan lopen met de leuke postschatten want daarvoor vond ik het nog een beetje tegenvallen. Zo heb ik ook dit jaar maar één typemachine gezien en die zag er niet echt mooi uit. Wel heb ik heel veel scrabble-spellen en kwartetten zien liggen, die ook veel worden gebruikt voor de post.

DSC_1157

Mijn oog viel al snel op een prachtig printje en dat bleek een blikken bloemenpersje te zijn! Ik droog graag bloemen om in post te verwerken en dan kan je nooit genoeg mooie bloemenpersjes hebben. Voor €0,50 stopte ik het persje snel in mijn tas en werd naar de overkant gelokt “Mevrouw, zag ik u nou een bloemenpers kopen? Ik heb ook nog een mooie!” haha. Het was een mooi, breed houten antiek bloemenpersje maar voor €2,50 heb ik hem toch laten liggen. Ik ben erg blij met mijn persje, niet alleen om de mooie print maar ook omdat er al op maat gesneden kartonnetjes in zitten. Handig!

DSC_1161 DSC_1159

Ik ben er zo één die alles wat ik er leuk uit vind zien even in mijn handen wil nemen en van binnen wil bekijken, zo ook met puzzels, boekjes of spellen. Meestal besluit ik daarna dat ik hem toch niet helemaal mooi vind en laat hem liggen. Zo voorkom ik toch wat miskopen. Maar deze leuke Floddertje puzzels moest ik wel meenemen ondanks dat ik er op twee puzzels wat vlekjes zitten. Door Nienke haar puzzelkaart kijk ik steeds vaker naar leuke puzzeltjes. Dit zijn kleintjes en dus ideaal om via de post te versturen! Voor €0,50 nam ik dit puzzeldoosje mee en toevallig vond ik helemaal aan het eind van mijn ronde over de Vrijmarkt ook de Pluk van de Petteflet versie en nam deze natuurlijk ook mee. Dit was namelijk mijn lievelingsboek als kind zijnde en de illustraties van Fiep Westendorp blijven geweldig!

DSC_1171 DSC_1178 DSC_1175

 

En als laatste vond ik ook nog los van elkaar twee prachtige bloemenkwartetten! Iets waar ik al langere tijd naar zocht maar eigenlijk alweer mee gestopt was om naar de zoeken want ik vond nooit de illustraties van mijn smaak. Nu vond ik er zomaar twee! Hoera!

DSC_1183 DSC_1188 DSC_1189 DSC_1194

 

Hoewel mijn lieve collega’s dus geen enkele postschat vonden op de Vrijmarkt, ben ik érg blij met mijn postschatten! Het complete gevoel van het struinen over de Vrijmarkt was fijn met het zonnetje, vrolijke mensen, geduld in mijn hoofd en dan met zo’n vrolijke buit naar huis mogen fietsen!

Postschatten van lezers

Omdat we altijd zo blij worden van gevonden postschatten vragen we ook aan onze lezers wat voor moois zij hebben gevonden op de Vrijmarkt. Waar we alle drie van gingen gillen is de prachtige postschat van Willemijn. Zij vond hele kleine sigarendoosjes. Zoals je op de foto’s kan zien zijn ze echt heel klein, ongeveer de maat van 2 kleine luciferdoosjes naast elkaar.

20150427_201100

Het merk Senator bestaat sinds 1858, las Willemijn op Wikipedia. Het plaatje aan de binnenkant van het doosje is de tabaksfabriek. Ze zijn echt superleuk en passen prima door de brievenbus. Ze zijn zo al leuk om te versturen, maar ze een beetje pimpen is natuurlijk ook erg leuk!

In één van de doosjes zat een setje plaatjes met vogels erop. Deze zijn door het vloeipapier merk Rizla uitgebracht. (Ruchama gebruikte deze mooie plaatjes in een vogel themadoosje!) Erg leuk ook om de doosjes mee te versieren. Ook vond Willemijn 2 doosjes van Captain Grant, inclusief een setje fraaie plaatjes (zoals ze in het doosje beschreven worden) met schepen erop.

doosjes

Rachel ging op zoek naar oude atlassen en andere grote plaatjesboeken om daar straks enveloppen van te kunnen maken. En ja, mission accomplished! Een verkoper had dozen vol boeken en verkocht ze voor een kwartje per stuk en vijf voor een euro. Ze heeft meteen 2 atlassen, een boek met vintage filmsterren, een Sinterklaasboekje en een prachtig boek met mooie Toulouse-Lautrec kunstwerken uitgekozen. Dit laatste boek is haast te mooi om in te gaan knippen…  Na deze super aankoop woog haar rugzak meteen een ton! 😉

IMG_2794s IMG_2854s

 

En, heb jij ook nog een mooie postschat gevonden? Zelf verheug ik me er al op om met mijn puzzels aan de slag te gaan en die zal je dan ook wel binnenkort terug zien op Instagram of zelfs in een logje.

Liefs, Ruchama