Tags

, , , ,

Naast het linken naar ons nieuwste logje gebruiken we onze Facebook pagina vooral als verlengstuk van ons blog. We delen daar alles wat we leuk vinden op postgebied maar wat te klein is voor een eigen logje op de Postfabriek. De ene keer is dit een foto van inkomende of uitgaande post, een andere keer juist weer van een bestelling die we hebben gedaan of een leuke tip. Daarnaast delen we ook regelmatig andere leuke logjes of artikelen.

Omdat lang niet iedereen van onze lezers op Facebook zit, willen we in deze nieuwe logjesreeks eens in de zoveel tijd onze gedeelde foto’s, artikelen en tips. Dit keer kregen we een vakantiekaartje van lezer Hans, bestelde Ruchama & Kim bij PostpapierEnzo en kwamen we een aantal leuke artikelen over post tegen. Kijk je mee?

Brief van de belastingsdienst voor 9-jarig meisje

Hoe dol we ook zijn op post, naar de blauwe enveloppen van de Belastingsdienst kijkt niemand uit. De 9-jarige Lerato krijgt regelmatig brieven van de belasting, zelfs met een behoorlijke rekening… wat gek is want ze mag natuurlijk nog niet werken. Het meisje schreef een aandoenlijke brief terug aan de Belastingdienst!  Het hele artikel lees je hier.

Kaartje van lezer hans

Altijd leuk als er onverwachts een kaartje in je brievenbus valt! Zo verrast onze trouwe lezer Hans ons eens in de zoveel tijd met een gezellig kaartje, dit keer om ons een fijne zomer te wensen. Hans schreef al eerder een oproepje voor postvriend(inn)en en n.a.v. het delen van dit kaartje op FB kwam er toch weer een reactie op zijn oproepje, leuk! Nogmaals bedankt Hans 🙂

Vakantieposttip op de Flow kalender

Toepasselijk op Hans zijn vakantiekaartje is de tip die op 17 juli j.l. op de 365 dagen kalender van Flow stond. Nienke schreef al eens een logje over het schrijven van een brief aan jezelf maar een vakantiekaartje sturen naar jezelf, dat is ook erg leuk!

Postbode schrijft een leuk briefje

Op de postbode uit het volgende artikel zijn we alle drie spontaan dol geworden. Wat een geweldige actie! “Een week geleden had onze hond Oliver een buikvirus en kon zijn gewone eten niet verdragen. De postbode die hem elke dag een koekje toewierp vertelden we de hond even niks te geven, tot Oliver beter zou zijn. Vandaag vonden we dit briefje in onze brievenbus…”

Bron: Postsecret 

“Ollie zegt dat hij genoeg opgeknapt is om weer koekjes te mogen eten. Is dit waar? Ja ___ Nee ___”

 

Nieuwe Hema Kaartjes

Helaas heb ik (Ruchama) ze bij mij Hema’s nog niet gespot maar Nienke tipte ons over deze leuke nieuwe kaartjes bij Hema. Heb jij ze al gezien en gekocht?

Uitgaande post

Als postliefhebbers lopen we heel wat wandelingetjes naar of langs de brievenbus en elke uitgaande envelop gaat op de foto. Hieronder zie je een aantal van onze uitgaande enveloppen.

Uitgaande post van Nienke

Onze eigen postzegels!

Uitgaande post van Ruchama, de mooie kraftkaarten zijn van ‘Sukie’ en o.a. bij Dille & Kamille te koop. Het hartjeskraft papier koop je hier.

Dit stuurde Ruchama naar Kim, een vervroegd verjaardagskadootje

Bestelling bij PostpapierEnzo + Tip!

Toch wel een favoriete winkel van ons alle drie is Postpapier Enzo! Regelmatig vult Anita het assortiment aan met leuke dingen. Zoveel leuke dingen dat haar beide webwinkels uitpuilen met leuks en ze besloten heeft er één webwinkel van te maken: binnenkort verandert de naam PostpapierEnzo in MeerLeuks.

Nieuw tussen de postspulletjes zag ik ineens gekleurde fotohoekjes staan. Ein-de-lijk!!! Ik ben dol op fotohoekjes en gebruik ze heel regelmatig. Helaas heb ik tot nu toe alleen kraft- en zwarte fotohoekjes. Ook mooi maar ik hoop al een langere tijd op gekleurde fotohoekjes van papier i.p.v. de gekleurde plastic versies die je wel op internet kan vinden. Je vindt de fotohoekjes hier.

Ideeën om te zien hoe wij fotohoekjes gebruiken zie je terug in deze logjes: kraampost, post voor huisdieren, adreslabels en 3 x anders.

IMAG7149 IMG_20150724_203549Dit was het weer voor deze keer!

Liefs, Ruchama