Tags

, , , , ,

Langzaam aan begint het een hele reeks te worden, de brievenbus themadoosjes, zo leuk vind ik ze om te maken! Jullie hebben al uitgebreid het ‘Hoera het is vandaag’ themadoosje voor Anne en het ‘Airmail met dieren gecombineerd’ themadoosje voor Catherine in vorige logjes kunnen bekijken.

 

Al snel daarna maakte ik ook een brievenbusdoosje in het poezenthema voor groot poezenliefhebster Dana én een doosje met een vogel thema voor mijn collega Kim. De bedoeling was deze twee samen met het huidige themadoosje waar ik mee bezig ben te laten zien, maar ik bleek al zoveel foto’s te hebben dat ik deze twee vast laat zien. Binnenkort dus nog een brievenbusdoosje met als thema pauwen!

Brievenbusdoosje met poezenthema

DSC_3205

sIk ben een echte dierenliefhebber, maar als we het over honden- en kattenmensen hebben dan ben ik 100% een hondenmens. Eén van mijn postvriendinnen is wel een écht kattenmens en toen ik afgelopen winter bij de Vlieger in Amsterdam, dit prachtige Tassotti kattenpapier zag liggen, nam ik het speciaal voor haar mee.

Het papier is mooi stevig en dus ideaal om te gebruiken voor de post. Bij themapost beplak ik er graag de brievenbusdoosjes mee.

Als eerste ga ik aan de slag met een passe-partout kaart, mijn favoriete kaart om te maken.

Themapost Poezen en Vogels

Als achtergrond gebruik ik confetti papier, welke ik een beetje heb bewerkt met Distress Inkt, om het witte er af te halen. Op een rommelmarkt vond ik eens een kattenboek en daar heb ik verschillende poezen uit geknipt. Deze gebruik ik om op de kaart te plakken. De rest van de kaart versier ik met stickers en mijn lettertang.

DSC_3196

Dit poezen thema stond al een tijdje op mijn lijstje en de poezen lagen al even uitgeknipt te wachten. Op de vrijmarkt vond ik een blad met poezen postzegels en deze moesten natuurlijk mee voor dit thema! Ze staan altijd fijn in een klein zakje en van een dubbele postzegel maakte ik een soort sluiting, die ik dicht niette met roze nietjes (V&D).DSC_3153Met leuke plaatjes, tape en wat stickers maak je heel snel je eigen leuke briefpapier! Dit papier komt uit een schriftje wat ooit bij Flow magazine zat. Het is wat ruwer en lekker stevig dus ideaal om te versieren.

Themapost Poezen en Vogels1

De themapost is klaar! Een gezellig vloeipapiertje in het brievenbusdoosje, alles leuk neerleggen en als laatste de passe-partoutkaart er op. In het kat-ootje zitten zelfgemaakte (katten)postzegelhartjes, maar hier laat ik binnenkort meer van zien!

DSC_3212

DSC_3205

 

Brievenbusdoosje in vogel thema

DSC_3339Vogels! Oh wat word ik blij van vogels! Buiten maar ook op papier. Ik ben dan ook helemaal los gegaan met dit thema voor Kim.
Ook voor dit doosje heb ik weer Tassotti (zou ik fan zijn van dit merk?) papier gebruikt. Helaas is het heel beperkt verkrijgbaar in Nederland en koop ik het zelf of bij de Vlieger of bij de officiële webwinkel in Italië. Omdat ik twee vellen van dit vogelpapier heb kan ik Kim ook een stuk mee sturen om zelf mee te freubelen.

DSC_3338

Uit deze Cavallini & Co Birds kaartenset neem ik verschillende kaarten, die ik versier met de Hema hoekponsen en op papier plak waardoor het dubbele kaarten worden (meer schrijfruimte!)

DSC_3368

Het briefpapier versier ik met verschillende plaatjes uit vogelboeken en van Rizzla (‘Zo leer je vogels kennen’ spaarboeken van vroeger) plaatjes. Ook maak ik envelopjes en grote kaarten van platen uit vogelboeken.

DSC_3373

Van Cavallino & Co zijn er ook een prachtige stickersets, ik vul een mooi envelopje met stickers en rol wat vogeltape op een stokje als brievenbuscadeautjes.

Themapost Poezen en Vogels4

Tijdens een eerder dagje op bezoek bij Nienke, mocht ik van haar vriend een sigarendoosje mee nemen. Deze lag al een tijdje bij mijn postspullen, te wachten op dé bestemming. En deze Rizla plaatjes passen er perfect in. Zo kan ik Kim ook blij maken met deze plaatjes.

Themapost Poezen en Vogels2

DSC_3353

Ook in deze themapost moet natuurlijk weer een passe-partoutkaart! Uit een vogelboek knip ik een rietzangertje en maak met mijn lettertang een mooie quote voor er boven op.

DSC_3342

Na het schrijven van de brief is het weer tijd om alles in het doosje te doen!

DSC_3388 Themapost Poezen en Vogels3

Voor het adresetiket heb ik me laten inspireren door deze printables van Anne

DSC_3338

Mocht je je hebben laten inspireren door deze themapost, deel het dan vooral met ons op Facebook of Instagram, onder de #postfabriek – dat vinden we leuk om te zien!

Liefs, Ruchama